Thursday, November 5, 2009

Balada Perempuan gemuk Berjerawat Mati

Tengah hari semalam, tiba-tiba I tak dapat nak focus buat kerja pasal teringin sangat nak makan curry mee, ececeh. Mi Kari, dekat Secret Recipe. Terus ajak kawan-kawan dan kakak tersayang yang suka pau I, makan dekat sana.

I taktau la, bila lunch time, musti I ngidam nak makan. Takpon, bila lapar, I ngidam nak makan. Haha. Ngidam Waklu? Tu la namanya lapar!

Kitorang makan kat Secret Recipe AmpWalk jerk. Tak koser aku nak beratur lama-lama tunggu turn kat KLCC. Haih! Dah la I nak parking haram tepi jalan dorang tak kasik. Peluh-peluh ketiak I nak parking kt basement AmpWalk tu tau? Sempit. Mencabar. Fuh! Terus jadik orang bodoh masa nak parking. Depan belakang, depan belakang, last-last kereta kat situuuuuuuuuuu jugak.


Seafood Curry Mee... Fuh! Terangkat siot. Meh meh. I kerjakan sehingga kettitisan terakhir. Mana-mana sotong dengan udang tu, makan cepat-cepat. Intan tu bukan boleh percaya. Tau nak pau I punyer jerk. Haha. Last-last I kasik Intan telur jerk. Jadikla....

Petuhui! Kunon pemalu la??? Intan senteng ni pakai baju kurung yang sponge baju dia sebelah ada, sebelah tadek. Macam orang cacat bahu.

Kak tonah makan spagetti meatball yang hanget. Ada rasa arang sikit-sikit. Dah la ketiak bangla waiter tu sumpah bau kepak ayam bbq ok? Tangkap kepala! Sikit lagi I tak pengsan.


Intan dengan Ros makan beef lasagne. Intan makan dah habes, Ros sungguh-sungguh berusaha nak habeskan lagi separuh. Dia cakap, portion terlalu banyak, Intan pulak cakap tak cukup. Beza kan?


Orang kaya semua minum ice blended.


Motif?

Ok. Ni la balada perempuan tembam yang ada jerawat mati. Kau ada jerawat yang jenis tadek mata tapi membesar? Aku ada... Ha....


-EnD-

3 comments:

yatiyahya said...

makan..makan...dan makan..next! makan...kenyang tgk gmbr mee kari.u tanya kak long apa resepi mi kari 2 taun lepas...i lupa...

Chooyaya! said...

resepi tu? ishk, i rasa dah lapan kali i bgtau u kot?

Chooyaya! said...

resepi tu? ishk, i rasa dah lapan kali i bgtau u kot?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...