Thursday, July 1, 2010

Edisi Makan Kembali Lagi

Sabtu baru-baru ni, I deting dengan budak cantik Nadialyna. Sedia maklum I dalam program diet tahik kucen yer? Tapi masih jugak bergembira nak makan sedap-sedap dekat Dome. Ada hati tu nak order ice blended. Mana tahan tengok meleleh jerk coklat crunchie atas ice blended. Nasib baik Nadia cakap 'sabar beb, sabar..., sesia ko tak makan nasik 6 hari'

Ok la. Fiiineeeeeeeeeeeee...!! Minum air suam jerk.

Tips : Kalau dalam program diet, mana-mana makanan yang ada gravy dalam dia, mintak dorang asingkan kuah. Bubuh dalam mangkok lain. Kalo mana side dish dia nasik atau fries, suruh tukar dengan sayur-sayuran double. Jadik kambeng sekali sekala untuk kurus tiada salahnya.

Jangan jadik macam Wana. Niat nak makan dekat Nandos pasal nak makan ayam berkhasiat tadek lemak dah ok tapi side order, peri fries dabel ok? Dabel..!! Sesia jerk. Haha


Ingat Ingat. Gravy bubuh dalam mangkok. Jangan tuang atas ayam. Sayur musti lebih. Kata nak kurus kan? Ini la dia menu yang sihat. Menu orang yang tak kecoh-kecoh satu dunia kata on diet. Nampak tak?


Yang ni pulak creamy seafood pasta. Creamy tu dah nampak fat dia, Pasta lagi la kan? Haaa, yang ni menu orang yang kecoh-kecoh kata tengah diet. Ha.. Nampak tak beza dia dekat situ? Nampak tak, nampak tak?

Owh, ada satu peristiwa hampir memalukan berlaku masa dekat Dome. I nyaris-nyaris nak panggil waiter suruh tukar pasta dengan spagetti ok? 'Bang-bang, I nak creamy seafood pasta ni, tapi I taknak pasta, I nak spagetti'. Tak ker bodoh tu. Pakai dah cantik-cantik, tapi sayangnya bendul. Nasib baik I tanya Nadia dulu. Haha.

I tak suka menatang linguini tu. Pasal bentuk dia empat segi. Nampak buruk untuk di makan. So, I ingatkan kalo pasta tu jenis lain bagi spagetti. Haha. Bodos. Bodos. Meh jontos berapi kepala sendiri.

Ok sekarang mari belajar teknik nak bagi muka nampak kurus selain dari senyum tahan kentut ialah amek gambar tu biar kasik camera goyang-goyang sikit. OK?

Sekian, wassalam

-EnD-

3 comments:

wana said...

kensel la nk dinner ngn ko..aku majuk ok..kite putus!

Chooyaya! said...

ala, jgn la putus. kali ni dah 3 kali putus, nanti kena pakai cina buta taw?

wana said...

nnt lepas ko dh gomol2 ngn saz kite rujuk la balik..saz la jadik cina buta kite hahahahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...