Tuesday, November 2, 2010

B.A.N.G.A.N.G

Nkorang, nak tau tak satu cerita bangang yang berlaku antara I dengan Intan siang tadi kat opis? Apa? Taknak? Taknak sudah nama kau bedah tetep kau sebelah.. Tapi kena amek tau jugak sikit-sikit la kalau boleh eh?

Ceritanya macam ni.

Intan siang tadi pura-pura bizi dekat office. Gaya macam bizi yang hipokrit giler ! So, sebagai jiran sebelah yang mata mengantuk akibat dari kurangnya hiburan dekat office, I datang la sebok-sebok dekat Intan masa dia tengah engage dengan saper ntah on the phone. Pedulik apa aku kan? Bukan penting pon. *Tetiba emos

I nampak la ada udang galah dekat atas meja dia. I pon amek and letak atas kepala Intan. Oooo fridge magnet rupanya. Pasal menatang tu taknak lekat kat kepala Intan, I pon klip la guna paper klip. Eh eh. Memang I ni berbakat la dalam menghasilkan gaya Lady Gagap pada rambut Intan. Lady Gagap pakai daging segar sebagai baju, Intan pulak pakai udang atas kepala. Kau ada?

Masa I mekap-mekap kepala Intan dengan udang tu konon ala-ala hiasan berani mati la nak lawan Lady Gagap, I kata kat Intan.. Jangan tanggal lagi. Nanti nak lunch baru la tanggal. So, lepas I pasang kat kepala Intan tu, I pon lepak balik dekat cubicle I.

Intan redha jerk masa I pasang udang ni dekat kepala dia. Dia pon tengah engage dengan saper ntah. So, dia tak la memberi sepenuh tumpuan pada udang yang ada dekat kepala dia. Kata bizi kan??

Tak lama lepas tu, datang la seorang lelaki yang nak hantar contoh paper untuk kelulusan bos. Sebagai secretary yang kunon macham bagus, dia pon marah tegur la abang yang buat paper tu, spelling nama bos dia salah. Poyo jerk Intan masa ni, bunyik macam kompidem giler ah. Dah la first time I dengar dia garang macam tu. Biasa tak la garang mana pon.

Skali lepas Abang tu blah, Intan cerita dengan I. Dia kata Abang tu pandangggg jerk dia. Macam tak puas hati pulak dia bila diperhatikan macam tu oleh orang. I dah gelak-gelak sampai keluar airmata pasal I tau kenapa Abang tu pandang dia pelik.

Yerla, mana la tak pelik. Ko tu secretary CEO. Gaya belagak dah ada, tapi kalau pakai udang dekat kepala, tak guna jugak kan? Bila Intan pandang cermin, baru la dia perasan rupanya all this while masa dia poyo-poyo betulkan paper orang rupanya UDANG TU BERADA ATAS KEPALA DIA OK????

Haha. Bangang giler ! Patut la Abang tu pandang pelik dekat dia. Intan dah bajet nak kena ngorat dah time tu. Mudah sungguh nak perasan. Haha.

So, moral of the story. Jangan letak udang atas kepala la kalau boleh. Muka cantik, English kompidem pun tak guna kalau pakai udang dekat kepala. Tak ker cacat tu?


Bukan salah Kaksu

-EnD-

3 comments:

Anonymous said...

hahaha...tak perasan upenye cik intan tu ye...dia fokus btol kat tepon...bagus2...
*sib time tu,takdek magnet yang bentuk kuali,klu tak udang dalam kualim tp cute gak udang tuh bila da jadi hair klip...hikhikhik
(zaren)

Anna said...

kaksu mmg tau..suka main ngn rambut intan... kadang dia ajak main salon2 la, makeup la.. yang aku ni pun redha jer nak main salon n makeup tu..huhuhuhu...

Anonymous said...

haahaha..kan best, ade gak ketawe2 kt opis, ade xtiviti mengisi mase lpg kat opis....best2..
(zaren)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...