Thursday, February 25, 2010

Sushi King Kong!

Hari Jumaat lepas, I teringinnnnn sangat-sangat nak makan sushi. Masa tu I Cuma teringin sushi jerk, tadek menda lain.. Tekak I ni kekadang mengada-ngada. Nak sushi, demand jerk. Kalau boleh nak makan dekat Ozeki, tapi pasal hampir mustahil kerana beberapa faktor yang tidak dapat dielakkan seperti masa dan sekarang dah nak hujung bulan maka, harus la carik yang dekat dengan office jerk.

So, here we a baby! Sushi King! Jadik la… Dari tadek langsung. Nak pergi Sakae Sushi dekat KLCC harus la beratur panjang kan? Buang masa. Makan jerk la apa yang ada. Jangan nak ngada-ngada sangat.

I makan bento. BBQ fish ker menda ntah. Siap pesan kat waitress, I nak basah sikit. Puas makan set ni. Pasal ikan dia banyak. Makan 2 orang pun cukup. Teringat dulu makan kongsi dengan Sazli masa dekat Jusco Melaka. I jelling-jeling jer dia masa dia ambik ikan besar. Dalam kereta baru tanya, kenapa dia ambik Ikan yang besar, tinggalkan I yang kecik jerk. Hehe

Wah.. Sopannya makan. Sah-sah la ni pura-pura. Padahal I kalau makan, sushi tu tak payah kerat dua, masuk mulut terus jerk. Sekali ngap!

Ok, ini ialah aksi sebenar. Punyer la feel sampai pejam-pejam mata. GGraauauuu!

Look pipel..!! Intan cut her hair! Comel kan? Intan makan ciken teriyaki. Ciken teriyaki kat sini tak la sesedap dekat Ozeki or Sakae, but not bad la. Kalau I, makan 2 set baru balance cukup. Hehe


Mata Intan meliar jer dekat conveyor sushi tu. Pastu asyik berkenan dekat plate merah dengan purple. Mahal mahal! Letak balik. Oleh itu…..

Mari ambik yang plate biru. Hehe. Kurang hina la dari beige plate yang harga 2 hengget tu. Poja suka sangat makan egg mayo ni. I pun nak try la. Tapi kembang tekak pasal rasa pelik mayo+pulut. Dasar perempuan mengada!

Tapi… Kalau makan ikan mentah macam ni tadek pulak I nak loya. Yummy! This one is my favorite. Percaya tak I selamba badak boleh makan menatang ni 3 plate SORANG-SORANG? I rasa dalam badan I ada jin jepun mana ntah yang terlepas, tu pasal mata dari kecik sepet jerk. Mungkin terkenan kot?


Tapi hantu Jepun lagi takot kan? Mana lagi takot? Ju On ker atau Hantu Kopek?

-EnD-

2 comments:

Ms.Independant said...

bestnye klo dpt pekena sushi ni!
hehehehe

:P

Sharika Lincoln said...

ehem ehem ~~~~ akitiviti "sihat" lagi.....huuuu su cm mana ni??? erm tu ah ko x leh diet lah su coz kalu ko diet nanti apa lah ko nak share kt blog makan ni....bosan tau....so teruskan lah k x per badan naik tu lumrah biasa bila lagi nak gemuk kan????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...