Wednesday, January 11, 2012

Asal Usul Rambutan Menopause


Semak jugak dah 2 malam perut macam kembung jer. Tak habes-habes dengan masalah susah nak berak. Tak ok jugak kan kalau tiap kali nak berak kena paksa makan ubat sembelit tu. Hesh! Perut ni pulak jenis tak bertamadun. Time dalam jem tu la dia nak melepas. Mula la mulut I kumat-kamit baca jampi, 'kepala buntot kepala buntot'.

Siyes, I susah nak berak/berak tak puas ni semenjak sekian lama. Bila lama tak poo-poo mula la perut memulas pasal banyak angin. Sendawa rasa durian lepas tu kentot bau longkang tersumbat. Hesh!

Mati la. First impression orang yang baca blog ni, 'Eh, Suraya yang sopan-sopan ayam dekat office cerita pasal taik dalam blog'. Ok. Tak kelakar.

Dah la cerita pasal berak tak habes-habes. Sebenarnya I nak citer pasal buah rambutan sedap yang I makan dekat office tadi ni. Sedap giler siot sumpah tak tifu. Memang I tak pernah makan rambutan yang sedap macam ni. Biasa la dengar orang kata rambutan yang sedap ni macam rambutan budak sekolah, rambutan gading, rambutan lekang and rambutan gula batu. But yang ni different. Lain nama dia.

Su : Kak Ina, sedapnya rambutan ni. Dapat mana?
Kak Ina : Entah mana si Adam ambik **Adam tu driver office. I panggil dia Abang Adam walaupon sebaya bajet muda. Harhar.
Su : Sedap kan Kak Ina? Apa nama rambutan ni? Rambutan gula batu eh?
Kak Ina : Tak tak **Pastu gelak sampai nak nanges. Apa yang kelakar entah
Su : Dah tu, apa nama dia?
Kak Ina : Kata Abang Zaidi nko, rambutan ni nama dia Rambutan Menopause. Hahahaha
Su : Kenapa Menopause? **Bongok jugak pergi tanya kan???
Kak Ina : Pasal dah takder air. Hahahahha

Siot lu Kak Ina! Ni lawak lucah macam ni yang aku malu ni. Dah la keliling penuh dengan Pakcik's Makcik's. Terus I marathon menuju ke meja sambil gelak takder der nak kontrol2 dah. Haha.

Rambutan Menopause yang dimaksudkan.

-EnD-


7 comments:

Anonymous said...

kenapa dah tak de entry pasal Yash? saya peminat Yash :) tolong eh! saya minat sangat dengan cerita pasal Yash. Terima Kasih Cik Su :)

Liyanaroxx said...

Kak su?takde air tuh kira menopause ke? *sambil buat muka innocent*

genuine1224 said...

kahkahkah..ada gak gitu yek

Chooyaya! said...

anon : yash, yash memang sengaja nak menyamar jadik anon konon yash ada peminat dalam blog maksu eh?

Chooyaya! said...

yana : begitulah adanya yana. kaksu pon memula blur. lambat pikap. hahahahah

Chooyaya! said...

genuine : ada ada! tapi tak dikomersialkan lagi. takot mengundang salah sangka jer nama rambutan ni. hahaha

Anonymous said...

HAHAHAHA! mcmana Maksu tau!! alaahhh! cuba Maksu buat2 xtau..tgk jadi mcmana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...