Tuesday, January 12, 2010

Eskrem Choco Top McD

Tadi lunch I keluar dengan Intan, drive-thru Mekdi. I tingin nak makan eskrem kon Choco Top. Dah la kompiden jerk mintak order tadi.

'I nak ice-cream ChocTop yer?' Pastu minah tu cakap, 'Oooh.. Choco Top?'

Bila dah salah, kaver malu terus cakap. 'Tak kisah la apapa pun.. Sama jerk'. Suara musti serius. Baru nampak garang dan dapat hilangkan rasa malu pasal salah sebut. Haha. Intan dah sengih-sengih macam kerang. Lempang baru tau.

I setiap kali datang drive-thru McD ni mesti teringat satu peristiwa bodoh yang buat I malu giler and terasa macam nak pura-pura retard mata juling, air liur meleleh. Ni semua gara-gara Ros dengan Kak Tonah la ni.

Ada this one time, I dengan colleague order la burger guna drive-thru. Skali bila dah nak bayar and nak pergi to the next counter ambik makanan, Boss I call, mintak belikan dia makanan jugak. I cakap kat dia, I belikan McD jerk pasal kebetulan I dah ada kat sini.

Taktau la idea kretif apa yang dorang dah kasik kat I, dorang cakap...'Su, awak keluar jerk kereta, awak pergi belakang balik, pastu order kat situ..' Yang I ni, redha jerk keluar kereta and pergi yang dekat mula-mula tempat untuk order tu. Pastu I cakap la I nak order...

Suraya : Dik... Nak order dik...

McD : Errr... Haha... Tak boleh Kak. Sini kalau nak order kena bawak kenderaan. Kalau akak nak, akak kena order dekat kaunter...

Pastu I terus pura-pura pengsan pasal malu giler, dah la kereta belakang dah hon-hon. Fine. Pasal pengsan tu I tipu.

Sampai dekat kereta, dorang dah gelakkan I. Rupa-rupanya dorang nampak I masa nak order tu dalam CCTV. I rasa sangat-sangat malu +bodoh. Bila masa I order dekat kaunter. Mamat kat depan tu senyum-senyum dekat I. Hahaha. Musti dia kasihan pada I buat menda bodoh tadi.

I pon taktau la kenapa masa tu I tak boleh nak fikir... Macam redha jerk... Bodoh jerk... So, tiap kali I tengok McD, I akan teringat peristiwa bangang order drive-thru tapi tak bawak kenderaan. Sah-sah la dekat signboard drive-thru tu ada gambar tayar. Kalo ada gambar kaki lain la cerita. Haha.


Choco Top yang sedap menggoda, apatah lagi bila dimakan pada cuaca panas..



Ok.. Peace! Muka musti gumbira kalau dah kenyang makan nasik lemak free pukul seblas, pastu drive semata-mata nak makan eskrem McD. Sebelum sampai office. eskrem dah habes pastu akupandangkau-kaupandangaku. Macam keluar office untuk sia-sia


Perempuan tua yang suka pakai asyik-asyik tudung hitam bajet muka boleh jadik kurus dan tidak tembam lagi, pakai pulak baju kurung hitam memandu kereta national terus nampak racing bila drive sebelah tangan. Jangan tiru aksi ini kalau anda tak teror macam saya.


Bila suka, mulut musti jadik senget dan seperti cacat


I semangat nak masak untuk suami malam ni... Adoi.. terlepas lagi la nak tengok 'Cinta Balqis' pasal nak kedai singgah MaxValue beli sardin kecik cap tiga ayam.


-EnD-

3 comments:

Filla ~ Kasih Aleeya said...

sedapnyeee chocotop? aku x reti nama binatang tu.. aku tau eskim mc d yg celup coklat..lagi kampung! huahahah.. takpon tunjuk kat gambo time order..kuakaka...

Anna said...

Eh, Kaksu muka intan time ni cool la..

Chooyaya! said...

filla : hahahah. ko lagi koman...

intan : ntah. biasa jerk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...