Friday, May 18, 2012

Colosseum :)

Amboi muka... Macam good-good jer kan? Seperti dijanjikan... Bersama ini, disertakan sekeping gambar penulis didalam Colosseum di Rome Itali. Dah tak ikut turutan dah. Padahal sebelum tu ada visit Vatican City (St. Peter's Basilica). Tempat yang Edward Cullen konon-konon nak kena potong kepara pastu gf dia datang menyelamatkan dia pastu pastu pastu mereka bersama semula sehingga ke akhirnya.

Ok. Padahal ni dekat Colosseum lagi nak citer pasal Twilight. Pffft.

Ni Colosseum tempat tu Spartan bergaduh dalam citer 300 tu. Tau dak? Ha... Dekat sini la. Seriously I sangat kagum dengan tempat-tempat monumen sejarah yang ada dekat Itali ni. Serious memang macam kagum sangat dan best.  Ini tempat ribu-ribu tahun dulu, dorang dapat jaga sebaik ni. Bandar bersih, takder vandalisme.

Kalau kat Malaysia? Entah. Yang ada pon, A Famosa tu la yang tertua pun. Eh. Bukan nak kata Malaysia tak best sejarah dia. Tapi entah eh? Pergi la sendiri Rome, pastu rasala sendiri feel dia macam mana. Payah nak explen.

Bukan payah mana. Malas padahal. Malas ni simptom orang mengandung. Terima jer la.

Kalau nak tau lebih lanjut pasal Colosseum ni, google sendirik. Kbai.

-EnD-

2 comments:

Anonymous said...

tahniah dik...akhirnya...jaga diri ok..kakmasyp

Chooyaya! said...

tq kak mas
su akan jaga diri.. su ampang. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...