Tuesday, March 13, 2012

My Pretty MakCik Wok is Kawen!

Hari Sabtu lepas, my dearest Sara aka Makcik Wok telah kawen. Dekat Taman Rowther, Gombak. Teringat iklan Kasut Gombak dulu dalam tv yang Ashraf Sinclair berlakon dengan Vanidah Imran. Such a memory sangat. Tetiba Kasut Gombak kan? Haha.

Untuk kali kelima, I sesat pergi rumah Sara. Memang susah giler la nak pergi sana. Each time I pergi, I akan guna jalan yang berbeza. Ada jalan bandar, jalan kampung, ada yang jalan kampung giler yang satu jalan tu jadi jalan sehala pun ada. Dari Sara bertunang, sampai Sara tertinggal henpon, sampai I fetch dia, I hantar dia balik, dia nikah, SEMUA sesat.


Itulah keistimewaan I. Bangga sangat.


Masa yang malam berinai Sara pon kitorang sesat. Mana tak sesat kalau Intan baca map. Sampai satu tahap, tetiba jalan gelap. Pastu tetiba I rasa macam back to the future machine kalau teruskan perjalanan sebab dekat depan sana ada tunnel hitam pastu kereta boleh terbang. Kereta boleh terbang ok lagi, kalau ada pocong ramai-ramai pandang kiter macam mana? *Tutup muka.


Sudah la merepek.



Baju kuning tu tetap nak pose over kan? Tangan dekat pinggang siap mengepak. Tampar nak?


Bak kata kawan I, 'Kenapa eh album Sara kawen dalam FB ni banyak gambar U? I jawab. 'Macam biasa la, I kan over'. Husband Sara pon ada la 2 3 kali nak jotos I sebab kecoh sangat. I kecoh sikit jer, tapi bila ada back up, menjadik-jadik la perangai.


Yang paling kelakar, time Sara nak ambik gambar dengan husband dia dekat pelamin, I dengan Intan & Ira sampai, terus muka husband Sara 'Adoi, sampai dah pempuan giler ni'. Hahahaha. Pastu yang paling kelakar, I dengan Intan & Ira boleh take over amek gambar dekat pelamin, pastu 2 orang cameran boleh layan jer and pengantin pergi makan beradap. Ko mampu?


Kepada Sara & Nazmi, Kaksu ucapkan Selamat Pengantin Baru and I'm really happy for both of U and semoga perkahwinan kekal sehingga ke akhir hayat. Tanak sebut ke anak cucu sebab ada jugak orang divorce bila dah tua ada cucu. **Touch wood.


Gambar lain ada banyak lagi. But most of the gambar ialah yours truely punya gambar WALAUPUN wedding Sara. Bak kata I masa nampak Sara yang cantik dengan baju pengantin, 'OMG Sara, U cantik giler!' Sesaat lepas tu I terus buat muka lantas berkata, 'Berani Sara lagi cantik dari Kaksu???' Haha. Pastu Sara kata, 'Ala, kasik can la, ni kan wedding I'.


Ok. I kasik can. Sebab U kawen kan? So, U boleh cantik-cantik dari I. Haha. Matila statement I. Lepas ni terus ada hatred 800 orang. Okbai.


-eNd-

6 comments:

zaren said...

kak su tomel! cantekla baju,sesuai ngn kak su kaler kuneng tu, rambut pon cun!

Anonymous said...

Sedar la diri tu skit. Muka kau tu sangatlah biasa. Average beb. Tp perasan bukan main. Takpe teruskan sbb memang jadi bahan gelak untuk ramai orang

Chooyaya! said...

tq zaren. kaksu ni sebenarnya biasa jer. average jer muka. tp biasa nak perasan cantik (bak kata seorang anon tu) hiks.

Anonymous said...

choyaya lawa macam babi.

Chooyaya! said...

anon : tq awak atas pujian :)

Anna Dayana said...

Biarkan urusan makhluk menjadi urusan Penciptanya. Biarkan yang mendengki sampai mati dan biarkan yang memusuhi terlupa.

Jadilah Wanita yang paling bahagia..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...