Sunday, May 8, 2011

Tangan pegang dada, mata ke atas

Aik, tak habes lagi pasal Treasure Hunt? Jawapan : TAK. Haha. Harap anda tidak menyampah. Please. *Sambil buat muka puss in boots dalam Shrek.

Eh. Sebenarnya I nak share pasal satu peristiwa yang berlaku dalam lift minggu lepas. Malas nak cakap banyak, check out dialog dekat bawah ni.

Kak X : Eh Su, haritu Treasure Hunt team U dapat number tak?
Su : Dapat kak... :)
Kak X : Number berapa? *sambil muka tak puas hati
Su : 1st runner up. Akak?
Kak X : Akak tak dapat number. Eh, kira pandai jugak la eh korang?
Su : **Senyum sahaja**
Kak X : Ni mesti soalan bocor ni....!

Lantas Kak X terus keluar dari lift.

Hek eleh kak, macam la I, Intan, Faiz & Abang Reen ni budus sangat. Bercakap macam I ni takder perasaan jer. Sedih I taw? Lantas menangis keluar lift, sambil hentak-hentak kaki dan menutup muka didinding sambil menumbuk manja dinding tersebut. Over kan?

Eh tak. Sebenarnya... Menitis jugak air mata sakit hati. Tapi sipi-sipi jerk la. Drama drama. Mungkin kerana tengat periyet.

Gambar 1 : Omel kan Intan? Macam lompat si katak lompat.
Gambar 2 : Tengs Faiz kerana blok muka Intan. Haha. Sian Intan, idea dia la nak amek gambar lompat-lompat macam ni, last-last dicaras Faiz. Turut kelihatan, tuan tanah (I ler tu) cuba melompat mengiring dengan harapan nampak tidak gemok ternyata sia-sia. Kasihan.

Gambar 1 - Intan : Eh Sarah, U ingat !!! Jangan lompat vogue2 tau? Siap U kalau gambar U cantik. Sarah berkata dalam hati **Lantak ah. Saper soruh U demok. Tengok pinggang I ni, ramping kan?? I : Ah lantak, I nak jugak buat gaya otromen taro ni. Hiyarkh!!!
Gambar 2 : Kesian kan I dengan Intan. Gigih sangat usaha tu.


Entry diakhiri dengan 'manisan'. Hehe. Tak sah kan kalau tak menayang makanan? Dulik!

Atas skali, Pavlova. Sebelah dia Spaghetti Carbonara With Mushroom. Bawah tu Braised Chicken Rice & Yellow Rice With Spicy Prawn. Ewah. Sesuka hati aku nak mereka nama makanan dekat Alexis ni. Haha. Pavlova je yang betul, yang lain I reka sendirik nama dia. I memang hebat lah (sangat)

Untuk Faiz & Farah sayang. Welcome back to KL. Siap la korang kalau aku cuma dapat fridge magnet. *Lantas Faiz & Farah cepat-cepat pergi downtown Cheras untuk carik t-shirt ada gambar Gold Coast. Haha.

Lekas-lekas. Tell me everything. What happen in Gold Coast? I wanna know all ! Eh. Tetiba cakap omputih, bajet mood OZ la sangat kan? Haha.

-EnD-

2 comments:

mohdbinabu said...

kadang2 org ingat kita boleh terima semua gurauan dia kan *sambil cari2 table cloth hang kat mana*

LOLOL

Chooyaya! said...

ha ah.. mcm takder adab kan? agak2 la kalau nak bergurau pon.. bengang jek aku... grrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...