Thursday, June 30, 2011

Setia & Usaha Tangga Kejayaan

Phewwww...!! Lega sangat rasa kepala sekarang pasal Board Meeting dah habes. Dah 2 minggu I bizi nak menyiapkan paper untuk Board Meeting. Ini untuk Suku Tahun Kedua punya. *peramah kan I?

Time Board Meeting la I akan bertukar menjadik manusia yang superbly sombong dekat office pasal bila I bizi menyiapkan kertas mesyuarat I akan menjadik sombong secara maksima. Itulah keistimewaan I. Harap tiada sesiapa yang akan menjeles.

Time ni kepala menekun jer pada screen komputer, kadang-kadang kencing selagi boleh tahan, I akan tahan sampai la terkeluar sikit baru pergi toilet. Haha. Naseb baik pakai panty liner. Bodoh ni!**Menahan kencing tidak baik untuk kesihatan.

Biasa kalau time Board ni la, boss I asyik nak hangen satu badan. I pon sama jugak la. Ketar jubor segala nak menyiapkan paper. Dah la boss I sikit punyer cerewet. Semua kena perfect. Tip top! Kalau I print paper, ada setitik dot yang error masa printing pon dia suruh print balik semula.

Pendek kata, 'ewah, nak perfect semua, buat printer sendiri la'. Tapi tu la. Cakap dalam hati jer. Ko giler nak melawan bos???? Tapi bos I seorang yang baik, walaupun selalu jer mengata I gemok la aper la, tapi bila I tanya, 'boss, budak baru tu muda lagi eh? Nanti U mesti nak tukar dia jadik secretary u kan?'

Pastu boss I kata, 'Ehhhh.... Su lagi cantik baik....Takkan la I nak tukar' Hahahaha. Adoi la. Mulut manis betul dia sekarang. Kelakar pulak bila dia cakap macam tu pasal dia ni memang muka takder tokoh langsung untuk menjadik 'orang tua yang gatal'.

Boss check paper yang I buat. Tengok tu, omel jerk, siap ada sorry lagi. Patutnya dekat bawah dia tulis tu, I reply dekat bawah dia, 'its ok Boss.. I maafkan U'

Cantik-cantik kan officemate I? I yang paling tua. *Redha

Muka suci di office. Meh lempang sikit meh!

Seronok sebenarnya kerja Secretary ni. Setakat ni dekat alam maya , I ada kenal dua orang yang buat kerja sama macam I sekarang. FidaGhazi & Filla. Satu persamaan kitorang semua ialah, banyak merepek dan agak senteng. PA/Secretary biasanya memang macam ni eh? Baca la entry-entry dorang kalo tak caya. Tulis ni alip lam lam ha dekat dada ni ha.

Cumanya, dorang hot mama. Gorjes dan kurus. I gemokssss.

P/s: Yang ayat aku semua berbaur skema ni kenapa? Har har harun.

-EnD-

7 comments:

Liyanaroxx said...

kenapa gambar no 2 kak sue nampak comel?pastuh kenapa dalam gambar tuh kak sue sorang pakai high heels kaler lain?warna merah ang ang plak tuh!kak sue jadik ketua kumpulan nasyid kampung melayu ampang ke?

Nur Zulya said...

secretary kt cni cun tp kalau da bersuara, satu bangunan boleh dengar..kalau dia jalan ketak ketuk ketak ketuk mcm pakai kasut batu bata.hehehe

with love:zaren said...

ade salah kene bulat2,kene betulkan...kalau semua kak su buat betol..bos kak su bagi bintang tak kat situ..hehe..emmm...xmo upload gambo bos kak su ke..^_~

Anonymous said...

aah....byk blog sy baca,kbyknnye pa...blog yg su sebut td pun sy suka bc...agknye mmg pa yg kite sll assume...anggun segala ni...senteng ckit kot....hahahhahah

Anonymous said...

akak suspek su ni ketua geng lah sbb kasut su je warna lain. yg lain tu semua warna hitam..........hiks...kakmas

Chooyaya! said...

liyana : gambar number 2 comel pasal mmg ke kaksu comel? takder tapi tapi lagi ! hahahah. *pang! kasut kaksu warne ceklat sebenarnya. kebetulan jer tu... kaksu takder kasut tutup semua kaler itam. eh tak. sebenarnya kaksu ketua gengster. haha

nurzulya : secretary yg demok ini tadek der kasut ketuk ketak. kasut pakai time dari kereta ke office jerk. pastu kat opis pakai celipar. haha

zaren : biasanya dia rait, pastu tulis good su, keep up the good work (tipu je)

anon 1 : kebanyakan blog adalah pa kerana mungkin kerana mereka mempunyai banyak masa ygberlebihan kot?

kakmas : ye kak mas, betul dah tu. haha

ynadona said...

kaksu comel pakai inner syria warne pink tu....terer eh pakai tudung omel cenggitu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...