Saturday, October 9, 2010

Hi.. Nama Saya Momot..!!

Masa I pergi beraya dekat rumah Pak Nyang haritu, I berkenalan dengan Momot & Momot. Ya robbi kau Momot's sangat la comel, muka busuk macam nak lempang woh! Telinga, kaki, hidung dia kaler itam, pastu badan dia kaler kelabu yang macam kalau kucing tu kaler putih, guling-guling atas abu kayu, pastu jadik kaler kelabu busuk. Ha, mcm tu la punyer busuk kaler dia. Bayangkan sekarang! Grrrrr.

Bila Pak Nyang tak nampak, biasanya I akan penyet Momot's sampai bunyik eek. Dia ek sikit jerk, mungkin pasal dia ada sore-throat. Maklumla, hari raya banyak makan makanan berminyak. Suara macam sexy ala husky-husky tu. Comel kan? Grrrr.. RRaaau Rrraaauuu!

Comel kan?? Dia ni adik beradik, taktau mana abang, mana adik. Bagi I sama jerk. Susah nak beza. Bila panggil Momot, dua-dua pon tak pandang. Eleh sombong. Macam la muka kau cun sangat. Muka dah la busuk giler. *Padahal sakit hati

Sebenarnya nama dia lain. Nama ala-ala Mat Salih. Tapi I lupa. Tapi pasal kau comot, meh kasik nama Momot terus. Mungkin kerana itu bila I panggil Momot, dia taknak pandang. Dah bukan nama dia kan? Cuba kalo korang nama Jenab, orang panggil Siti Nurhaliza, kau pandang tak? Tak kan? Skali orang cakap kau sombong, maka mesti bengang kan? Kan Kan?

Lagi gambar Momot. Meh lempang sikit meh! Nak jeling-jeling konon. Dah la tak camera friendly.

Yayang Demok pon sama bushuk macam Momot dekat sini. Meh gomol meh. Ishk, Geramnya aku! Grrrrr..


Muka busuk Momot...!!!! Arggghhh geram geram geram!

Ishk, bila tengok kucing ni, tetiba rasa bernapsu pulak. Bodoh. Eh, kalau sesiapa yang nak kucing comel-comel macam Momot's sombong ni, email la I. I kasik free jerk. Ada ramai lagi kat umah Pak Nyang. Semua pon comel-comel belaka. Yang jenis reti berak dekat luar rumah and vegetarian pon ada. Makan timun. Tak nak?

-EnD-

3 comments:

melin melinda said...

Hi...

betul ke boleh dapat free kucing camni?
i mmg tgh carik kucing sekarang ni...tapi kalau boleh nak yg kecil..baru rasa gigih mcm bela anak...kuikui...seronok tgk tumbesaran ...

I serious...hehehe

Chooyaya! said...

eh betul la.. mana ada buat lawak ni. email i dkt surayasulatin@gmail.com ok?

LeEsA™ said...

ehh pak njang ade kucing eh ? tk taw laaa pulak . hehe

ya rabbi , comel gilaaaaaaaaa !! sumpah geram tgk . ni yg nk npegi umh pak njang neh . haha -.-"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...