Thursday, October 28, 2010

Berangan Rock Star

Acap dah kecoh-kecoh dalam FB dia pasal dia dah ada CD & DVD Concert Double Trouble dekat JB. Saz yang getis dengan Awie tengah hari tu terusssss jerk carik CD dengan DVD Concert tu. Gembira la dia lepas berjaya dapat menda tu and call I dengan suara eksaited gaya seperti menang M3 baru ke haper ntah.

Balik rumah, tak sempat I nak tengok progrem masak-masak dekat TLC & AFC, Saz dah mintak nak tengok DVD tu. Pastu berangan macam kononnya dia Awie la. Siap feeling nyanyi pejam-pejam mata, siap lambai-lambai kat peminat sambil buat gaya Joe gelek-gelek main gitar. Pffft.

Rentetan dari sesi berangan konon rock star, Saz plan nak pergi karaoke dengan kawan-kawan lelaki dia Jumaat malam Sabtu dekat Red Box Pavilion. Siap bagitau awal-awal dekat FB, LELAKI-LELAKI sahaja. Jahat kan? Nak tinggal I.

Pastu tetiba petang tu, dia kata dekat I, 'sayang, u are invited to the karaoke'. Eh eh. Tadi pagi sikit punyer sombong dengan aku, ni dah petang, entah sempat entah tak nak kumpul the Wags baru nak bagitau I. Alasan : Bebudak kata kena ada Amoi layan menari. Baru cool. Ewah ewah! Dia ingat kiter ni gadis karaoke ker? Hello.. I bukan gadis karaoke ok?

Ad-hoc plan jadik jugak akhirnya walaupun jadik-jadik ayam jerk. Dapat la kumpul beberapa kerat je the gadis karaoke. Pasal ramai budak-budak yang duduk Kajang, tak sempat nak datang balik KL malam tu. Wana dah sound I pasal bagitau bila dia dah sipi-sipi nak sampai Kajang, rajin la pulak kan dia nak datang KL balik kan? Dasar perempuan pemalas!

Red Box Pavilion full. Dah tak boleh nak book. Nak walk in takot terpaksa menunggu lama. So, we decide nak pergi Red Box dekat Sogo jerk. Ambik bilik besar muat untuk 12 orang. Kira ok la. Sogo pon Sogo la. Janji boleh nyanyi.

Saz pergi awal dengan Acap pasal nak makan. Pukul 8.30 dah gerak, I pulak balik kerja, bermalas-malasan dulu, basuh kain la, kemas rumah la. Pastu dekat pukul 10.00pm (karaoke start at 11.00pm) Mira tetiba MIA. Dia sepatutnya ambik I. Hadoi. Macam mana ni? Macam mana nak pergi???? Tetiba Tinggg!!! Idea... Call Puja and paksa Puja datang ambik I dekat rumah and pergi karaoke sama-sama dekat Sogo.

So, Puja pon join la karaoke. Tapi dia bukan nak nyanyi pon. Susah betul. Aku suruh nyanyi lagu rock taknak, dangdut taknak. Tapi takper. Kami ge-girl tukang menari jerk. Bilik karaoke kan gelap, masing-masing menari taknak kalah. Siap macam stripper pon ada. Haha.

Tengah-tengah syok menari tak hengat, sekali Rish kena sound dengan Fairuz, 'Amboi Mama....' Pastu berenti menari ghairah-ghairah. Bertahan la 2 menet, lepas tu dirasuk balik. Ah, mampos la. I fikir nak enjoy jer malam ni. Lagipon gelap, bukan nampak apa sangat and kawan-kawan rapat dengan suami jugak yang tengok menari seksis-seksis. P/s: Tengok muka Puja, macam Ju On. Larik..!!


Kalau karaoke dengan lelaki-lelaki, I dah kasik syarat. 2 guys song, 2 girls song eh? Kalau tak buat rules macam tu, lepas dorang, dorang nyanyi... Nyampah haku. Pastu sejam pertama, semua layan lagu rock jerk, Awie, Wings, Search.. Kasik sampai suara dah takder and keluar suara kepit telur, pastu boleh semua layan lagu Lady Gaga Rammma ramma tu dengan lagu Notorious tapi basically cuma nyanyi part Uukk uuukkkk, atau yo yo! Yang part lain joget-joget atau senyum-senyum antara satu sama lain.

Yang paling best, dah dekat last-last semua boleh layan lagu Dangdut macam Bulan Cinta -EVA, Inul - yang bapak-bapak ibu ibu semuanya nenenene, (apa ntah tajuk, mana aku layan dangdut Inul - Eeuww) dengan lagu Mas Idayu - Boleh La Boleh. Best giler, ketawa sampai sipi-sipi nak kencing dalam seluar pasal semua taknak kalah joget dangdut ok? Sampai senak la pundi kencing ketawa.

So.. We all had so much fun! Darlinggggggggg sangat nkorang tau? Semua sporting. Malam tu I memang tak layan Sazli. Mula-mula I malu nak nari-nari, pastu Saz kata, Eh U, anggap I takder... Baru la I naik hantu dengan all the girls.

Motip entry ni semua gambar tadek kena mengena dengan caption kenapa? Ah lantak la. Owh, btw, kitorang start pukul 11.00pm habes pukul 3.00am, seramai 12 orang, sorang kena bayar dalam RM35.00 jerk. Tapi tadek makan la. Ada soft drinks dengan buah-buahan jer. Kira ok la kan? I rasa sangat la worth it. Memang kena repeat ni.

Eh kejap. Mati la. Sekeping pon gambar Sazli takder. Haha. kata anggap macam dia takder kan? Ok bye !

-EnD-

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...