Saturday, April 10, 2010

Sehati Berdansa! Ewah...!!

Fuh... Alhamdulillah... Akhirnya persembahan tarian pada malam tadi untuk dinner company berjalan dengan lancar tanpa I lupa step yang major dan jugak I tak pengsan. Haha. I dah plan awal-awal dah, kata la kalau tetiba I blur, mengong secara major dan terlupa step bila tengah perfome atau terpijak kain ker apa, I dah plan nak pura-pura pengsan sebagi medium untuk mengkaver malu. Mampos arr... Hahahaha *Terima kasih Wana untuk idea ni. Hehe :D

Ni gambar I ambik dari FB Aini, opismet I. Dia buat practical jer dekat office. Next week dah takder dah. Hurm.. sedihnya... Lepas ni Kaksu dah takder la geng selulit dekat office kalau Aini takder...

Sementara I upload gambar lagi banyak dari handphone cabuk I dan camera-camera lain, tengok la dulu apa yang I ada ni. I tak kira, korang nak kata apa, katalah... I nak jugak buat at lest 8 entry pasal menari ni... Dulik..!!!



Terima kasih kepada diri sendiri kerana berbadan besar dan tidak ada size untuk baju kadazan, cina dan India. Kesian dekat Aini, memula dah meloncat-loncat gembira dapat pakai costume melayu, skali Kak Nira, our kereographer suruh dia pakai baju India supaya tally dengan Intan. Haha. Kegembiraan Aini seketika cuma.. Miahahaha

Intan dari awal practice dah cakap taknak pakai baju India, end up kena pakai jugak. Pastu dia merajuk pasal I taknak pakai baju India.. Hahaha... Tapi lawo aper Intan baju yang Intan pakai ni, macam Kajol dah Kaksu tengok. Tapi masa malam yang perfome tu, sikit pun I tak boleh gelak, nanti Intan merajuk, Dia terasa macam I kutuk dia nampak macam anak kel ker apa entah. Hahahaha


Masa practice, semua gedik nak duduk line depan. Pasal konon hebat la, sekali bila betul-betul nak perfome, dah pakai full costume, dah berdiri tepi tirai, time tu la lupa step semua, time tu la baru bertanya sesama sendiri, nak pusing depan time 7 ker, time 8? Pastu I cakap kat Intan, 'Tu la Intan, haritu gedik sangat nak duduk depan kan? Ni tangan dah berpeluh, macam mana nak pegang pahar bunga emas? Mau terlurut nanti...' Hahahha. Nerves macam masuk sehati berdansa ker apa entah.

Comelnya Sarah dengan Aini.. Kaksu sure that im truely miss our moment together masa practice dalam bilik gym dan kiter semua tiap-tiap hari tengok masing-masing half naked. Masa first day jerk malu-malu vavi, dah seminggu, tadek dah nak cover-cover.. Tak senonoh betul. Cuma Shira jerk la yang sopan. Yang lain, hampeh!

Half of us... Semua dancer ada 7 orang.. Maklumla, ambik gambar guna camera phone, mana la dapat nak posing ramai-ramai, tapi takper.. Nanti I masukkan gambar yang lain, kalau anda semua sudi melihatnya dan kalau tak sudi pon, I peduli apa, masih jugak mahu memasukkannya. Ini paksaan sebagai reward kepada I yang dah 2 minggu berdiet supaya perut tidak buncit di atas pentas.


Sekarang, mari semua saksikan costume I untuk finale dance yang amat kasihan kerana dah la gemok tembam hina, pakai pulak baju kuning, *warna feveret I siap pakai rambut kerinting paras pinggang dan nampak macam singa perempuan dan jugak seperti perempuan yang hilang arah tujuan dan keliru dalam mencari identiti diri. Heh!


Gelak la.. gelak la.... Kesian pada I... Tapi nasib baik muka ada iras-iras artis hebat zaman 80-an. Bangga sekejap. Hnsss Hnsss..



Sahara Yaacob. Hahahaha. Ada iras tak?

Well now, everything is over. Sedih pulak rasa, macam terkeluar dari AF pon ada,. Meninggalkan kawan-kawan lain yang masih tinggal didalam Akedemi. Teruskan perjuangan yang masih belum selesai...! Diam ah suraya!

-EnD-

9 comments:

~ aRora_aTeh~ said...

menari pakai lagu ape ni kaksu??

Chooyaya! said...

lagu opening macam konsep satu malaysi, finale visit malaysia year

Chooyaya! said...

lagu opening macam konsep satu malaysi, finale visit malaysia year

Chooyaya! said...

lagu opening macam konsep satu malaysi, finale visit malaysia year

Chooyaya! said...

lagu opening macam konsep satu malaysi, finale visit malaysia year

~ aRora_aTeh~ said...

oo..patut meriah beno pakaiannye..takde video ke kak?mauk ler tgk gak...eheee

Filla ~ Kasih Aleeya said...

huiii cun2 semua... ko kata macam singa pompuan?? eh kalo singa cun mcm nie.. ramai jer lelaki sanggup tido kat zooo.... huhahahahahah....

man said...

tepuk.. tepuk... waaa... hebat. dulu masa sekolah, setakat tarian boria jer cikgu leh ajar. La ni dah tahap persembahan bertaraf nasional!.. Waaa.. hebat mantan murid ku ni. tahniah.

Liyanaroxx said...

nak video kak sue!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...