Friday, February 12, 2010

Burger Sihat & Cakoi Gemuk

Dah, ini entry yang terakhir untuk minggu ni. Penutupnya tetap jugak pasal makanan. Hehe. I kan suka makan, so terpaksa la kongsi sama minat makan ni dengan orang ramai.

Dulu, masa I duduk dengan Nadia dekat Setiawangsa, I selalu beli burger dekat sini. Kedai dia depan kedai perabut tepi jalan tu. I suka giler since Ika datang tidur dekat rumah, lepas tu bawak burger ayam special. Abang kat situ pun dah kenal I. Dulu I belagak, kalau nak burger, call jerk. Tempah dari phone, pastu takyah tunggu dah, terus ambik.

Selepas hampir setahun tak datang, Abang burger tu ingat lagi kat I. Dia tanya kenapa dah lama tak datang… I senyum jerk. Malas nak peramah-peramah time lapar. I pun kalau tengah lapar otomatik jadik sombong dan belagak.


Ni la burger yang I suka. Burger daging+benjo black paper. Tamao bawang, nanti kentut busuk. Pastu lebih sos… Yummy! Intan, sekarang sudah kantoi yang burger ni Kaksu beli jerk. Haritu kompang-kompang dekat Intan cakap I buat sendirik kat rumah. Haha. Nenenenene. Intan kena tipu. Wek Wek!


Yang ni pulak cakoi gemuk. Tiap kali balik kerja, kalau I lapar, I akan singgah sini untuk beli cakoi. Gerai cakoi ni ada dekat area rumah I jugak. Dekat Ampang Jaya. Special about this cakoi selain dari dia sombong dan gemuk, kuah sambal dia tu. Terbaik..! Ada rasa ikan bilis sikit-sikit, yang tak besnyer pasal kuah dia kasik tu sikit sangat. Kedekut ker aper ntah.


Dulu I suka giler minum air jambu. Tapi semenjak I phobia tengok tangan orang potong jambu tu kudis-kudis, sampai sekarang I tak selera nak makan jambu dah. Walaupun gerai yang berbeza. Tekak dah kembang. Uwwek!

-EnD-

6 comments:

Sharika Lincoln said...

aku pon tetiba rindu setiawangsa bila ko ckp sal burger ni....uwahhh dulu pernah jd warga setiwangsa juga.....erm tp time tu x segemuk skg so x per makan byk skg ni gemok dah x leh makan best2....

Sharika Lincoln said...

aku pon tetiba rindu setiawangsa bila ko ckp sal burger ni....uwahhh dulu pernah jd warga setiwangsa juga.....erm tp time tu x segemuk skg so x per makan byk skg ni gemok dah x leh makan best2....

Filla ~ Kasih Aleeya said...

ok, mulai dari hari nie, aku akan/mesti dptkan burger special dan cakoi... aku nak cakoi baru angkat dari kuali.....

cik EPAL said...

dah lama tak makan cakoi :D

Chooyaya! said...

ika ; best kan kt setiawangsa... miss that place too, tu yang sanggup carik burger sampai kat sana.

filla : cakoi baru angkat dari kuali sedap giler siot! u better get one!

cik epal : meh2 datang ampang, beli cakoi. kaksu belanja. nak 10 pon boleh :D

Chooyaya! said...

ika ; best kan kt setiawangsa... miss that place too, tu yang sanggup carik burger sampai kat sana.

filla : cakoi baru angkat dari kuali sedap giler siot! u better get one!

cik epal : meh2 datang ampang, beli cakoi. kaksu belanja. nak 10 pon boleh :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...