Tuesday, November 24, 2009

Sharing Good Info - Jus Manggis

Bila I tau ada produk yang baik dan bagus, I terus rasa macam nak share jerk. Ingat tak last time masa I cerita yang mak I tak berapa sihat kan? I risau sangat... Masa tu I jadik taknak bercakap dengan orang and nak bersendiri. Mungkinkah jugak I bertukar menjadik berlagak bila sesiapa dalam keluarga I sakit mahupun diri sendiri sakit terus I jadik berlagak? I rasa la. Ha ah la! Memang I berlagak kalo sakit. I perasan sekarang. Fine.

Ok sambung.

Poja (Fouziah Gous) call I banyak kali pon, I tak jawab jugak. Siapa-siapa pon call I tak jawab sampai la bila I dah ok sikit, I call dia balik... I cakap mak I tak sihat. Dia call I tu pun pasal dia tau Mak tak sihat and nak share satu produk yang baik untuk kesihatan. Bukan ubat, tapi makanan tambahan.

Dia cakap, sekarang ni mak dia makan Jus Manggis. Ayah dia pon. Alhamdulillah kesihatan mak dia memang memuaskan. Dia suruh I google and carik dekat internet pasal jus manggis ni. Tak kira la any produk janji pure manggosteen puree. I pon terus la kontek kakak I and suruh dia sama-sama carik info pasal jus manggis ni.

Soooooooooooo... Carik punya carik, I pun terjumpa satu produk ni. Nama dia, Mangostyn Juice. I mintak orang yang mengedar tu datang la rumah I and terangkan pasal produk ni. I sangat berpuas hati and jugak I percaya, bila Poja share something yang baik, maknanya menda tu memang baik dan bagus.

Nak dijadikan cerita, kebetulan, ada jugak jiran-jiran I kat kampung yang try Jus Manggis ni. Ada yang sakit kencing manis jadik elok dan ada jugak yang badan macam kerepek pisang terus jadik macam tauhu kembung. So, I dah nampak hasil depan mata tu memang sahih dan benar hasil dari Jus manggis ni.

Sekarang ni mak pun memang makan produk ni. So far alhamdulillah as U all can see, dia semakin ceria siap demand kerana dia Mak Janda berangan Hot maka kena cantik-cantik and pakai kasut tinggi bila pergi kenduri. Haha.

Jadik, kepada sesiapa yang tengah mencarik makanan tambahan untuk digunakan sendiri mahupun untuk Ibu bapa sanak saudara dan ketua kampung, I cadangkan supaya try la produk ni. InsyaAllah ok.. Sebab, ramai orang kampung I yang makan ok and I rasa kompiden dengan produk ni. So I nak jugak Mak/Ayah you all pon akan sihat seperti mereka.

Jadik, marilah beramai-ramai try produk ni and boleh call kakak I, Suhaida Sulatin (019-9449103) untuk mendapatkan produk ni. Sekian, kiter kembali ke Angkasapuri. Assalamualaikum.





Ni la rupa produk tu siap testimoni Pakcik ni yang sakit cancer paru-paru dan bertambah sihat selepas menggunakan jus ni. Ajal maut ditangan Allah, tapi tak boleh berserah nasib jerk, kena jugak ikhtiar. Lagi satu, I share info ni bukanlah untuk jadik kaya pasal MLM (yang paling dibenci I) tapi I nak share something good dengan awak orang semua... :)

Kalau nak tau yang lebih lanjut boleh email I jugak eh eh? Good luck! (tetiba good luck)


-EnD-


5 comments:

BULLET said...

patutla manggis kat umah arwah atok bullet tu xde...dorang buat jus rupenye...dah xleh makan manggis kat kampung.dulu kecik2 bullet la yang panjat pokok manggis tu. siap berperang ngan semut itam lagi. tu yang tetibe leh jadi suria perkase hitam tu...sungguh la sadis citer ini...kadam singh walawei melaporkan untuk kak su

Chooyaya! said...

ishk, bullet ni mungkin jugak kena ambik jus ni pasal nampaknya ada kesan2 senteng tu :p

J u l i a 。.゜✿ said...

manggis memang bagus tau. dari kulit dia, sampai lah ke isi biji semua dalam tu.
ju dari dulu, if batuk kering payah nak baik je, ju mesti beli lima kg manggis. pastu makan sorang2 sampai kenyang.
esoknya batuk tu hilang.

now, dah ada manggis puree ni, makin senang lah. takyah susah susah dah.

syukur ur mom dah sihat.
nanti ju pun nak suruh ma ju cari mende ni lah. orang kata boleh awet muda jugak kan ?

take care Su !

Chooyaya! said...

yerker jue? tak sangka khasiat manggis mcm ni kan? kuasa Allah, semua menda ada la kegunaannya... sue pun baca tadi, manggis ni boleh mengelakkan sel2 kanser dr merebak.

jue pun jaga diri dengan fruitcake okeh?

delyla said...

bpe rege nya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...