Saturday, July 2, 2011

Mira Kawen (Bukan Hamira Noh)

Last week, I kawen lagi pergi kenduri kawen adik budak kacak. Agak susah jugak nak mencarik rumah dia walaupun budak kacak dah bagitau banyak kali macam mana nak pergi rumah dia...

Adakah kami yang terlalu bijak *read:bodoh, atau budak kacak yang tak pandai memberi direction. Ah, persetankan. Janji finally jumpa rumah dia. Tengs pada GPS Sarah untuk itu. Kepada yang super jakun tak pernah jumpa GPS macam I, terus rasa impressed giler tanya Mira, 'eh Mira, memang menda ni tau eh mana kiter pergi, simpang yg kecik/jalan bodoh pon semua dia tau eh? Wah, kagumnya!'

Seronok sampai kenduri lewat ni. Nanti kiter dapat makan banyak-banyak dan dapat layanan lebih serta dapat tambah nasik 2 3 4 kali tanpa malu-malu. Lauk-pauk semua sedap woh! Tapi pasal sebelum tu I baru jer makan buffet dekat Inter-Continental untuk birthday MIL yang mana sepinggan sushi dah masuk dalam perut, maka I dah tak mampu nak makan banyak-banyak lagi.

Ye. I tipu sebenarnya. Tak mampu konon. Pui ! Lepas wedding siap boleh pergi Alamanda lagi, makan Sushi King pulak. Rilex jerk. Baiklah. Mungkin lagi 3 tahun dah boleh masuk sumo wanita macam ni. YES! Akhirnya tercapai cita-cita yang kedua. Cita-cita pertama nak jadik pembaca berita tak tau la akan tercapai atau tak. Haha.


Amek gambar atas pelamin untuk mengambil aura pengantin. Kecuali yang paling kiri tu tak payah mengada la nak amek aura ke apa. Orang pempuan mana boleh kawen 2. Tapi kalau boleh kawen dua, I nak kawen dengan Khairul Fahmi Che Mat lah. **pang!

Selamat Pengantin Baru untuk Mira. Selamat menempuh alam rumah tangga. Tempuhi dengan sabar dan banyakkan tolak ansur. Wah! Manisnya Kurma Ini... Tetiba feel macam Ustazah Siti Norbaya. Haha.


'Aku gemok, hitam & pendek' **Rolling eyes.

Untuk sesiapa yang berkenaan, kakak ucapkan selamat bekerja di seberang laut sana. Kalau dah kaya jangan lupakan kakak disini dan ingat !! Handbeg dekat Zara sebagai hadiah kerana selalu membeli encourage pada nko dan jangan harap la kalau aku tak tuntut. Yes!! tak sabar tunggu hujung bulan. Haha.

Main jadi 'Pembaca Berita' dengan Ira dekat tempat dia. Mati la pembaca berita over action siap tangan atas bawah macam Karam Singh Walia. Haha. Ah lantakla. Ini cita-cita tau? Mungkin tidak kesampaian. Tsssk Tssskk T_T


Yang ni bakal tercapai la kot. Mak. Takot.

Sekian laporan dari Bilik Berita. Kiter kembali ke Angkasapuri. Wah! Pembaca berita dekat RTM 1 jer ker? Haha. Jadikla.

-EnD-

7 comments:

theblabber said...

Adik ingat beg tu, of course!!

FUZ.QYM.Y said...

blabber nak pergi working oversea balik ke?

Chooyaya! said...

ha ah. dia tak sesuai dgn cuaca malaysia yg panas ni. hehe

mieyza said...

ehhh, Mira Jahar msk blog ni???? Kwn sekolah sy ni..:)..

Chooyaya! said...

ha ah.. kaksu kawan dgn abg dia..

mieraaj said...

hehehe baru baca entri ni...tetingal ketapi sunggoh haihhss...thenks k.su & kwn2 sebab datang ;)sori kalo ade terkurang ^_^

Chooyaya! said...

ishk. apa yg kurang. makan minum special ooo.. pengantin yg layan. dah la tu makannan banyak giler. tq miera!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...