Wednesday, October 21, 2009

Satu hari di Jake's bila I semakin matang

Sengaja tulis tajuk matang pasal tanak mengaku tua

Last week on 14hb Oktober, kawan baik terpaling popular number 3 berkulit tan di blog ini selepas Intan dan Yatie, Nadia, ajak I dinner sempena dengan my birthday yang ke 28. Walaupun dah lewat 2 hari, tapi tak kira. Nak jugak cakap makan sempena birthday. Tamao belated.

Hari ni la yang I puasa tu. Yang bapak lari-lari naik tangga suruh I berbuka pasal I dalam kepala dok ingat, nak makan sedap-sedap dengan Nadia malam ni. Tak sabar-sabar nak tunggu maghrib pasal lepas solat boleh mekap-mekap and pergi ke Jakes, Strahill Gallery, JW Marriot Jalan Bukit Bintang.

Turun tangga I dah joyah sorang-sorang pasal kereta I jenis manual. Maka sekarang memang waktu kemuncak jem pasal ada Perhimpunan Agung UMNO dekat PWTC yang I hampir pasti kaki akan sakit nak tekan clutch pasal kena pakai kasut awal-awal. Tamao pakai selipar. Bapak cakap, pakai kereta mak jerk. Senang kereta manual. Pheeew!!

Iklan kejap eh? I memang sekarang kalau dah bersiap cantik, masuk jerk kereta terus nak pakai kasut, pasal ada sekali terjadik peristiwa bangang dekat airport.

I jenis bubuh kasut 10 pasang dalam kereta I, pastu bila nak turun baru tukar kasut. Kena pulak hari tu I terlupa yang I naik kereta bapak. So, kompiden masuk kereta. Sampai kat airport, sekali carik-carik kasut I tadek. Miahahahaha.

Sekarang sila la bayangkan. I pakai selipar jepun bila dah cantik ber dress bagai, siap pakai sarung kaki, heret beg keluar kereta tapi pakai selipar jepun kaler hijau siap stok yang untuk masuk jamban, siap size kaki kapal laki I, selamba badak penuh kompiden berjalan dengan lubang hidung, berangan jadik trend setter dekat airport last time masa nak pergi Karambunai for honeymoon.

Sekarang ni. Siap cantik = Pakai kasut terus. I pon bengang dan malu-malu ayam bila ada perempuan pandang-pandang I bajet I perempuan retard masa tu. Dengki la tu tadek selipar hijau jamban size 8 macam I. Huh!

I park dekat Pavilion pasal I jenis manusia yang rela jalan kaki jauh-jauh dari parking kt hotel yang sejam RM20 tu. Baik duit tu I buat beli makanan ker, eskrem ker, lagi berfaedah. Lagi tambah berfaedah kalau beli makanan.

Ni first time I makan kat Jakes. Biasanya kalau pergi sini, I makan kat Shook. So, kerana jakun, I dengan Nadia sesat barat dalam Starhill yang kecik cinonet tu jerk. Saper la arkitek yang buat restoran-restoran kat sini. Lantai dia jenis batu yang tak rata tu. Sumpah akan jadik sakit tarik mengkarung kalau jalan kat sini selama setengah jam. Menyusahkan kaki I jerk!



Nadia, kenapa atas kepala ko keluar cahaya. Ko nak berubah menjadik angel ker? ker syaiton? Haha

Ok ladies, welcome to Jake's. Order la steak kalo berani. 1 oz RM180 paling murah eh?


Maka terus order kambing... Haha

Kebetulan semalam I dah makan steak dekat Delicious dengan family, so today I teringin bangat nak makan spagetti. Tapi ada sejenis ni jerk. Pasal kat sini more to steak semua tu. Taram jerk la. Nasib baik sedap.


Ni chicken soup kongsi 2 orang. I pon insaf dah sekarang, makan kena sedar diri. Pasal dulu kalau berlari terasa buah dada bergegar, sekarang ni kalo berlari perut pulak yang bergegar. Tak insap2 lagi jugak?

Mungkin escargot dekat Victoria Station lagi sedap kot pasal lagi creamy and cheesy. Kat sini terasa macam makan escargot dengan gravy sambal air mata I masak version hanget-hanget sikit. Ni sipot gondang ni kalau kat sungai ladang sawit arwah ayah I pandang sebelah mata jerk. Kat KL, menggelupur kalo ada menu escargot. Tapi sama ker escargot dengan sipot gondang?

Enjoy the dinner very-very much. Dapat gossip, tukar-tukar tips.. Mengadu domba bagai siap berangan nanti kalau ko dah ada anak, kiter picnic dekat PD bla bla bla wtf. Pastu ber camwhore sampai kakak waitress badan sedap berlengan tebu pelik tengok kami dok layan tangkap gambar guna handphone hina I ni. Dengki la tu. Dia tadek.

Masa nak pergi ke parking, tetiba ada perempuan histeria sebut-sebut nama I dengan Naddy. Ingatkan peminat saper, si Farina rupanya. Farina.... U memang ada dimana-mana sahaja kan? Haha. Dah la memalukan I siap suruh I dengan Nadia posing tengah-tengah jalan dekat Pavilion tu. Haih!

Sampai dekat rumah dalam pukul sebelah setengah. Jem pulak dekat Jalan BB tu. I terus rasa takot macam budak skolah yang takot mak marah bila balik aktiviti koko dah maghrib. Bapak, mak, and suami masih tak tido. Aik, biasa pukul 10.00pm mak bapak dah tido. Demi menutup rasa bersalah, terus I jadik super hyper dan peramah bercakap tanpa henti. Haha

Ok. Sekarang bersedia untuk muntah.

I paksa Saz ambik gambar ni pasal ni baju yang dia belikan. I pakai baru 3 kali kot? Pasal bila pakai baju ni, tetiba I nampak macam perempuan keparat. Eh tak tak. Perempuan korporat. Sesuai la I dengan Nadia. Dia pakai ala-ala nak party tepi pantai. I pulak macam nak pergi mesorat. Nice.

Nadia : Terima kasih for the birthday treat tu. We never fail to do that since we know each other.. Kau sangat cantik malam tu. Sampai aku terasa macam aku ni tukang gaji ko. Ces!

Sazli : Sayang, terima kasih pasal izinkan I keluar sekejap malam ni berangan macam anak dara siap tinggal U kat rumah, sedangkan I makan sedap-sedap kat luar. Bila I tanya kenapa taknak ikut, dia jawab : U pergi k sayang? I ok.. U mseti banyak menda nak ceria dengan Nad. Have Fun! Dont worry about me... :) Baiknya... I love U..!!!

-EnD-

13 comments:

BULLET said...

best nyer g makan2 kat situ...mesti xterase matang kan bile makan kat tempat camtu...

ezan said...

wah bestnya hubby your very the understanding and sporting.

Filla ~ Kasih Aleeya said...

aku paling suker gambo ko atas katil..hahahaha.. ko mmg kene diri kat part yg 'tekeluar' kat katil tu yeh?..wahhahahahahaha... tp comel arr ko ni... manisss jek.. jom blanjer aku jake's.. x penah aku makan situ.... nak gak aku rasa siput godang tu..

Chooyaya! said...

bullet : eh, kenapa pulak tak terasa matang kalau makan kt situ? :garuk kepala:

ezan : ha ah. best2 ayam la.. hahahahhaha. jahat kan?

nadialyna said...

love u too!

and yeah man, i'm also confused with the 'tak terasa matang' comment

Chooyaya! said...

filla : owh, gambar tu aku paksa laki aku snap. ada la yang aku berdiri atas tilam, tp kaki aku tenggelam. maklumlah... sihat kan? so kena la berdiri kt bahagian terkeluar tu. hahahahah

nadia : i love u more....!!!! wei, i think i found someone look like 'w' when im doing a bloghopping this morning. saspen saspen

Anna said...

Kaksu pjm dress tu.. intan kan ada stoken yang panjang sampai kena pakai kat perut tu..
Thankz

miss hirose said...

hahahahaha..
gelak guling2 je ni..
bleh pulak ek dress cun2 pki
selipe jamban saiz 8 plak tuh..hahha
anywy..kakak ni mmg sempoi la..

Liyanaroxx said...

bestnya hubby kak sue...sporting giler!!!=) kak sue nih teror ar tulis blog...nampak entry mcm serius jerk,tapi tetap ada merapu sket2...sampai kuar air mata ni gelak baca entry akak...best!

nadialyna said...

hmm..did u save his pic?

Chooyaya! said...

miss hirose : tu kisah benar tu. masa tu kaksu siap nak nanges sebak2 ok. buat malu jerk. sekarang bila ingat terasa lawak pulak

liyana : dia mmg sporting. lelaki version 'sexy tapi beriman'. ha, macam tu la..

Chooyaya! said...

intan : tak boleh. dress tu labuh kalau intan pakai.

BULLET said...

mane la tau kalau mkan kat situ ade kene mengena ngan tajuk entry ni kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...