Sunday, June 19, 2011

Gemok diluar rompong didalam. Itulah Macaroons!

Ooooo... Baru I tau rupanya macaroons ni ada dekat Harrods KLCC. Bagus. Senang sikit nak carik kalau mengidam nak makan. Pasal sebelum ni, kalo nak makan macaroons, kena carik dekat Empire Subang. Either dekat Serai or dekat Whisk. Jauh wooooo dari Ampang.

Dah rezeki CikPuanBunga kot? Kalau nak tunggu I pergi area Subang sana nun nampaknya lapan belas bulan lagi la gamaknya... KLCC dekat ya amat dengan opis I. So, I drop by over lunch. Sesambil mencarik jersey Barcelona untuk budak demok sempena 2nd anniversary kitorang, I singgah la dekat harrods. (Wah, peramahnya I malam ni)

Kesian CPB, dia nak rasa sangat macaroons ni. Dekat area dia, takde menatang ni ha.. Sebenarnya tidak la sedap mana. Dah la rompong je dalam dia. I panggil menatang macaroons ni cookies yang pentipu! Nampak gemok tetapi rompong didalam. Dah la 4 hengget seketul. Nak puas??? Makan 10 ketul barangkali baru puas.

Pheeewwwittttt...

Kat sini, kalau nak beli, kena beli 6 ketul terus. Dan 12 dan seterusnya. Takde der nak beli seketul untuk rasa-rasa. I kasik CPB 5 ketul jer, since lagi sebijik si Intan nak rasa.

Harap, macaroons tersebut selamat sampai dengan bentuk asalnya ke Yong Peng sana tu, Mekalau dah jadik serbuk, harap makan la jugak eh Yatt supaya tidak kempunan. Kaksu ucapkan selamat menjamu selera dengan kata-kata, 'ingat daku dalam doamu'

Yang ikhlas,
Kakakmu.

Pui!

-EnD-

4 comments:

with love:zaren said...

owh..cpb dok ypeng ke...ingtkn ptraja...klu tau ordr jgk macarons dr kak sue..k.sue blnje..hehe,skali pos sbb sy dok ypeng jgk

Cik Puan Bunga said...

Kak Su. Kawin jom!

Ieja RizaLiza said...

ouhhhh ... i want that too + pavlova hehehe .... sabar jela =)

Chooyaya! said...

zaren : dia kt yong peng sana tu.. nak macaroon jugak? boleeehhhhhhhhhh *sambil batuk batuk

bunga : aik, da dua kali propose ni

ieja rizaliza : sabo sabo....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...