Monday, January 11, 2010

Liang Chua & Babi

Assalamualaikum....

Pagi tadi I ada terima satu email dari colleague, tajuk BABI. Ok. Sangat menarik. Terus KLIK.

Email ni empty. Tadek tulis any description. Maybe orang yang tukang hantar out of words atau malas I juga tidak pasti kerana I juga malas untuk bertanya lanjut. *Ok. Tarik napas sekarang.

So, I search nama Liang Chua dalam Facebook and I found this.

I harap sangat, U guys join this group dan pertahankan diri kiter sendiri dan bangsa kiter juga agama kiter. Tak elok tau cakap orang Babi? Babi tu kan haram. Lagipun manusia tu kan sebaik-baik ciptaan Allah. Mana boleh samakan manusia dengan babi. Jahat la Liang Chua nih!

I baca dalam group FB tu, Liang Chua dah mintak maaf.

I tak sempat nak tengok semua komen dalam page tu. Tapi kalau dia betul dah mintak maaf, elok la dimaafkan dan jangan panjang-panjangkan hal ni..

Sebab I sedar satu perkara... Manusia ni sebenarnya, makin banyak bercakap, makin banyak buat salah. So, sebaiknya diam dan bermuhasabah diri. Keikhlasan hati orang kiter taktau. Hanya Allah jerk yang tau.

Apa-apa pun di dunia mungkin kiter lepas, tetapi tidak di akhirat. Haih! I sekarang bila dah tahun baru dan semakin tua, semakin banyak ingat mati. Bila ingat mati terasa takot dan cepat-cepat kena taubat kalau dah buat salah.

Manusia = buat salah. Memang tidak dapat dipisahkan kerana aku, kau... Selagi bergelar Manusia, tetap Manusia... Bukan Malaikat.... :)

-EnD-

4 comments:

Didi Nadhirah said...

pernah tgk jugak mender ni kat satu laman blog...tp bile cari tak jumpa lak hehehe

yatiyahya said...

i hate liang chua.tak baik samakan org dgn babi...

yatiyahya said...

i hate liang chua.tak baik samakan org dgn babi...

J u l i a 。.゜✿ said...

ohh.. hari tu ladynoe ada twit bout this Liang chua..
mula2 rasa terbakar juga.
gerammmmm. panas je.
tapi bila fikir2..
alaaaa tokpek dop basuh berop..
hmmm dia yang masuk neraka,
jangan kita ikut sekali sudah.

so macam yang sue kata, muhasabah diri pun dah ok. jangan kita join marah2 sekali.

just harap. mende camtu bagi pengajaran kat tokpek tu kan ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...