Wednesday, October 27, 2010

Open House - Part 4

Ini adalah entry yang terakhir untuk Edisi Open House ok? Jangan nak menyentan tak tentu pasal. Aku tengah takder mood nih. (Eh eh. Tetiba garang) Haha. Baiklah. Sebenarnya ada lagi 2 3 Open house yang I pergi tapi tak dapat la nak share pasal kualiti gambar camera sangatlah musibat yo !

Gor la ni, di tukar-tukarnya setting camera manja I, tu dah semua gambar dekat umah Ilya macam zaman dolu-dolu jerk. Kalau tak jadik gambar hitam putis, dia akan jadik kelabus. Tak pon muka semua orang jadik macam Momok jek. Terus boleh berlakon dalam Momok The Movie lepas ni. Mana yang putih, bertambah putih, yang gelap bertambah malap. Sekian.

Jangan biarkan hidup anda di selubungi kegelapan.

Yang Benar,
Sayang Musalmah

Eh tak la. Apasal terus nak bye. I tak cerita pon pasal open house lagi. Jangan panic, ni nak cerita la ni. Owh, ni otw pergi Open House rumah Wana dekat Kajang. Tengok la budak demok tu, muka masam jerk. Nak kena lempang?

Masa pergi rumah Wana, jalan memang la jem giler. Sabarrr jerk la. Time-time raya ni kalau tak bersabar, memang boleh bertukar menjadik makhluk hijau. Nasib baik la Saz yang bawak kereta. Dia nak muncung ker, nak membebel ker I tak kisah. Layankan jerk. Janji bukan I yang drive. Kalau I yang drive, sah-sah keluar vavi barang 30 40 bijik ! Tu kira baik, kadang-kadang siap hantuk-hantuk kepala dekat stering. Tensen giler! - Motip cerita tiada kena mengena dengan gambar? Jawapan : Tak tahu

Eh, Saz nampak macam Ahli Dewan Undangan Negeri kan dekat sini? Macam ala-ala YB masuk kampung la. Ke tak? Yer tuan puan, kiter akan membina jambatan tidak lama lagi... Kerajaan telah memperuntukkan wang sejumlah RM8 juta untuk pembangunan errr. Diam ah!

Perbincangan YB bersama ibu-ibu dan bapak-bapak tunggal untuk mengusahakan penternakan biri-biri organik dan kerepek pisang tanduk. Sebelah YB tu secretary dia, merangkap skendel. P/s: Jangan main tembak-tembak dalam kereta. Ok. Gurau kasar.Tak lawak. Tahu.

Mira mira, Maksu nak rendang yang bahagan PEHA ok? Dah la tinggal seketul, kenapa peramah nak jugak kasik Yash? Boleh bersikap adil diantara para isteri tak? Boleh tak Mira? Boleh tak???

Dekat malam baru Zain dengan Fruz sampai.

Gambar tunggang terbalik pon takper. Sekejap malam, sekejap siang. Takpe. Semua orang pun kena redha dan berlapang dada. Waktu ni, badan I tak sihat sangat. Kena migrain teruk, sampai sakit-sakit belakang. Tu tampal salonpas dekat tengkok. Terzahir tak dalam gambar? Ke nampak ceria jerk? Eh. Mestilah ceria, diapit gadis-gadis jelita. Walaupun badan sengsara, tapi tak mengapa. Wah! Dah macam bunyik seloka di hari raya!

Bersama Su dan Wana. Bila dah petang-petang ni,I sanggulkan jerk rambut. Panas badan. Luar panas, dalam sejuk. Magik kan? Eh. Bunyik manja tak I mengadu badan tak sihat banyak-banyak kali macam ni? Ke benci jer nak dengar?

Auummmmm

Cak!

Oklah. Suami tadi berangan jadik YB. So, I isteri YB nak jumpa dengan peminat-peminat pulak. Cium orang ramai-ramai bagi menyebarkan virus demam. Yes!

Usaha menggomol Ucop. Dia ni kan? Dari kecik lagik, asal nampak I dia sure menjerit. Dia tak suka I. Tapi aku pedulik haper? Nak jugak cium. Siap kau Ucop! Nampak tak muka Ucop tak redha nak kena cium dengan I. Eh Ucop, ko jangan belagak sangat yer? Orang lain rebut-rebut nak kiss I ok? *Mati la. Feeling Mak Datin tak habes lagi.

Comel Mengada kan Ucop? Ishkk.. Geram geram!

Yang paling kiri sekali, baju putih, tu mak si Ucop. Shikin nama dia. Cantik kan? Ni sebelum balik ni. Motip sorang-sorang duduk yang lain berdiri, pasal I nak berdiri tengah-tengah orang tak kasik. Maklumla gemok. Dikhuatiri orang belakang tak nampak. So, aku duduk jerk la. Haha. Taknak kalah. Biasa.

Ok, last sekali.. I tau ada yang secara diam-diam adore pada kecomelan Ucop, so I up satu gambar lagi. Ni gambar last week. Mula-mula Shikin nak biarkan rambut Ucop panjang macam pelakon Korea, tapi dah nampak macam ge-girl pulak pasal pakai hairband bling-bling. So, rambut dia dah dipendekkan. Nanti I masukkan gambar baru dia yer?


-EnD-

4 comments:

^fafau^chipshana said...

gmbar kak su kt entri yg ni nmpak selim taw..mcm anak dara je hehe..eh eh tp sumpah ni btol2,kak su diet muke eh?=p

Chooyaya! said...

fafau, jawapannya senang jerk. kaksu senang nampak kurus muka kalau tgh demam. tak lalu nak makan apa. seminggu depan, terus muka runcing. megik kan?

theblabber. said...

mesti ko bajed nak kurus setaip hari kan?

Chooyaya! said...

tak lah. aku bajet taf.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...