Tuesday, October 12, 2010

Selamat Hari Tua Su :)

Assalamualaikum. First of all, saya nak ucapkan terima kasih kepada semua yang telah memberi ucapan hari lahir untuk saya pada hari ni di FB, Friendster, Hi5 dan segala mala networking punyer site dan jugak yang telah call, sms dan juga di BB Messenger. Saya berjanji akan membela nasib rakyat jika saya dipilih sebagai wakil rakyat kawasan ini, jadik undilah saya....!!!(palotak ko la su)

Ishk, tak sangka dah 29 tahun I hidup dalam dunia. Tak sangka target nak kawen sebelum umur 28 tahun telah tercapai, tak sangka yang I masih lagi bernapas sekarang ni dan tak sangka berat badan masih tidak melebihi 65kg sebelum umur 30 tahun. Yeah bebeh!

Sebenarnya lagi kan, malam tadi I tak target dapat apapa dari Saz. Maklum la kan, hadiah in-advance birthday pon dah agak banyak jugak dia kasik. So, kalau nak mengharapkan apapa lagi, agak keterlaluan dan melampau disitu jugak eh?

Tapi kan? Jeng jeng jeng! Masa I tengah marah-marah internet pasal lembap sampai sayur-sayur I dalam farmville semua pun dah mati, Sazli keluar dari balconi and bawak keluar kek dengan 2 candle sebagai simbolik umur masih angka 2 di hadapan (barangkali).


'Happy birthday to you... Happy bithday to you... Happy birthday to my Kayang.. Happy birthday to you.... Lekas blow Kayang, nanti candle cair...' Slow-slow jerk Sazli jalan. Dia handle cake tu dengan extra care. I nampak kecomelan terlampau disitu and terus peluk Sazli kuat-kuat. Gomol gomol dan gomol.

Masa I nak ambik pinggan untuk makan choc brownies cake tu, Sazli kata suruh guna pinggan cantik sikit, ambik dalam laci kuali. Eh laki aku ni, biar betul.. Skali bila I bukak laci tu, ada birthday card hand-made by him. Ok. Terima kasih untuk buat I sebak dan tears.

Sazli pesan, 'Sayang jangan makan kek ni banyak-banyak sangat. Malam sangat dah ni. Nanti sakit ulu hati' Dia pon sudu la seketul kecik kek dan terus suap dekat mulut dia sendiri sambil membiarkan I ternganga. Kurang asam!

Kad cantik, kata-kata touching tapi kenapa pulak ada gambar I kepala botak ni? Haha. Macam-macam la Sazli ni. Kata dia, tu sebagai simbolik pasal I comel macam toyol. Wak lu! Tak pasal-pasal malam tadi I mimpi I sakit leukemia sampai botak. Coi coi!

Sazli kata, dia sukaaaaa sangat gambar ni. Tapi dia malu nak bagitau. Gambar ni la yang buat dia jatuh hati pada I dulu. Ok. Terus guna gambar hitam putih mata sepet iras nyonya giler jual sayur as a profile picture dekat FB.


Sazli pesan, jangan lupa call Mak Nekmah, bagitau dia terima kasih pasal lahirkan U.. Terima kasih pasal jaga U dengan baik selama ni... Baiklah sayang, I dah cakap dekat Mak. Tapi I tambah sikit dekat belakang macam ni, 'Mak, mana hadiah birthday, nak uwet!' Pastu mak kata, 'cincin Mak kasik ko hilangkan, gelang tangan lesap, gelang kaki 2 3 dah lesap, tu kalau kumpul-kumpul tu dah berapa dah tu dik..'

Errkk. Ok mak. Kiter taktau berapa harga emas sekarang. Mahal kah? Lagipun didepan ada polis. Bye Mak! *Usaha mengelakkan dari terus kena ceramah free.

Owh, tahun ni la sejarah untuk I pasal dapat 3 hadiah sekaligus dari Sazli untuk birthday dimana semuanya dapat in-advance pasal dia dah tak sabar-sabar nak kasik. Saksikan sekarang dan harap tidak menyampah. *lari lari ayam sambil skipping dengan gembira*

Snow white kesayangan


Olympus Digi-cam = Akibat dari kasihan melihat gambar-gambar di blog semuanya macam sampah, Sazli bagi camera ni. Kaler putih memikat jiwa jugak yang I kurang tau macam mana nak setting gambar dan jugak macam mana nak buat timer. Harap pada auto-flash jerk. Jadik la..

Dan terbaru, last week Saz kasik BB Bold 2 kaler putih jugak. Kerana kasihan melihat isteri asyik kena kutuk dengan kawan-kawan yang hampir kesemuanya pakai Blackberry, isteri masih pakai nokia daun kopak sikit dekat tepi. Jadik dia belikan. Dia sendiri tak pakai BB, kasik isteri pakai dulu. Suwit kan?

Terima kasih U untuk semua ni. I suka suka suka lapan kali... I janji akan jaga elok-elok. Harta menda semua ni bukan pengukur kebahagian kita tapi kalau U bagi, memang I suka giler tapi yang paling beharga ialah how much happiness u bring into my life. Gelora dalam rumah tangga, salah faham memang ada. Tapi as time goes by, kiter dah boleh handle kan? Dan makin sayang deep deep deep.

Pastu, masa U tanya I haritu nak apa lagi, yang I taktau la itu soalan perli atau apa, yang I jawab I nak handbag baru Coach or at least Guess yang U balas dengan jelingan manja sedikit sarcastic, yang lepas tu I kata I gurau tu kan? Tu sebenarnya ialah betul. Ok bye. *larikkk.....!!!!

-EnD-

P/s : Sazli selalu berusaha untuk buatI happy everyday. I perasan tu. Dan I takot sebenarnya . I takot I tak mampu nak balas. Bila I cakap macam tu, Sazli kata.. U dah jaga I elok-elok, jaga makan pakai I pon dah cukup U.. I taknak apapa yang lain... *sebak. vavi la U.

Note : Dari sayang, jadik ayang, jadik yayang dan latest jadik kayang pulak. Konon berbunyi manja sangat la tu. Bahasa manja I dengan Sazli, kitorang jerk yang paham. Kadang-kadang bila bercakap, sendiri pon tak paham, yang peliknya Sazli boleh paham. Haha. Bodo nih!

18 comments:

Fida Ghazi said...

vavavavava!!
taniah! taniah!

taniah kerana berjaya sampai umur 29 tahun.

taniah kerana dapat hadiah2 yg best lagi mengebestkan.

taniah untuk rumahtangga yang aman, harmoni, gemilang, terbilang, cemerlang!! Yeah!!

aku pulak yg eksaitet lebih2..

ixoralina said...

kak su..hepy besday ya...
semoga psnjsng umur dan di murahkan rezeki...

Puteri Qis Balqis said...

hapy besday shooyaya...i selalu flw ur blog..i ni opismate syuhada duk kat muadzam shah pahang...

tiada nama said...

giler suwet!!

snow white tu cantik lah!jeles

Chooyaya! said...

pidah : tq pidah. harap ko pon beli snow white ganti sushi girl. pakai g-string hari2 kompem dapat.

ixoralina : tq awak. sedap nama. nanti nak kasik nama anak mcm ni la.

puteri qis : kem salam dekat yuyu eh?

tiada nama : snow white jer suwet? dah tu i?

theblabber. said...

dah birthday tak reti2 nak belanja aku makan lagi ke?

sitiZ said...

happy bufday puan su..seronot nye dapat byk adiah & suprise..comot la korang dua orang nih..hahahah..tp comot yg comel la..;P..

LeEsA™ said...

pergh ! suweeeeettt nyer laa abg li tuh . kazen spe ntah . haha
* tetibe laa pulak knn ;pp

anyway, happy birthday again kak su !
may Allah bless you always and may happiness always be by ur side :)

pasneh bila weekend boleh laa bwk safia naek snow white , hehe ;pp sukeeeee ! GHEE ;))

Chooyaya! said...

pembebel : ko mengada la. lempang nak?
sitiZ : hikhik. serunut sgt nih. skipping skipping
safia : tg safia... :)

Chooyaya! said...

pembebel : ko mengada la. lempang nak?
sitiZ : hikhik. serunut sgt nih. skipping skipping
safia : tg safia... :)

Liyanaroxx said...

suweeeetttttnya abg saz..neway happy besday kakak susu!!! eyh silap...kak suraya sulatin...lebiu sis!

..she's s0 e!Ra.. said...

Best nye! Best nye!
I pon nk Honda sebijik as my bday present! :)
Congrat, happy birthday to u babe

ktini said...

Happy Birthday!!! ktini doakan yg terbaik untuk sue & sazli :D

dear said...

hepi bday kak su!! :)

Cik Nadia Bayu said...

kaksu!! selamat hari jadi~~~ waaah suwit betul abg saz :). semoga kaksu dimurahkan rezeki, dipnjangkan umur n happy selalu. amin ;)))

Chooyaya! said...

yana: tq budak tembam. geram geram
she's : hehe... mintak 2 kalau boleh
ktini : tq kak tini.
dear : tq dear
nadia gorjes : aminnnn.. tahun depan kiter sama2 dapat bebi

^fafau^chipshana said...

kak su,comel gile post akak yg ni..suke!happy belated birthday kak su~

Chooyaya! said...

fafau : tq fafau. muka busuk giler mcm ni pon comel eh? *sengaja buat2 bodoh. padhal awak ckp pasal entry comel

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...