Sunday, June 27, 2010

Makan sampai pensan

Eh.. Saper kata blog Cik Suraya tadek cerita pasal makan-makan lagi? Ada ada.... Jangan risau. Cuma sekarang ni masuk fasa ke 2 diet tahik kucen setelah ketidak berjayaan Atkin Diet 2 bulan lepas so sekarang I come with simple diet yang tak la strict mana. Dimana tidak la megganggu jiwa sangat bila tengok album-album lama henpon hina yang mak engkau sumpah giler lagi banyak gambar makanan dari gambar diri sendiri. Heh!

Tak caya tengok ni.

Haha. Bodo. Sanggup post cerita pasal makan kerana tekak belagak tetiba teringin nak makan sushi tengah-tengah malam buta begini. Stupido!


Ok. Pemenang ketama jatuh kepada sushi giler tebal RM11.90 tidak termasuk service charge dan tax 15% dari Sushi King. Terima kasih kerana come with sushi yang tebal cenggini eh sampai I dah jadi pengunjung tegar SK sejak 2 bulan lepas. Tahniah Suraya. Fakta : Makan salmon sashimi tidak menggemokkan, tapi kalau sekali makan 2 pinggan = 10 slice atau sekor salmon dewasa dikira macam mana eh?

Pemenang kedua, Salmon Carpacio yang sedap enak lazat berkrim disukai ramai. Eh eh, tadi I cakap tak salmon sashimi I makan 2 pinggan, salmon carpacio sepinggan. Maka tiap kali datang 3 pinggan salmon. Hamek ko! Muntah ikan aku!


Green tea ice cream yang ada krim putar dengan red beans jatuh di tempat yang ketiga. Yang pinggan-pinggan kosong tu sumpah bukan I punyer tau? Tak tipu ni... Benci la kalau semua orang taknak percaya. Ngeeeee :D

Bila nafsu serakah mintak tekak diisi dengan makanan tidak menggemokkan, maka pegi ke Nando's, bajet makan ayam grill tak gemok ni bagus untuk diet. Yang fries dengan coleslaw banyak mayo tu takper la eh tapi?

Dipersembahkan pelbagai kek dari Secret Recipe. Ada Blueberry Cheese, Choc Banana dengan Carrot Cake. Apa barang amek sejenis. Kiter amek 3 jenis terus la, pudat-pudat dalam pinggan. Makan 3 slice baru remaja woh!

Last skali mestilah crepe pisang dengan krim putar dan eskrem vanilla dekat Food Court Level 2 KLCC. Makan sorang-sorang jer tau kalau boleh. Kalau ada kawan tengok kiter makan pastu mata macam nak mengecek, buat taktau jerk kalau perlu pura buta pun takper.. Jangan share jangan share tau? Nok beli!


Tapi... Ni semua makanan dulu la... Sekarang ni pagi I minum shake jer. Nasik dah seminggu tak makan, Diet kali ni biar la slow-slow sikit. Hasil lambat takper, janji konsisten dan berkekalan.

I ni jenis manusia tak sedar diri, bila dah tengok berat dah turun 3 4kg, mula la tak sedar diri makan balik. Kali ni makan baaaanyak punyer...!! Tapi tu dulu la... Tehehehehe. Skarang I dah insap. sudah la kau perempuan gemok, main tipu dekat blog sendiri

Tapi tu la, I insap-insap taik kuceng jerk pasal malam semalam tetiba termakan Dim Sum dekat Rasta. Sedap giler woh sweet sos dia, bubuh sepanda ker apa?

-EnD-

2 comments:

Aleeya Zailan said...

kak su! kata nak diett! apanihh apa nihh! isk3.. lapau laaa pulak dah :(

Chooyaya! said...

leeya : lapau makan jerk... macam kaksu.. hehe. diet ni ikut mood. boleh ker mcm tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...