Sunday, January 8, 2012

Ice Skating Yang Yay!!

Adoi. Sakit badan sekarang ni. Tak sangka main ice-skating ni boleh sakit-sakit badan macam bersukan dan jugak lari marathon atau lari berganti-ganti pas baton 400 meter. Siyes. Satu badan sakit. Takper la. I positip jerk. I anggap badan sakit ni pasal lemak-lemak nak pecah sekaligus boleh menjadik kurus. Yes! Esok musti kurus ni. Komprem!

Sebenarnya plan nak main ice skating ni dah 4 tahun. Tapi sebagai orang kedua paling bizi dekat Malaysia selepas Perdana Menteri, selalu la plan I ni tertunda. Maklumla. Takkan lupa. I kan part time Ultraman. Bizi nak menyelamatkan dunia lagi, pendek kata takder masa la nak bersosial beriadah semua ni. Sian kan?

Tapi selepas 4 tahun akhirnya semalam we did it! Yay! Sunway Pyramid - Here we come. Ahli jemaah yang join ialah Sara The Makcik Wok, Ross, Ti & Izzi The Handsome Doctor. (Pui). Kiter ajak Izzi sebab taknak la nampak sakai sangat. Dia dah biasa main ice skating. Kiter semua pon first time nak cuba. Apa pun taktau.

Tak ke kampung dot com bila lepas bayar ticket, kerana tak sabar-sabar, dekat situ jugak pakai glove? **Tutup muka skarang.

Ticket price kalau takder glove, takde stokin datang melenggang kangkung bawak bakul pegi pasar ialah RM33.00. Kalau tak, murah sikit. Stokin RM3, Glove RM6 tak silap I. So, kalau nak murah, datang sini bawak stokin sendiri dengan glove sendiri. Jangan ngengada nak pakai sarung tangan scrub badan Body Shop tu pulak. Aku tampar kang.

Dekat sini tak boleh ambik gambar tau? Nanti Ice Police dia marah. Rampas Camera. Haha. Tak ah. Tifu jer. Apa ingat ni sekolah ke nak rampas-rampas camera orang? Ni gambar ni I ambik package dengan Cameraman yang ada dekat situ. Nanti kalau nak print, harga dia RM30 sekeping. Giler bapak mahal nak mampos. Cekik darah, hantu polong!

Kitorang tak print pon gambar tu. Kiter ambik semua gambar, burn dalam CD. Harga RM80.00. Hamekaw! Seb baik 5 orang, so share-share la. Kiter nak guna teori sapa gaji paling mahal dia yang bayar, tapi Izzi tak setuju pulak. Kata dia doktor kerajaan gaji murah. Ye ar ye ar. So dapat la 29 keping gambar semuanya. Boleh simpan buat kenangan. Tengok sampai muntah.

Choo choo! Tepi. Train nak lalu! Izzi paling teror among us. Tak guna betul. Ditinggalnya kitorang semua terkedek-kedek berpaut di palang tepi-tepi tu, dia boleh buat show sorang-sorang untuk impress gadis-gadis cantik disana.

Cameraman : Do funny face! Ini result dia. Mana yang funny pon aku tapaham.

I offer untuk diangkat. Semua buat muka. Ye ar ye ar. Tau la!

Izzi kata, dia segan nak ambik gambar dekat tengah-tengah orang macam ni. Kata dia, semua gadis cantik sedang memerhatikan dia dari atas. **Patah gigi dengar statement dia.

Pose mesti mau outstanding dari orang lain. Skali nampak macam mengandun 4 bulan. Hamekau! Ko ada?

Obvious seluar I paling banyak basah habaq ang. Asyik jatuh je. I ada masalah untuk membelenkan badan. I saspek sebab I gumuk. So ada susah sikit la. Jatuh manja-manja jer. Sebab skate tak la selaju mana. Sependa semua habes basah ooo. Lencun! Naseb baik ada tergerak nak bawak spare. Kalo tak, kurap la.

Si gemuk yang excited dan begembira cuba membuat aksi seperti mau terbang sahaja.

Sara is born to be ice-skater. Siyes. First time main dah pandai giler. Jeles I. Rasa macam nak tunjal je kepala dia. E!

Dah la baik, bijak, doktor yang hebat, hensem, pandai main ice skating lagi. - Ni caption dia yang suruh letak. Haha. And this pixture atas permintaan BettyBoobs. Hehe.

Ross sebenarnya yang paling nak sangat main ice-skating ni. Finally dapat jugak eh Ross? Kaksu kan seperti pari-pari yang memenuhi impian kanak-kanak yang nak makan sushi (Mira) nak makan Molten Choc Cake (Ira Raffali) dan jugak kanak-kanak yang nak makan Macaroons & Sticky (Cik Puan Bunga)

Oh btw, hai Ti! Ni hosmet Ross. First time jumpa semalam. Baik orangnya. Baik sebab dia kata I comel. Tu yang I kata dia baik. Haha. Kira aci ker macam ni?

Kitorang start main around 3.30pm macam tu and finish at 7.00pm. Sebenarnya 3 jam dah cukup puas kot? Lagi lama main, lagi basah. Elok mandi baring je kat tengah-tengah tu alang-alang nak basah. Mana yang first time nak cuba, dengar pesan I. Bawak spare baju, seluar sependa semua tau? Sebab kompem basah lencun.

Mana yang tak basah tu, kompem main tifu. Takat pegang rail dekat tepi-tepi tu baik tapayah la. **Kes dengki dekat Ti sebab dia tak basah sangat.

I kan, penjahat. Sapa-sapa yang blok laluan I nak bercengkerama dengan BF, aku peluk jer. Pastu jatuh sama-sama. Each time I menjatuhkan orang, Izzi and Sara lari jauh-jauh. Malu nak mengaku kawan. Setan!

-EnD-

4 comments:

bettyboops said...

confirm bettyboobs tu bukan i kannnn..?? heheheheee..

kecik narr gambau tuan doctor.. close-up pic pleaseee.. hahahaaa..

Liyanaroxx said...

hahahaha omel suar kaksu basah..sib baik bawah spender spare...kalo idak suar kering spender basah agi nnt ada "peta dunia" =D

Chooyaya! said...

bettyboobs : sah2 la u! :p saper ker lagi guna nickname macam ni? hahahahaha

Chooyaya! said...

yana : memang basah lencun habes yana. kesian kaksu. hahahaha. seb baik bawak spenda lebih. siyes! kiranya mcm penyelamat extra la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...