Thursday, January 14, 2010

Yatie... Awak Ingat Tak??

Yatie... Awak Ingat tak???

Masa kiter dengan awak dan Atin tengah waktu muda-muda pernah buat kerja giler jadik usher untuk satu event yang KRU organize dekat ShangRi La Hotel?

Awak ingat tak yang petang-petang balik dari kerja kiter redah KL pergi Sri Hartamas untuk pilih baju Agogo yang semuanya nampak bangang pastu Atin mengamok taknak pakai rambut afro

Awak ingat tak yang kiter bertiga sangat gembira pasal dapat upah RM100 seorang untuk jadik penyeri majlis, tukang pegang kayu limbo rock, pastu jaga sisha and bajet cun pasal semua orang nak tangkap gambar dengan kiter selama 2 jam?

Awak ingat nak masa tu kiter semua pakai spek mata besar yang macam mata lalat tu lepas tu gelakkan diri masing-masing pasal sumpah muka sangat buruk

Awak ingat tak masa kiter iring big boss dekat carpet merah sambil joget lagu kumpulan The Beatles yang rock agogo tu pastu menari cucuk-cucuk langit macam hebat and awak tercucuk mata mat saleh tu?

Awak ingat tak yang kiter mekapkan awak dengan Atin pastu awak cakap kiter tukang mekap yang paling garang awak pernah jumpa

Awak ingat tak Shah Indigo yang asyik nak bergaduh dengan kiter pasal kiter sound dia pasal dia poyo asyik marah Ted (Tapi kiter add dia dekat Myspace jugak walaupun dia garang)

Awak ingat tak Mak awak cakap betapa lengan kiter macam KFC lepas tengok gambar ni?

Awak ingat tak yang Shah marah awak pasal pakai seluar panjang warna hitam pasal dia cakap tak cukup sexy? Pastu awak buat bodoh jerk. Janji dah pakai rambut Afro dah cukup baik.

Awak ingat tak kiter rugi dua puluh hengget pasal Atin tak bayar baju inner kaler hitam yang kiter beli dekat Carrefour tu?

Awak ingat lepas dapat upah tu terus kiter dengan awak pergi carefour beli barang dapur?

Kiter ingat.....

Bila ingat kiter sedih....

Pasal sekarang awak jauh sangat dari kiter... Kiter sunyi kat sini masa tu... Awak kawan baik kiter.. Tapi kiter sedih, awak tak mintak pun pendapat kiter masa awak nak pindah ke Pasir Gudang dulu... Masa tu ayah kiter baru meninggal... Kiter ada awak jerk yg rapat dengan kiter kat KL (selain dari Kaklong), masa tu kiter takder boyfriend lagi... Kiter sunyi... Tiap-tiap hari kiter menangis...

Kiter suka kawan dengan awak. Bila tengok muka awak, otomatik kiter gelak. Sampai sekarang pon, bila kiter call, awak cakap hello terus kiter gelak.. Awak perasan tak?

Tapi kiter gembira (gembira lagi) pasal kiter dengan awak, tak pernah lost contact. Musti call, musti sms, musti email hari hari... Sampai kiter rasa dekat sangat dengan awak... Pasal awak sangat faham kiter walaupun awak mengada nak mampos kuat merajuk pastu aku paling tak tahan masa dinner dekat KLCC pastu awak balik naik taxi. Bangang giler. Haha.

Oleh itu Yatie, terimalah gambar ini yang kalau awak tengok kompem awak gelak lepas tu awak mengamok-mengamok pasal siarkan gambar awak dalam keadaan macam ni. Haha

Inilah lengan KFC yang diperkatakan itu. Masa ni ada kawan opis awak cakap muka kiter macam E, pastu awak dengki tanak kasik tau kiter pasal awak malas nak dengar kiter perasan.

Kiter asyik tanak pakai rambut afro pasal nampak buruk giler, dah la rambut afro yang kiter punyer tu macam kena bakar kat hujung dia. Kiter geli.

Awak, kiter dan Atin satu masa dulu sangat rapat kan? Sekarang Atin dah nak masuk 2 anak, awak satu dan kiter tiada rezeki lagi. Kiter harap anak sulung kiter lelaki supaya boleh kawen dengan Nuha nanti. Tak cukup awak dengan kiter kawen dengan pucuk muda, kiter nak drag anak kiter dengan awak sekali supaya kawen dengan pucuk muda jugak.


Semalam kiter nampak Atin dekat lobby. Pastu dalam kereta kiter menangis. Pasal rindu awak. Kiter rasa magic pasal kenapa nampak Atin musti rindu awak?

Ok. Sengaja letak


Tak cukup sekali sengaja, musti 2 kali sengaja baru best


Kiter nak hantar gambar ni dekat URTV yang bahagian berkenalan. Boleh tak?

Masa dekat cubicle lama awak yang kiter datang sehari 2 kali untuk gossip dan bercerita pasal topik kegemaran kiter berdua. Financial.


Masa dekat Zoo sekali dengan Atin, Abg Usen, Abg Yut dengan Mak kiter pasal Mak kiter teringin sangat-sangat nak pergi sana. Kiter pun tak paham kena musti Zoo, tapi nak jaga hati Mak, kiter layankan jugak walaupun zoo berbau tahik gajah dan panas.

Dekat Time Square beli Laptop pastu senyum pura-pura pasal tengah lapar giler. Pastu kiter bubuh gambar ni dekat friendster pastu ada orang komen suruh awak jadik model ubat gigi.

Awak pun ada tulis something pasal kiter dekat sini masa kiter nak kawen dulu... Tak sangka awak ingat jugak semua perkara yang kiter pernah lalui bersama... :) Kiter harap persahabatan ini akan kekal selamanya.... Jadi, duit subsidi beli laptop yang awak dapat tu, harap dapat dibahagi dua sebagai tanda menghargai persahabatan kiter berdua. Hehe.

-EnD-

3 comments:

Didi Nadhirah said...

semoga persahabatan kak su kekal hingga ke akhir hayat...hujung minggu ni nk wat cream puff...kak ju telah memberi diringan kepada sy nk wat sendiri moga jadik

:: Miss Naddy :: said...

heheheh soronok tgk gambr2...hahahaah santeknya akak yg berambut afro itu..kem slm kat die ea...heheheeh mmg retro la kaksu..hehehe

best kn bila kwn2 kita sekepala ngn kita...ahaksss kaksu, smoga persahabatan kaksu ngn akak berambut afro tu berkekalan...heeheh

yatiyahya said...

memula i terharu sebab u bubuh nama i kat entry u...tapi tetiba i tak sedap ati pasal u:

1. letak gmbr i berambut afro tapi u tidak...tau tak mana dtgnya gelaran 'kobes' tu?

2. i tak suka event ni..tapi i suka duhet jek...

3. u nk kawenkan nuha dgn bakal anak lelaki u...errr....i tak baper setuju...huahuahuahua...

4. i pon tak baper setuju atas persahabatan kena divide 2 subsidi beli laptop tu....i sungguh tak setuju...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...