Wednesday, December 21, 2011

Mak Yang Omel, Ayang Yang Gemok Dan KakLong Yang Sakit

Since Sabtu, tak sempat dah nak tengok Masterchef Malaysia. GF is here since Ahad. Dia jaga Kaklong dekat Pusrawi. Kak Long tak sihat. Sian dia. Tangan dia sakit. Ada problem dengan saraf. I tanya Kaklong, ok tak tangan dia. Kata dia ok jer, pasal dia menggunakan teori selagi boleh genggam duit, selagi tu tangan dia ok. Boleh? Haha.


So now, routine I a bit different lepas office hour. Instead of berlepak bermalas-malasan depan tv, now balik kerja, I mandi and lepas maghrib baru gerak visit Kaklong dekat hospistal or balik kerja, terus pergi sana and berkepam la dengan tudung sampai pukul 11.00 malam baru sampai rumah. Ko pilih yang mana satu nak.


Kak Long is ok, tapi dia need some more test untuk makesure yang tangan dia ok. Condition also ok cuma bila malam, kata Mak, Kaklong macam tak dapat nak tidur sangat. Lepas tu, selalu rindu Arwah Ayah. Dah Kak. Jangan nak drama sangat. Tak kelakar kot kalau mimpi Arwah Ayah datang tak bercakap sambil pimpin tangan Mak bawak pergi ke cahaya cerah. T___________T


I tanya Mak, dia bosan tak makan tidur dekat Hospistal. Kata Mak, dia ok. Sejak dia duduk hospistal, dia perasan kulit muka dia makin cerah. Pasal katanya tak kena matahari. Takyah berjemur kena panas sapu sampah keliling rumah macam kat kampung. Yer la tu Mak. Kalau Mak cakap berdasarkan pada gambar, Mak silap. Yang nampak cerah tu sebab flash. Bukan sebab tak kena matahari. Omel tau U ni. Gewam!






Gf and my niece yang demok, Ayang. Sampai hati GF membenarkan insan lain memeluk beliau. I sedih la macam ni. Padahal dah janji taknak mesra-mesra dengan orang lain. Pasal kiter dua dah declare Gf-BF. Haha.




So sweet of Abang Long belikan Mak handphone Nokia yang ada keypad tu. So, Mak senang sikit nak taip sms. Walaupun reply lambat giler tapi I suka jer bila terima text reply dari Mak. Kadang-kadang I bagi 'I Love U Mak', dia reply kosong.


Kata dia bukan sebab dia tak sayang I tapi tak sempat dia nak taip dah tersend. OMG Mak. Omel giler la awak ni kan? Sms Mak pulak yang tak menahan, mesti takder titik, tanda soal. Kadang-kadang space pon takder. Pandai-pandai la ko nak baca macam mana. I gelak jer bila dapat. Pastu tears.


Bukan la sebab I drama or apa. U know, I think its special when someone like Mak yang memang tak berapa tau teknologi ni boleh reply sms and yang terpaling omel, dia send sms bukan guna nama dalam Phone Book tapi dia hafal number tu. Mak Mak.. Too many joy U bring to my life. I Love U Too Much U Know?




GF dan orang sakit. Kak Long.




Mak paling risau kalau anak-anak dia tak sihat. 2 kali I kena denggi, 2 kali jugak la Mak datang teman sepanjang masa I dekat hospital. Now I berasa sangat menjeles pada Kaklong sebab dia boleh tengok mak 24 hours! Dapat borak dengan Mak dapat ketawa-ketawa dengan Mak sepanjang masa.


Now, I'm counting my time, tasabar nak balik kerja! Nak jumpa Mak dekat hospistal! Yay!


-EnD-

9 comments:

nur zulya said...

so suweet mak kaksu..mak sy tak reti reply msg.boleh baca je.syarat dia pakai h/phone,tulisan n keypad mesti la besar..hohohoho
rindu makkk!!!

Naddy said...

sweetnya GF die...kem salam...heheheeh ala tomeyyy2!

Anonymous said...

hmmm......sweetnya.........jeles akak.mak akak dah takde...(menangis titik titik)kakmasyp

Chooyaya! said...

nurzulya : hahahahha. tu lg la omel@ tulisan kena besar. caneh nak buat tu?

Chooyaya! said...

naddy : dia kirim salam balik. katanya lain kali kirim duhet, hikhik

Chooyaya! said...

kak mas : kak mas :( sedihnya....

bettyboops said...

get well soon kak long..

*kak long u sangat anak korea..*

Chooyaya! said...

bettyboops ; tq dear. nak naik caldina pelis.

aliaaroslan said...

tu pasal saya sayang mama saya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...