Monday, June 21, 2010

Vavi la meggie!

Dugaan sungguh diet hari pertama ni... Tengah-tengah malam buta, lepas minum shake pukul 8pm tadi tetiba tembolok teringin nak makan meggi kari kosong dengan telur sebijik + cili padi dengan kicap cap udang merah. Tak ker kurang hajo namanya tu?

Sesia tengah hari I tadi sekadar makan sandwich dekat O'briens kalo kejap-kejap lagi bedal meggie yang menggoda sanubari dalam kabinet dapur tu. Dah la ada pelbagai perisa dan pelbagai jenis. Nak yang dalam mangkok, dalam plastik hina? Semua ada.

Sabar...Sabar... Gugel jerk la gambo meggie buat lepas kempunan..



Dah. Ni maggie mana plak ni yang keluar dalam google image ni?

Slurp...!! Meggie sebenar

P/s : I Love U (Tetiba)

-EnD-

8 comments:

amElyn said...

walaweyy!
megi kaksu sebijik cam lin punya menu
pabila larut malam~ *erk*
sodap teramat! seyes tak tipoo!
papepon, chaiyok2!
gedik tau nak diet, bukan kaksu dah kurus2 gebu ke? =D

Fida Ghazi said...

Ehem..ehem..

Megi tidak menggemokkan la..
terai makan seminggu beturut2..sure turun berat badan sebanyak 4kg++..

Syaratnya.. makan megi sahaja! Jgn makan benda lain.

Dah la jimat.. mujarab pulak tuh.

Testimonial oleh: Pekerja Kilang Megi, Packaging Department.

yatiyahya said...

kuang ajo gmbr megi tuh...serius!

Chooyaya! said...

amelyn : peha kaksu ni ala2 batang balak dah. kalau tak sedar2 diri nak makan banyak makan selalu, tak tau la.. haha

fida : ko biar betul... kalau teory ko betul, balik karang aku nak sental megi jerk la.

yatie : kannnn??????

Azreen Sahrudin said...

salam k.su...sy ni peminat setia blog k.su ni tau.....shake apa yg k.su mnum? nk try jgk....:)

sk8ers said...

maggie yang first sodap..yang second menggemukkan hahaha..tensen jer kak su bile sy komen kak su makan byk! hahaha peace yo!

Lenny said...

hahahaha.... setapnyer gambo maggi tuh.. terus rasa teringin nak makan maggi..

oh encik suami tersayang.. menu malam nieh istimewa ai masak maggi telur yeeee..:D

Chooyaya! said...

azreen : awak ni kan, memang suka buat kaksu perasan mcm artis tau? kaksu minum shake jenis shake shake keboom... hehe. email kaksu la.. ni rahsia.. kalau tulis kat sini, semua orang jadik kurus, dah tu kaksu nak gemok sorang2? mana aci!

skate : skate, u memang ok. kalau i makan, suka jerk nak ushar2 pinggan i tau?

lenny : makan megi biasa yg bodo tu pastu tumbuk cili padi. teranggat giler!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...