Thursday, November 5, 2009

Aktiviti Kejabat

Ooopsss... Jangan salah sangka cakap tajuk enrty tu typing error eh? Memang ada yang cakap Pejabat tu, Kejabat = Kerja Pejabat. Anak jiran Kaklong la, sungguh-sungguh cakap bapak dia kerja Kejabat. Bajet hebat. Dah la gemok budak tu. Cakap pejabat pun kejabat. Haha.

Macam biasa la, office I yang berhati mulia buat Birthday Celebration untuk semua yang lahir bulan Oktober. Apa la malang nasib, I sama bulan dengan Intan. Mementang dia yang arrange and pegang duit untuk buat aktiviti ni, terus bajet macam birthday dia sorang-sorang. Tak sedar ker yang birthday ni kongsi-kongsi? Grrrrr.....

'Kaksu, biar Intan pilih semua cake. Ni kan birthday Intan.' Maka Intan hanya sempat pilih dua. Bila I terfikir balik, banyak santek muka ko? Take for granted. Dah la pilih hari nak celebrate ni betul-betul kena tarikh lahir dia (27/10). Takper.. Mementang secretary CEO. Hambek kesempatan! Cis!


Tiramisu. Intan pilih.


Ok. I sempat pilih satu jerk. Choc Brownies. Intan nak brownies lain, tapi I tak layan.

Yang ni Intan pilih jugak, cheese chocolate. Nasib baik sedap. Tu pon dia nak ambik chocolate indulgance. Muak I. Tiap-tiap bulan pon makan kek tu.

Makanan sampingan yang I tak sempat nak ambik tapi dah gone.

Ayam Penyet Wong Solo. Sedap..!!



Berdiri tegak macam tiang bendera, tangan mesti pegang rapat dan kebawah menunjukkan kesopan seorang isteri. Haha. Muntah hijau!


........

Boss pandang I, I sebok nak pandang camera



Ok, semua dah dapat hadiah. Sekarang mari potong kek. Saksikan kemesraan dengan Intan yang I buat-buat. Padahal masa ni I tengah panas dengan dia. Semuaaaaaaaaaaaaaaa dia ckp kat orang today celebrate besday dia. Hallo???? Yang kami lagi 3 orang ni apa? Pelakon tambahan nko? Pak pacak?

Ok. Redha dalam terpaksa

I dan Fattanah. Masa ni jerawat mati tak tumbuh lagik. Cis!

Nak jugak Intan tiup lilin lagi sekali. Ambek ko, kek kecik jerk.


I punyer besar. Muahahahhaha.


P/s: 4 entry dalam satu hari? Wah... betul punyer hebat!


-EnD-

8 comments:

Ms.Independant said...

Besnye opis u!
Opis i dh lame xwat...
Cut cost la ape la...
Mencik taw!

ps : nak kek tu sket???

:P

Didi Nadhirah said...

happy belated buzday kak sue...sedapynye cheezy choc lama tak makan huhuhu

Chooyaya! said...

ms independent : owh, biasa lagi hebat.. sekarang yg cut cost tu yang buat kt opis jerk

didi : tq dear... kek tu tak baik untuk diet. haha

Anonymous said...

salam, dgr citer ada sejadah berdiri di rumah awak....?

Chooyaya! said...

cik anon yang i saspek satu opes ngan kaklong I : dah dah... lekas check, i dah bubuh entry tu

Anonymous said...

sy bukan cik anon, sy encik anon... sy kenal awk, maybe awk x kenal sy...
tapi sy selalu baca blog awk.. yer la, kita ni sekampung...

rasanya jumaat lepas, 30.10.2009, sy nampak suami awk solat jumaat di kampung sy...

tatata....

Chooyaya! said...

ok. En anon. nama awak helmi bin ikhsan. dulu awak sangat hot masa skolah rendah sampai saya rasa nak kawen dengan awak. dah la ketua pengawas selalu baca ikrar dengan tukang naikkan bendera. Kan kan? hahahahah. tp sekarang awak membesar sebagai johan.

dah ambik gambar sejadah tu kt rumah mak kiter ker? dengar kata ada YB nak dtg. Hahaha. Tetiba rasa kelakar seram.

Anonymous said...

tadi wartawan utusan dah datang. tunggu la esok / lusa... yb pun dtg td..

sy x sempat nak gi amik gmbr. tgh busy dgn asigment...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...