Tuesday, December 22, 2009

Jumaat hari untuk berlagak bujang

Last Friday, sewaktu hujan renyai-renyai angin bertiup sepoi-sepoi bahasa, I dating dengan Nadia. Ala. Dengan saper lagi pon I boleh keluar sama. I tadek pilihan, maka harus keluar dengan Nadia sorang sahaja.

Haha. Eh tak. I selesa untuk keluar dengan Nadia jerk sebenarnya. Pasal I suka dia, dia jenis punctual. Pulak tu dia cantik. Dan jugak, hanya dengan Nadia jerk I boleh kutuk-kutuk semua manusia yang tidak dikenali tanpa rasa berdosa. Ishk. Dah la hari Jumaat. Kutuk-kutuk orang pulak.

Dulu masa skolah, I ada kawan nama Mastura Md Selamat dengan Norlela Kasa. Dorang jahat tau? Suka taknak kawan dengan I hari-hari kecuali hari Jumaat. I pulak jenis budus, macam la tak boleh kawan dengan orang lain selain dari mereka berdua. Dengar cerita, 2 2 pun masih tak kawen lagi. Mungkin jugak kerana karma kerana dulu suka buli I. Haha. Mampos I kalo mereka baca blog ni.

I dari rumah dah set dalam kepala, I nak makan Triple Play dekat Chili's, skali sampai sana, Nadia menjadik sibet pulak nak makan dekat Sakae Sushi jerk. Alasan : Nak diet pasal nak pakai bikini next week pergi holiday dekat Bali. Fak la.

Terpaksa la jugak makan menda yang samaaaaaaaaaaaaa jerk. Malas dah nak introduce makanan-makanan tu semua. Waiter pon takyah susah-susah kasik menu. Pasal apa yang I dengan Naddy nak makan, semua pon dah hapal dalam kepala hotak ni ha.

Guys. I cut my hair already. Good bye long hair. Owh Nadialyna, baju kau yang ini serupa seperti alas meja jerk. Tapi kerana beli di New York dan juga F21, terus alas meja upgrade jadik dress comel.

Zzzzzz...Boring....

Fried salmon. Not bad. Tapi I tak suka kalau salmon dimasak. I suka yang raw. I kan keturunan raja bersiong dan jugak Wanita Jawa tak sedar diri selalu teringin nak makan tempe cicah sambal kicap tetapi bila jumpa salmon raw, mengaku jawa kacuk scottish.

Ni Nadia yang pilih. Sedap jugak. Rumpai laut yang ada bijan-bijan sikit. Not bad. Next time I nak makan lagik menatang ni. Bila makan terasa macam kambeng pon ada.

Bila dah siap makan kat Sakae Sushi, I ajak Nadia lepak dekat luar KLCC, layan coffee. I love anything with Caramel. This one not bad.

Sebelum balik, I terbeli baju dekat MNG. Cis! Nasib baik murah jerk. Pasal ada sale. I sekarang suka sangat beli baju kaler putih. Pasal terpengaruh dengan Sazli la. Ker I dah nak mati? Huhu.

Enjoy sangat keluar dengan Nadia. I sayang dia. I pun sayang Yatie, tapi Yatie jauh. Duduk kat JB. Pulak tu, dia busuk hati taknak kirim kain buruk bagus beli dekat sana. I tak sayang Intan. Haha. Eh tak la. Sayang jugak dekat Intan. Tapi sayang sikit-sikit jerk. I terpaksa kurangkan aktiviti menyakat Intan dekat sini pasal ada peminat tegar Intan dah bagi warning dekat I jangan buli-buli Intan lagi. Haha.

I rasa, ramai blogger yang duduk dekat Ampang jugak. So far yang I tau, Liyana dengan Nadia Bayu. Bila la dorang nak ajak I lepak minum teh lepas opis. Haih!

-EnD-

P/s : I tidak potong rambut. I tipu. Yang gambar dekat atas tu, masa rambut pendek lagi. I gigih buat muka cantik masa dengan Nadia hari tu, tapi turn out muka tetap macam muka maid Indon. Haha. Nenenenene. Semua dah kena tipu Wek wek :p

7 comments:

Anna said...

Intan tahu gambar tu yang dah lama punya masa zaman kaksu muda2 tu..rambut kaksu sekarang panjang dan kalau kuar mesti ikat rambut dan buat toncet kat atas tu kan..by the way terima kasih kepada pembaca kerana korang ada gak perasaan kecian kat intan..mmg kaksu selalu buli intan tapi dia bergurau jer tak serius pun kalau buli,dia mmg suka menyakat intan..thanks yer semua.hehehehe..peace

Chooyaya! said...

Intan. Plz eh? jgn nak berangan lebih2 pulak... nak terima kasih semua konon. hahahhaha. tak agak2

btw, ni gmbr awal tahun haritu
apa pulak dah berzaman? nak kena lempang?

Liyanaroxx said...

alololo....kak sue ku yg comel...jgnlah berkata begitu...nnt saya calling2 kak sue...kita pi lepak KAYU ke,PELITA ke,Mc'D ke ok sis?mmuuuaaahhhxxxx!

nadialyna said...

ok next time, chilis baby! X

nadialyna said...

the pic is from early this year? really?

yatiyahya said...

kain buruk tuh memang superb!

Chooyaya! said...

naddy : yup, early this year... remember? me and u at delicious..

yati : kasik kirim KL la kalo berani!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...