Sunday, November 14, 2010

U look Blue...!!

I cerita sikit-sikit la eh sebelum cerita secara detail tentang aktiviti I dengan kawan-kawan pada malam Sabtu lepas. Eh eh? Pasalnya I nak tunggu Joe untuk upload the whole gambar masa Surprise Birtday Party untuk Fruz dalam FB dulu. Nanti I cilok ah.

Nak tau tak, Joe kan, sebenarnya nama dia Suffian Ghazali, tapi taktau kenapa boleh jadik nama Joe. I pon tak pernah pulak tanya. Macam Abang Long I, nama dia Rahim Jusoh. Orang panggil Joe jugak. Ke memang orang Kelantan suka guna nama 'Joe' sebagai nama glemer eh? Ke korang nak suruh I tanya? Ke tak payah sebok-sebok? Ke apa???? Bagitau jerk la! *tetiba emos

Jadik, untuk sementara waktu, I bubuh la gambar dari BB si Aliah dengan Diana Ong dulu. Mahap la kalau kualiti gambar kurang memuaskan. Maklumla, I semenjak dah ada camera sendiri dengan BB yang pixel lebih hebat dari Nokia Daun hina yang dulu tu, I agak choosy sikit. Belagak kan? Melampau betul. Padahal tadek la hebat mana pon. Haha

Sepatutnya semua kena pakai baju kaler biru malam tu. I gigih la dengan Mira ke Pavilion petang tu untuk carik baju ikut kaler tema supaya nampak sporting dan seragam macam majlis makan malam sekolah tadika. Tapi ada jugak yang biadap pakai baju kuning. Tu nanti I cerita kemudian eh? Yang pakai baju putih or hitam tu, masih boleh dimaafkan, tapi kaler kuning tu memang grrrr... Dah la haku megren kalo tengok kaler kuning!

Diantara gadis-gadis yang ada malam semalam. I sorang jerk yang tak gadis. Yang lain masih available. Lai lai. Pilih masa suka. Kalau timbang kati, aku la yang paling mahal. Ke Aliah yang lagi mahal eh? (Dia berdiri sebelah kiri I) Tapi Aliah selalu cakap, dia lagi kecik dari I. Yerla yerla... I la yang paling gemuks. Redha.

I, Diana Ong, Aliah & Mira. Yang tukang amek gambar si Rish. Pastu menyentan pasal gambar dia tadek dekat sini, Sah-sah la tadek kan? Kang kalo dia yang amek gambar, pastu gambar dia pun ada dalam ni, tak ke semua kena demam panas? Tak nak kan?

Sengaja carik pasal bagi nampak gemuk sedikit sebanyak sikit dengan berani mati amek gambar sama orang comel macam DO. Eh, lupa nak bagitau. I potong bangs sikit, dengan potong rambut seinci jerk. Kira aci tak dulu-dulu yang I menyentan nak potong rambut tapi potong seinci jerk?


Birthday Fruz ni ialah hasil usaha sama Rish dengan I yang bertungkus lumus berperang dengan emosi sendiri serta mengumpul kawan-kawan untuk memeriahkan majlis ni. Berperang dengan perasaan tu bilamana ada la 2 3 orang yang sipi-sipi nak terbagitau Fruz pasal event ni. Dah aku bilang SURPRISE ada jugak yang peramah-peramah komen dekat wall FB. Terus I draft jerk meses macam ni, 'It suppose to be surprise for Fairuz, please take necessary action' Wah... Garang tak? Haha.

Btw, ni la Joe. Orang yang bertanggungjawab jadik cameraman setiap kali ada aktiviti Wakdan. Kalau korang tengok gambar tetiba cantik jerk dalam blog ni, hasil kerja Joe la tu. Tapi dia bukan photographer pun. Sajer dia suka-suka amek gambar. Bapak giler berat camera Joe. No wonder dia menten berat badan pasal selalu pikul camera. Agaknya patut tak I beli camera besar macam Joe untuk kurus?


Mmmm... Agak-agak ada yang terjatuh cinta tak? Ada iras-iras Engku Imran kan? Wah, matilah blog I dah jadik tempat iklan lelaki-lelaki kacak selepas Faiz dengan Zaha the goalkeeper. I bukan mak ayam. Tengs.

Maaf. Taken. Ni Dilla, tunang Joe. Sekarang ada kat oversea tengah nak ambik PhD. Hujung tahun dorang kawen. Sajer jerk nak bakar line adn mempromosikan Joe secara percuma pasal selalu melayan amek gambar berangan I setiap kali. Haha

Eh korang, sebelum habes, I nak share satu cerita hantu. Ewah, berani mati sungguh I ni kan? Dah la update blog sorang-sorang malam buta dekat hall, bilamana suami sedang lena diulit Intan. Takper. I nak cerita jugak. Tak kira. Mari berkongsi ketakotan.

Ni kawan I yang cerita dekat I, kesahihannya sedikit diragui, tapi kalau korang nak test, boleh cuba sendirik nanti. Ceritanya macam ni... Ada la sorang budak ni, dia duduk kat kampung. Pastu ada one day, dia ikut family dia pergi KL. Pastu, hari last dia dekat KL, dia tetiba rasa macam nak call rumah dia. Malam-malam buta. Tiga cali ring habes, dia cuba lagi.

Last-last ada orang angkat. Pastu dia pon terkejut giler and suara yang dekat sana tu kata macam ni, 'dah tau kat rumah ni takder orang, yang pergi call jugak kenapa?' Ha... Lepas tu dia demam seminggu. Padan muka. Nak lagi kan buat kerja bodoh.

Ok, sekarang ni, motip dari cerita besday ke cerita hantu kenapa? *sambil pandang henpon kat sebelah. Kalau tetiba ada unknown number call, memang aku tak jawab. Mampos la.

Bye. Nak carik Sazli sekarang. Nak peluk. Kakkoooot!!!!

-EnD-

P/s : I nak kasik tips sikit. Kalau-kalau terasa rambut berbau hhhaaauuuu pasal tak sempat nak cuci atau malas nak cuci dan pada masa tu terpaksa berjumpa rakan-rakan, apa kata kalau sembur sedikit minyak wangi atau body spray pada rambut untuk membelenkan bau yang kurang enak tu supaya tiada kawan yang akan muntah bila angin meniup malu. Sekian.

Eh. Best kan entry I kali ni. Ada cerita besday, cerita hantu dan jugak tips. WOW ! Sekian betul-betul.

5 comments:

theblabber. said...

wow.

tiba nak try call rumah kat uk dulu. macam amna hantu matsalleh respon gamaknya?

Lenny said...

hish.. beraninyer...... kalau i mmg takder makna la nak ngada² nak call...

Chooyaya! said...

theblabber : eh, tetiba ju on jawab. errrk errrrk errrrkkk. ko tak takot?

lenny : kan? kurang kerja. i pon taknak call jugak, pasal takot ada orang jawab. kalau ada orang jwab, mmg bahbee la.

Dilla said...

Su, u macam tau2 je I selalu stalk blog nih. Hahaha. Btw, kurus la sgt 'Joe' tuh, semua gambar dia zaman dinasour. ;p.

Chooyaya! said...

dilla : sshhhoooo... i tgh nak promote joe ni. jgn la bgtau dia skarang dah gemok. haha and omg, i taktau u tgk jugak blog bangang ni. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...