Wednesday, June 15, 2011

Apa sudah MAKAN ?????

Dah lama kan I tak share apa yang I makan lately? Asyikkkk bercerita pasal aktiviti sukan-mensukan tak habes-habes (yang menang tu kan?) Malam ni, I share la sikit-sikit apa yang dah selamat menjadik mukus dah pon dekat sini . Read : Tahik.

Gambar I cantum-cantum pasal segan. Segan woh kalau dah satu entry ada 5 6 7 8 gambar makanan sahaje. Nanti orang kata I kuat makan? Tapi mampos ah. Memang kuat makan pon. Apa yang nak disegankan? Makan kan satu proses kehidupan?? Tak gitu? *Untuk cover rasa segan.

Sedikit angka lagi dah ke 70. Dan I berbangga untuk itu. YES! Sapa dah nak sipi-sipi ke 70, buat tangan macam saya, **sambil buat macam usop wilcha bongoks tu.

Atas, : Spaghetti Carbonara, bawah Spicy Seafood Spaghettini. Yang ni I makan dengan Syira Logo masa balik dari Seremban dekat Delicious. Lepas mengadap jem kat Sungai Besi yang I sebagai co-pilot membuta tanpa rasa bersalah membiarkan Syira drive lantas memaki semua cina yang cuba mencilok dia sehingga obvious racist tu. Ala. Yang lepas game neball yang menang tu. Ingat tak? Meh nak lempang mekalau lupa. Jaga jaga.

Balik je dari Seremban, dari Ahad sampai ke Rabu. I makan dekat Sushi King setiap hari. 4 Hari berturut-turut. Hambek ko! Punyer la dah lama tak dapat makan sushi since bizi dengan kerja sebagai utraman part-time. Skali dapat makan, aku belasah 4 hari terus. Hnss Hnsss.

Must order after this. Soft Chell Crab. Harga RM15 seketul. Kurus je ketam dia. Tapi pasal sedap, lantas mengorder 2. Syira Logo yang perkenalkan makanan ni, as her good friend love this too much! Bawah tu salmon sashimi. Sebelah dia Salmon Carpachio. Tapi kata abang driver opis I, 'Eh, itu ikan SOLOMON' Baiklah abang. Solomon pon ok. Naseb tak Sailormoon. Meh lempang muka tu laju-laju sikit meh?

Mengikut putaran jam, yang kaler putih empat ketul tu nama dia Kani Tama Maki. Bawah dia, 'a must order' lepas ni, Hamaguri Soup. Sedap nak mampos woh! Inzal tros lepas makan. Menggelupur siap. Bayangkan la?. Sebelah dia ialah Salmon Nishoku dan atas skali Chicken Cheese Roll.

Kepada yang baru-baru nak cuba makan sushi/sashimi ni, elok la ambik yang masak-masak jerk macam Chicken Cheese Roll tu. Kepada YnaDona sila ambek perhatian. Lekas sikit belajar makan raw fish supaya Kaksu ada geng.

Btw, Tengs to Syira logo pasal belanja I makan hari semalam dulu tu. Makan dua orang kena RM107.00. Allocate bajet RM1oo. Dasar tamak kan? Haha.

Perghhh! Hot sial ! **Dah 2 kali puji takkan senyap je kot? Pavlova sound nice. Macaroons pon. Mati la. Da 2 minggu menabur janji dengan Cik Puan Bunga untuk mengepos macaroons pada dia tapi masih tidak berkesempatan berbuat demikian. Berdoa Yatt, berdoa jangan henti supaya soon Kaksu mempunya ruang untuk mengirim those macaroons.

DAN, PERSOALANNYA....

Jeng jeng jeng....

Kenapa I panggil Syira tu as a Syira Logo? Agak-agak tau tak kenapa? Hiu hiu hiu (gelak annoying - meh lempang saya sekarang)

-EnD-

5 comments:

Anonymous said...

heheheh...sy thu knp.
sbb logo didadanya sgt menyerlah bukan?.........
kak su baik dgn cik puan bunga tu ek?...suka gak bc blog die...
kt sya xnk ke kirim macaroons tu?

Chooyaya! said...

yerrrrrr..... sangat betul jawapan anda.. sila email saya untuk menuntut hadiah! eh

P/s : awak siapa eh?

Cik Puan Bunga said...

Kak Su kawin jom!

Chooyaya! said...

taknak dimadu. bye

Anonymous said...

miamor..sgt obios misai saya disitu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...