Monday, December 26, 2011

Megi Goreng Pemalas & Aliah, Khatiq House Warming

Hello Sayang-Sayang semua!

Harini seharian I duduk rumah jer... Nothing much I do. Mandi pon lewat giler. Bila dah rasa tak boleh blah dengan tahik gigi sendiri, baru la mandi. Sungguh tak hygiene. Jangan ditiru sifat tak senonoh I ni. Ishk Ishk.

Siapa biasa buat macam I ni? Hari cuti selagi tak pening kepala, tak mandi-mandi.(Sebok nak carik geng busuk padahal diri sendiri yang tak senonoh) Rasanya tak pernah pulak I mandi awal pagi kalau tidak kerana bekerja dan ada hal. . *Jujur jer kan I bagitau. Tapi yang peliknya, ketiak tak pulak busuk. Wangi jer sepanjang masa. Bau epal. Tak caya tanya Saz. Itulah keistimewaan I. Haha.

Saz melawat kematian dekat Damansara dengan Bapak. Takziah untuk keluarga Arwah Pakcik Sharif. Semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang-orang beriman. Amin...

Bila dah lapar and takder apa sangat dekat rumah. I made this. Meggi goreng... Sedap woooo.. U guys shud try this at home. Rebus megi, toskan. Pastu tumis bawang putih, bawang merah and cili padi. Bila dah layu, masukkan perencah megi tu.

I suka guna perisa ayam kalau masak megi macam ni. Perencah tadi masukkan separuh jek. Nanti masin. Kang kena darah tinggi mula la nak salahkan I. Aku tampar kang! And lepas tu masukkan megi yang direbus awal tadi dan jugak scramble egg yang I buat awal. Siap! Kata Saz sedap. Dia tu I kasik makan apa pun, sedap jer semua... Memang pandai tau beli jiwa I. Itu buat sayang lebih tu! (Nak uwet U).


Taraaa..!! Megi goreng ala pemalas. Ko ada?


Masa Jumaat malam, Aliah and Khatiq invited some of their friends (Most of them is WakDan) makan-makan dekat rumah dia. Somewhere dekat Ampang. I datang lewat sikit sebab ada dating dengan Mak. Seronok bila sekali-sekala dapat gather macam ni dengan kawan-kawan. Macam -macam cerita keluar. Dari cerita makan, ke cerita shopping sehingga la adanya acara 'Demo memakai shawl bersama Rina'.

Rina yang cantik :) Nanti jom kiter semua beramai-ramai support Rina on 15th Jan dekat Mont Kiara tak silap I sebab dia ada bukak booth sempena.... Sempena apa entah. Will update later. Haha. Boleh jer nak promote tapi tadek info kan?
Wags WakDan dengan the hensem boy Farrel. Anak si Yashie. Ni anak ada dengan kitorang, mak dia entah pegi mana. Naseb baik Mak dia takder dekat sini. Senang sikit nak gigit-gigit si Farrel ni. Naseb ah. Saper suruh demok sangat kan?
Nayang I sebok main fruit ninja dengan 'Abang Kacak' dia. Si Sue. Rindu sangat dengan Wana. Dah lama tak dating berdua. Takper Nayang, Rabu kiter deting eh? Kiter makan sedap-sedap. I belanja, U bayar. Ok Nayang. Tengs. Bye.
Semua pakai seluar nampak lutut. Apa nak jadik la. Tak tutup aurat. **Petir sabung menyabung.
Ada ramai lagi yang datang. I tak sempat nak snap gambar. Sebenarnya bukan tak sempat nak snap, tapi kualiti gambar tak berapa memuaskan. Haha. Sedap-sedap makanan malam tu. Ada tomyam, ada udang gemok masak sambal. Daging salai masak lemak cili padi, sayur campur and a lots a delicious choc cake.

Ni kalau I gemok ni memang salah Aliah la ni. Takder orang lain.

-EnD-



2 comments:

wana said...

*PENGSAN*

Chooyaya! said...

jangan pengsan nayang. sapa nak dukung? haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...