Thursday, December 22, 2011

Fakta Atau Auta

Tadi kan kan kan? Masa I lunch dengan Sara The makcik Woks, Ira & Mas dekat Delicious Marc Residense, I nampak Anuar Ibrahim dengan geng-geng dia. Ada orang India, Mat/Minah Saleh and Melayu jugak. Tengok ada jugak sorang mamat ni jambu jer. Eh.

Pastu kan kan kan? Meja dia kan, right in front of our table. Kacak jugak Anuar in person. Terus I declare I dalam party PKR sekarang. Boleh? Haha. Ok. Tak lawak pon. Kah kah kah.

Kata Mas dia pernah ambik gambar dengan Anuar Ibrahim dekat hotel di Penang. Pastu asyik-asyik lalu nak pergi toilet bajet Anuar cam dia la. Haha.

Pastu Sarah jadik extra rajin. kejap-kejap nak tolong ambikkan salt dekat meja sebelah sana, kejap-kejap nak ambikkan pepper. Kejap-kejap ajak lalu depan meja dorang sebab nak tengok dessert. Pastu kan masa I tengah nak tengok all the cake's tu, Anuar pon datang dekat I. Dup dap dup dap. Pastu dia tanya I, 'biasa ka makan kat sini?' I senyum and terus cakap, 'Biasa Pakcik!' Dengan penuh semangat! **Slap forehead.

Bahaha.

Tah hape-hape kan? Cerita I harini macam tak best.

Yang I nak cerita next ni lagi best. Korang dengar kan pasal bantuan kerajaan untuk rakyat Malaysia yang berpendapatan RM3,000 kebawah, dorang layak untuk mendapat bantuan RM500.00 tu kan? So, today I dapat satu email kiriman dari rakan sepejabat berbumyi seperti berikut.



So, apa pendapat korang? Betul ke ni atau sekadar propaganda semata-mata untuk menjatuhkan kerajaan.

Mati la. Semenjak jumpa Anuar Ibrahim blog makan-makan ni dah jadik blog politik. Kah Kah Kah.

P/s: Yang pasal I tepanggil Anuar Ibrahim Pakcik tu, I gurau jer. Tak wujud pun babak tu. I tak pandang pon dia. Ego I tak membenarkan I berbuat demikian. Sekian Terima Kasih. I rasa sekarang I macam bagus jer. Kah Kah Kah. Yang dari tadi ber Kah Kah Kah ni kenapa? Nak kena tampar?

-EnD-

10 comments:

aishah jamrek said...

ye ye je i caya tadi..huhu

Liyanaroxx said...

ceit!ingatkan bebetul panggil pakcik tadik! :p

Prettywrite said...

pernah jumpa anwar ni masa sekolah rendah dulu..tengok dari jauh..hehe..
kalau betul macam tu memang naya la rakyat bawahan macam daku ni..huhu

Chooyaya! said...

aishah : so ni kira fakta la u rasa?

Chooyaya! said...

liyanaroxx : hahahah. tu tifu jerk la... :p

Chooyaya! said...

prettywrite : anuar dulu mesti lagik hemsem dari skarang kan? menyesal tak kenal dulu. *motip?

Jan@Afzan said...

autaaaaaa....berunsur tipu jek tuh.

Tapi Jan tahu kwan2 dok kata, kerajaan bagi RM500 tuh sebab tak lama lagi nak pilihan raya lah tuh...hehehe, nak pancing undi..hahaha. (sesuka hati buat assumption tanpa fakta)

genuine1224 said...

dah agak dahhhhhhh. sesapa yg gaji below 2k to 3k jgn ngada2 apply. kang xpasal2 kena bayau cukai. lgpun borang tu kan kena submit kat lhdn. lembaga hitam dan ngeri!seb baik xapply!!!!

Chooyaya! said...

Jan, betoi ka ni propaganda mereka untuk memancing undi? Jeng jeng jeng!

Chooyaya! said...

Genuine, tp katanya rm500 tu mana boleh dikira sebagai annual income yg membolehkan kerajaan mengenakan cukai kepada penerima bantuan. So lekassssss, isi borang sekarang,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...