Friday, July 2, 2010

Nak kurus? Tak payah diet... Berdoa Jerk Dah Cukup :D

Edisi makan kembali lagi, yeah...!!!

Ira cakap, blog I asyik cerita pasal makan jerk... Hehe. terus I segan-segan dengan dia. Pung pang pung pang kata nak kurus macam Ira tapi kalau dah obses terhadap makanan lebih dari segala-galanya macam mana?

Takper, orang kata... Kalau nak diet bukan semestinya tak boleh makan, cuma kurangkan kuantiti makanan dan juga ambik makanan yang sihat-sihat jerk. 2 menda penting tu kena ikut, lepas tu jangan lupa exercise.

Alhamdulillah, nampaknya ketiga-tiga pon I tak berjaya ikut. Redha. Tapi I selalu doa, supaya I kurus. Dengan harapan, kalau tak berhenti berdoa, akan jadik kurus secara automatik walaupun makan banyak-banyak.

Owh, entry ni adalah kesinambungan dari gambar nasik kerabu yang lambat giler nak download minggu lepas tu. Abang Yut baru jerk masukkan dalam FB, tapi kenapa eh tak banyak gambar makanan yang dia masukkan padahal haritu meriah woh meja dengan all fattening food. Haha.

Edisi baju berjalan jenis perempuan mengandung padahal tidak.

Yang kurus seperti Rish dan Adlain sila apit yang paling besar eh? (yang kat tengah tu). Bukan apa, supaya balance jer.

Desert 1 tapi share ramai-ramai supaya dapat mengeratkan perpaduan sesama insan.

Dalam Hati : Naseb kau baik desert... Kali ni kau terselamat..!

Ceaser salad untuk I

Dan jugak untuk Adlain. Pastu Adlain kasik telur dia dekat I, pastu I menerima dengan tangan terbuka dan hati yang ikhlas. Makan telur sekali 2 tak gemuk kan?

Nampak tak gelas atas meja tu? Semua order air kosong jerk. Untuk pemakanan seimbang. Pasal, kalau dah order makanan yang banyak fat seperti spagetti carbonara, musti balance dengan air sejuk. OK? Nampak tak keseimbangan pola pemakanan kat situ? Nampak tak nampak tak?

Kitorang tak ambik masa yang lama untuk makan kali ni. Duduk pukul 8.00pm 10.00pm dah samapi rumah pasal semua dah geli jubur dan menggeletis nak tengok World Cup dekat rumah.

England lawan saper eh malam tu? Dah lupa dah. Lawan saper tu tak penting, yang penting England kalah. Miahahahah

-EnD-

4 comments:

ktini said...

lamaaa br update hahaaa....

amElyn said...

ouchh.hawt momma!!
hukk3.nape semua restaurant yg kaksu gi semua sdap2?? ke ada member2 yg recommend? ke main bantai jek pegi??

delyla said...

wah wah gf yutaka eh?

Chooyaya! said...

kaktini : janji apdet... hahhaha. pasal maka2 ni, biar lambat asalm posting. :D

amelyn : dah kata suka makan, mmg kena pandai2 la carik tmpt. tp biasanya repeat la... tak payah tgh menu dah tau nak makan apa.

delyla : haaa.... rahsia!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...