Monday, April 4, 2011

Makan The Return

Semalam, lepas beli barang dapur dekat Carefour Wangsa Maju, I ajak Sazli dinner. Dinner pukul 6.00 petang pasal nanti malam, nak ready duduk depan tv wongi-wongi untuk tengok ABPH. Walaupun tidak tercalon dalam mana-mana kategori, I tetap jugak bersemangat. Eh? Haha.

Kan hari Jumaat I dah makan dekat Ice-Room ni, tetapi hari Ahad sudah mau repeat. I pergi dekat Ice-Room Wangsa Walk. Dekat sini kedai dia sekali dengan Octopus. Ada Ice cream, ada makanan Jepun dan ada jugak masakan Thai. 3 in 1.

Korang rasa bagus ke konsep yang macam ni? Entah kenapa I rasa tak best. Macam tak exclusive pulak. Tapi, pegi mems... Janji aku dapat makan eskrem yang enak, lazat, halus, berteksture serta menggoda sanubari.



I berjaya menghasut Sazli makan set Sashimi ni. Bukan apa. Memula dia nak ambik yang on tray jerk. I pulak dalam kepala dah set nak makan bento. Ko giler nak makan bento tapi tukang bayar makan in tray? Tu namanya lawan tokey. So, lepas Sazli bersetuju ambik set ni, tak la I rasa bersalah sangat. Haha.



I ambik set Chicken Teriyaki. Not bad la.. Miso sup dia memang terbaik dekat sini. Konon nak makan light-light jerk. Skali, hambek! Semua habes, dengan bawang-bawang selesai. Kacang tu jer yang I makan. Takot jerawat. Mengada kan?



Kerana menyesal tak ambik ice-cream manggo ni pada Jumaat aritu, so I pon order la this time. Kecewa. Pasal tak sesedap blueberry. So next time tamao order dah eskrem jahat ni. Dah la semua kaler kuning, megren aku.

Uishk. Kacak sangat ni.. (Bodek sikit sempena berhabesan membeli barangan dapur tadi kan)


Sazli dah pesan, 'U, ini bukan supermarket sweep tau, beragak sikit bubuh barang dalam troli'. Haha. Taaaapiii.... Dia taktau, panty liner I beli yang 80 keping, lotion size besar, pencuci muka bagai serta shempoo mahal. Hahahahahha. Alang-alang dia dah bayar skali kan? Dia bukan tau.. Dia fikir barang dapur jerk yang I ambik. Tapi kalau dia baca ni kira macam mana eh? Haha. Dah kantoi !




Diam-diam Saz update status dekat FB. I baca gelak-gelak jer. Omel taw Saz ni kadang-kadang.


Basically, I beli barang dapur ni 3 bulan sekali jer kot. Yang major shopping. Yang minor shopping memang la tiap-tiap bulan. Biasanya kalau yang major shopping ni, Saz akan urut-urut dada sikit. Pasalnya I kalau beli apapa, setiap satu barang kena beli double. Untuk buat stok. itu yang kicap manis cap kipas udang ada 5, sos cili ada 3, sos tiram ada 3 dalam gobok.

Mampos kalau Saz buat audit nanti. Haha. TAK TAKOT PON ! WEK WEK! :p (takot la jugak sipi-sipi sebenarnya. Haha)

Yang Benar
Manager Carrefour

-EnD-

13 comments:

mama_afiq said...

haha lawak la kak su ngn abg saz ne... sweet kapel tau uols ne... : )
p/s: nnt blh bukak mini market kot bl stok makin byk..keke

mama_afiq said...

haha lawak la kak su ngn abg saz ne... sweet kapel tau uols ne... : )
p/s: nnt blh bukak mini market kot bl stok makin byk..keke

mama_afiq said...

haha lawak la kak su ngn abg saz ne... sweet kapel tau uols ne... : )
p/s: nnt blh bukak mini market kot bl stok makin byk..keke

Nass whY said...

mak aihhh...sedapnye makan japanese!!!! hahaha! babe bile nak jumpa? rindu dkt korang laaa!! :(

incik said...

hahah..
akak ni comellah..
nak kawen jugak lah cmni..
nak beli syampoo mahal..lotion besar n etcetc dgn bahagia tanpa keringkan poket mcm akak..
huhuhu

d!LLah said...

hahaha...nanti boleh buka mini market kat umah yekkk

amelyn said...

oh terliur tgk sushi tersebut!!!!
hehe. sama lah kaksu..
sejak 2 menjak ni (start kawen), napsu membeli barang dapo sangatlah membuak buak.. memang hubby ngeri bila nak gi Tesco/Giant. pantang ajak! HAHAHAHAHAHA. padan muka dia. sape soh masak hari2??? hihi.
kadang2 dia limitkan hari keluar RM bla bla bla je.. beli brg dapo jer..
taaaaapiiiii.. haruslah sumbat barang keperluan sendiri jugaaaaaa!!! peace***


amelyn.
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/

Chooyaya! said...

mama afiq : kiter approve semua komen awak pasal tamak, konon ramai orang la komen entry ni. hehe

nass : Nass !!!!! i miss u too gorjes!! hugs hugs (u know that u sgt2 cantik tak?) i segan giler nak duduk dkt2 dengan org cantik. ini seliyes!

incik : kawen la. gemok taktau. haha. takot tak?

dillah : boleh sgt2 dah ni. hahahah

amelyn: ha... tu la, dulu sumbung sgt takat lalu depan kedai ni tapi tak endah kan? kite ni wanita yg baru kawen mmg la suka soping barang dapur. yang pening ialah incik suami la kan?

mama_afiq said...

mak aihh smp 3 kak su kuarkn ye.. malu mak!! haha

H.A.N.A said...

shweeeetttt nyaaaaaaaaaaa... tp tak boleh blah statement 'tak bole lawan tokey' kiut miut youuu :P

bye kak su comey !

Chooyaya! said...

mama afiq : haha. sengaja apruf banyak. kan tadi kata konun ramai yg komen

hana : suweeetttt la sangat ! hahah bye hana yg comel jugak!

Nass whY said...

ish ish mengarut la u! tengok dkt cermin tu dulu! u pun sama gorjes ok!!! hahaha!

tu la i nak plan ajak budak2 dan2 datang makan2 dekat my house. tapi tgh tunggu my house renovation siap. korang mesti datang ok!!!!! xoxo

Chooyaya! said...

mesti datang!mesti mesti mesti... do let me know bila rumah u siap renovate ok darling. i miss u ! hugs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...