Wednesday, April 28, 2010

Cara Memekap Muka Tembam Lagi Kering

Ok, hari ni I nak ajar U all semua cara-cara nak mekap muka kalau muka U all gemuk. Lepas tu dah la bulat, kulit kering, dahi berkilat, tembam pulak tu. Ishk.. Sampai sekarang I tak boleh terima I jatuh dalam kategori muka bulat. Dari dulu I selalu bajet muka I jenis bujur sirih. Haha. I memang tak sedar diri. Biarla.. Nenenenene.

Sebelum itu mari saksikan dulu muka tembam ni dalam Majalah Rapi keluaran 1 April 2010. Eh eh. Tetiba I malu. Ok. Bye.

Make Up artis tanya, biasa kat office pakai mekap kaler apa? I cakap I memang biasa mekap buat smokey eyes, pastu pakai lipstik maroon gelap dengan blusher kaler biru. Pastu dia tak layan, terus mekap muka I guna kaler oren.

Dah.. sekarang mari saksikan bagaimana nak mekap kalau muka sama spesis dengan I. Muka tembam tau? Ingat???? Tipu tipu...!!! I belum 29 tahun tau? Ni mesti sengaja nak kasik I nampak tua la ni. Ala-ala, macam mana nak mekap kalau umur kau dah tua tembam. Kan? Nampak tak tetiba ada jerawat seketul betul-betul tengah dahi. Hebat sangat dia tau? Tau jerk I nak main mekap-mekap, terus keluar dekat situ. Terima kasih jerawat!

Nah. Baca sendiri.


Hasilnya...!!! Haha. Kesian I senyum macam kerang retard. Miahahaha


Sekian. Korang jangan gelak-gelak tau? I tau kalo ada orang gelakkan I dari jauh tau? Kesian I, dah la muka tembam, rambut buat pulak ala-ala Mek Saidah salam pantai timur. Mek Saidah pun dah kurus, sekarang I taktau nak geng dengan siapa lagi. Tsssk Tsssk.

-EnD-

8 comments:

Liyanaroxx said...

takpe..saya tembam gak..kak sue geng ngan saya jelah... *sedihnya*

MIMIE HASZMIZA said...

uikss terus nampak lain. make up yg sebelum ni lawo dahh..

mysarah said...

kita geng 2 lah. hehehe. tapi i terbalik a ngan u. klo tengok muka org tak kata pown i gemok. hahaha.

majalah rapi ni la yg i tgk dulu =)

Chooyaya! said...

Liyana : jgn la sedih liyana.. kan kiter dah geng ni?

mimie : mimie, ni cara halus nak ckp mekap dengan I tak lawo eh? :p

mysarah : Oooo.. simpan tau majalah tu.. kalau boleh scan skali ker.. hehe

MIMIE HASZMIZA said...

ahahah bukan le.. org tu tak make up pun lawo dahhh.

ktini said...

ada geng neh sue.. sama pakej ok. muka bulat, dahi berkilat,dagu berlapis tp sue putih ktini hitam hhahahaa

Chooyaya! said...

mimie : eh? tq mimi. nak hadiah kawen apa? peti ice? mesin basuh?

kaktini : mana la datangnya hitam kak tini tu? tak paham su...

LeEsA™ said...

aiseh , lawaa laa kak suee !
hehehe
masuk mags gituh
ghee ;)

besh3 :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...