Wednesday, March 30, 2011

Gemok Next Top Model

Baiklah.

Kesinambungan dari entry lepas yang I kata nak update gambar loncat-loncat tu kan kan? Maka terimalah... Jem jem jem! (Walaupun gambar dua bulan lepas, tapi tetap gigih nak masukkan jugak kan?)

Venue : Tepi pantai (so obvious la kan?) Pantai dekat Melaka.
Nama pantai? LUPA.
Gemok Next Top Model : Su (Ketua) Intan (Penolong Ketua)
Ahli Biasa : Sarah, Gee, Mas, Ira & Ros (ekteli I soram jek gemok, tapi sengaja nak drag yang lain pon gemok jugak. Mana aci kan? Dah aku jerk kalau lompat tu, sampai tanah dulu. Kata berat? Haha.

TERIMALAH !


Sapa yang pilih tema ni memang kejam. Putih sangat membuat diri ini tembam dan bertambah tembam. tapi naseb baik I pandai cover perut kembar tiga tu. Maka posisi lebih kepada mengiring, duduk, mahupun terselit dibelakang sahaja. Sila perhatikan mata I yang biasanya pagi-pagi buta kelopaknya hilang. Sian. Dunia pon nampak sipi-sipi jer penglihatan (tipu)

Gee & Ira yang dibelakang tu harap memberi kerjasama yang lebih utuh lagi di sesi forografi yang akan datang.

So obvious masa lompat, I yang terpaling dulu menjijakkan kaki ketanah kan? Ni memang gambar berani mati I tell U. Sepsi sikit-sikit. And Ira (next to me), motif nak posing ala-ala model dalam gambar ni kenapa? *Dengki padahal.

Hambek kau, terus jadik hantu.

Intan, semua orang lompat. Dah ko kenapa yang masih memijak tanah? Berat bontot kah?

Gambar vain lagi perasan seperti iklan tunjuk-tunjuk keindahan alam mesti ada barang sekeping.Untuk Intan diucapakan padan muka kerana muka dah kena block dengan lengan kepsi I.

Perhatikan perut. YES!


Toilet jauh sangat. Malas nak jalan kerana bimbang lemak akan terbakar, maka kain pelikat suami menjadi taruhan. Salin baju dalam kain pelikat di waktu kecemasan. Hebat bukan? *Lihat senyum Intan yang jahat. Dia ugut nak lepas kain pelikat ni. Mimpi ngeri la kalau tengok aku bogel. Haha.

Sebenarnya banyak lagi gambar, tapi terpaksa la membuat penapisan 4 5 kali supaya lelemak tepu atau dikenali sebagai babat tidak terlalu menonjol. Haha. tapi bak kata The Girls, 'Kaksu, gemok takper... Tapi kompiden'. Yer la adik-adik. Sangat la takper. Tu la yang rilex jer ni walau berat hampir 70 kg.

-EnD-

7 comments:

mama_afiq said...

kak su.. temok xpe.. asal cantik.. cute apa gemok.. maknanya cukup mkn.. kalo jd mcm org afrika tu kering kontang je bdn leh wt gitar lg xbest kan?kekeke.. apepun kak su tetap cun : )

Mohd Azian Alias said...

Haha Felda Rubber Next Top Models.

Anonymous said...

eh, bkn ke pantai PD..mcm kt otel selesa je..

H.A.N.A said...

btol la tu kak su appe yg diorang ckp.. JANJI KOMPIDEN!

Chooyaya! said...

mama afiq ; terima kasih atas pujian. kikiki. kaksu tinginnnn sgt nak kurus. tp apakan daya. bersohabat baik dgn makanan, gini la jadiknya.

yan : sejak bila ko baca blog aku ni yan? hahahahah

anon (ira ker gee ni?) : ha ah. kat otel selesa la ni. kaksu masa mentulis malam tadi malas nak fikir.

hana : itu la pasal yg kaksu redha jer pakai baju putih maha ketat lantas perut keluar semua lapisan2 dia.

tiada nama said...

haha. bengong la entri kali nih. jenis kejam kutuk diri sendiri.

hahahaha (ikon gelak guling-guling)

Chooyaya! said...

tiada nama: tu la.. kiter kena la bersikap adil terhadap sesiapa sahaja termasuk diri sendirik. so, kutuk diri sendiri tu salah satu sifat2 adil terhadap alam sekitar. eh? haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...