Tuesday, October 26, 2010

Open House - Part 3

Selamat petang semua...!!! Dah makan? Dah mandi? Tengah buat apa tu? Boring? Ok.. Kalau boring, meh layan cerita makan-makan I. Eh tak. Mintak mahap, kali ni I dah tak boleh dah cerita pasal makan, dikuathiri ramai yang meroyan menyalahkan I pasal memusnahkan diet mereka.

So, kali ni I nak cerita pasal open house raya lagi, walaupun Syawal dah lama habes , kalau nak jugak update blog pasal open house tapi......, boleh tak? Haa? Haper? Tak boleh???? Tak boleh sudah, nama ko Bedah, tetep ko sebelah...!

Ok. Kiter mulakan dengan menghadiri open house rumah budak gorjes ni. Thanx pasal jemput Kaksu. Rumah dia kaler pink, comel sangat, secomel tuannya aww awww. Lagi comel, pasal hubby Nadia pon redha jerk buat rumah kaler pink, try Sazli tengok? Tetiba macam masuk rumah barbie pasal combination pink and white. Kaler pink ang-ang tau? Bukan pink manja-manja tu. Ada Beran?

2 3 kali snap, pasal Nadia kata dia gemok. Gemok tang mana pun I taktau. Elok jerk I tengok. Lain la budak baju biru tu. Dah macam resaksa gorgon dah. Aummm Aumm jer kerjanya... Kenyang makan kat sini. Semua pon sedap, terpaling sedap ialah agar-agar coklat yang tuan rumah buat sendirik. Nak ambik 3 kali sebenarnya, tapi segan. Kata pemalu? *Muntah

Nadia baik jerk, I tak payah bangun. Semua dia yang serve kan, sambil mulut pot-pet pot-pet mengata diri sendiri gumuk gumuk. Pastu asyik-asyik segan pasal rumah sepah bla-bla. Pastu muka minyak banyak pot-pet pot-pet. Menggelabah jerk Nadia ni tau? Rumah OK. Muka pun OK sangat-sangat. Jangan nak risau tak tentu hala. Hish! Lain la kalo Kak Su ni secantik Era Pazirah.

Next pada hari yang lain, I ke open house rumah Kak Tonah dekat Ukay Bistari. Time I datang ni, kawang-kawan opis dah balik dah. Kerana apa? Kerana jem yang hebat di MRR2 sumpah boleh kena buasir bunga pasal duduk lama sangat dalam kereta. Pendek kata, jalan kaki lagi cepat sampai la dari bawak kereta. Rasanya dekat sejam setengah jugak la stuck dalam jem. Hebat kan? Padahal Ampang-Ukay Perdana kalau normal, less than 15 minutes kot?

Dah kenyang di rumah Kak Tonah makan satay, nasik beriani dengan puding gula hangus, lazat I dengan Saz ke Kajang pulak untuk ke rumah Zain lepas Asar. Layan makan mee sup gembira. *Mee sup gembira pasal bila makan, otomatik rasa gembira tanpa sebab.

Kembar comel ni I cop yang adik, Saz cop yang kakak. Comel giler..! Bila bebudak ni jalan sorang-sorang, toleh kiri toleh kanan, line clear, terus tunjal kepala. Pastu mata budak ni terkebil-kebil pasal badan tak balance. Sumpah bahagia tengok muka blur dorang. Keji kan perangai orang tua ni? Nasib la, saper suruh omel-omel sangat. Grrr.

Seterusnya ke rumah Nina, makan apa pon dah tak larat. Tengok jerk dengan perasaan separuh rela pasal tekak teringin nak makan, tapi perut dah tak boleh nak terima pasal kekenyangan. Wana kata kek coklat memang sedap, tapi hanya mampus membalas dengan senyuman tawa di hari raya.

Berani la tangkap gambar maghrib-maghrib macam ni dekat luar, keluar hantu tetep tau la kau. Masalahnya kalau keluar hantu tetep pon terus hi-5 dengan Ema. *Ok la, I mati kalau Ema baca ni. *Motip menonggeng kenapa?

Tetiba nak menyempit si Apis ni. Nasib baik amek gambar in-door. Kalau amek gambar kat luar dengan Apis, nampak baju jer. Kepala, tangan semua pon takder. Seram kan? (Ni namamya bergurau seram kalau nak tau la)

Next ke rumah Nor pulak. Minum air sejuk jerk. Pasal air dah penuh kat dalam tank. Yes! Ada chance nak buat lawatan musibat muhibbah dekat rumah baru Nor yang tiga tingkat ni sambil berangan-rangan konunnya rumah sendirik. Yes Yes! Owh, dimaklumkan, kalau sekarang ni dihidangkan sushi pon, I dah tak larat nak makan dah. Sumpah penuh. Sendawa keluar satay, sendawa keluar beriani. Mati la.

Atas meja tu semua bukan I punya kecuali air sirap. Tu pun share dengan Rish. Ketiak masa ni dah kepam. Ada bau air kencing semut pon yer. Maklumlah, dari siang jejak ke tengah malam. Tak silap I masa ni dalam 11.30pm kot? Kepala pening takyah cakap la. Rambut I jenis tebal tak hengat. Berkuap-kuap Nok! Nasib baik pakai cekak rambut reben ni, kurang sikit pening. Apa kena mengena pon taktau la.

Berani dorang amek gambar bertiga. Cis! Nasib baik sempat mencelah. Nenenene...

Momot, musyuk, masyam

Ok.. Lassssssssst skali, hari yang lainya pulak kitorang pergi ke wedding Didi di Sime Darby Convention Centre. Masa ni I diserang migrain akut. Eh. Tu migrain pesen baru ker? Bukan bukan. Migrain yang rasa macam sampai nak terkeluar bijik mata sampai nak mengamuk meroyan bunuh manusia. Tahu tak?

Perkenalkan madu-madu I, cantik tak? Yang rabun tu Mona and yang sorang lagi tu Nina. Choi...!!! Mulut kau Suraya!!!

Ni scandal Rish. Mati la. *Berapa kali dah I mati dalam entry ni?

Tak sudah-sudah dengan cekak hitam ni. Ah dulik ! Dari open house sampai ke wedding sampai ke birthday dinner, semua I belasah pakai. Ala. Layankan jerk la. Tak elok dengki-dengki dengan I yang comel coklat ni. Eh, I otomatik jadik coklat bila amek gambar dengan Rish. Sajer kata coklat pasal nak deny I hitam. So?

Dah. Sekian. Itu sahaja untuk kali ni? Amacam, sekarang masih mahu menyalahkan I kuat makan sampai gemuk ker walaupun sebenarnya kawan-kawan punya salah pasal saper suruh pergi saji I dengan makanan yang sedap-sedap setiap kali?

Tapi ada pepatah berkata, 'Rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari' Khaaaannnn??? Gemok pon takper, makan banyak pon ok. Sooooo???? Ada aku kesah???? -Ayat emos pasal semua pon cakap eh Suraya dah gemok mok mok. Lalu mempersalahkan bulan Syawal.

Ok. Bye.

-EnD-

5 comments:

saya.yang.kudus said...

coach je, bukan chanel.

*lari sepantas mungkin..

Anonymous said...

ha ah kan? asal ada. original pulak tu. ko ada?

Cik Nadia Bayu said...

kak su!! kite tak smpt wat entry psl open hse tu lagi. kt camera kite gmba kak su n abg saz, lawa! tgg kite bt entry dlu. huhu. btw, thanx sudi dtg. segan nyehh umah kite sekangkang kera jek. uhuh

Cik Nadia Bayu said...

eh mcm dah tgl komen tapi mcm tak submit plak. uhuh.

kak su! thanx dtg umah kite. tp segan gile sbb umah sekangkang kera! uhuh. btw, kt camera kite gmba kak su n abg saz lawa bangat. tgg kite buat entry dlu. tak sempt lagi. huhu

Chooyaya! said...

nadia : gigih kaksu approve 2 2 komen nadia. so, kalau lawo sangat.. lekas lekas lekas apdet, dengan gmbr makanan yg paling penting. mee jawa menusuk kalbu jgn lupa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...