Monday, July 9, 2012

Nin Dia Nin Dia!


Long Fed Rib Eye nama dia. Makan dekat Victoria Station. Sedap menggila!

Nin dia nin dia... Resaksa gorgon kuat makan sudah kembali mengganas!

Helloi readers... (if any) I dah beransur pulih selera, betul la kata orang-orang yang memberi nasihat kepada I pasal morning sickness ni. First trimester memang seksa, masuk 4 bulan, sikit-sikit selera dah ada balik. Syukur alhamdulillah. Cuma badan la rasa letih sikit, nak baring jer manjang. Badan rasa letih jer selalu atau sebenarnya ini bukan letih tetapi malas sepanjang masa, tidak pulak diketahui. Har har har.

Hidung masih lagi sensitip menangkap bau-bauan, makna kata tak boleh masuk dapur lagi (YES!!!)dan jugak mandi masih tidak bersabun. Dah masuk 3 bulan mandi tak sabun. Ho yeah!! Tak lama lagi dah nak puasa, any tips untuk pregnancy wowan berpuasa? I kalau boleh, nak puasa jugak jugak jugak. Sebab rasa macam tak kelakar nak ganti puasa selama sebulan. Nanges ok. Nanges.

Shikin kata, elok makan spirulina. Untuk kasik badan kurang letih. Orang time mengandun ni sebok makan ubat itu ubat ini., Susu, soya bagai. I? Tadek apa pon... Makan ubat hospistal doktor bagi pon dah terseksa, lagi nak supplement bagai kan? Memang takder la. Kot nanti orang kata kalo tak minum soya, anak tak putih. Mokcik redha jer kalo dia coklat-coklat sikit (^_^)

Blog sekarang memang update 3 minggu sekali. Dasar pemalas la, pendek kata. I memang salute kat ibu-ibu mengandun yang siap ada blog khas masa dia mengandun. Sangat sweet. I cuma tulis dalam diari jer. Tu pon seminggu sekali,. Pastu kadang-kadang tulis macam ni. Selasa 3 Julai 2012 : Harini pergi kerja macam biasa, lunch kat mana dah lupa. Balik rumah pon dah lupa buat apa. Tengok tv and tido awal kot? :| Baik tak payah ada diary kalo macam tu kan? Haha.

Okla. Sekian sahaja penulisan untuk kali ini. Wana dengan Apis dah remove dah blog ni dari fav list, sebab dia bosan asyik cerita pasal mabok mabok mabok. Ye la. Tak boleh nak paksa. Ni baru mengandun dah pemalas macam beruang kutub, sok lusa dah ada anak, good bye semua. Heh!

-EnD-

9 comments:

Anonymous said...

makesure sahur...amik kurma n susu..insyAllah...larat.
sy ni lg la...tgh sarat sgt2 dh puasa ni....
redho je la...klau byk ari tggl....hehehh

Rasidah Ahmad said...

alaaaa jangan la peram blog nie...kami mau mcm dulu...blog meriah dengan makanan...heheheh





bajukurung budak utk raya!!!
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

Nur Zulya said...

sy smpt pose shari je pastu trus msuk spital sbb kurang air.hahaha..x psl2 ganti pose 28 ari.msuk 4 bln mmg bdn rsa letih..kdg2 sesak napas.

A.L.I.N.A said...

saya pun tgh pregnant tp 2nd baby..baru nk masuk 2bln..btol kta kwn su tu..mkn spirulina..selain dr kurang letih..nnt bile bersalin baby x kena kuning..masa anak sulung dulu saya start mkn spirulina dr awl pregnant smpai la bersalin..alhamdulillah baby x kena kuning..baby sihat..spirulina utk baby juga... :) 1 lg utk kurangkn mabuk saya minum 100+..pastu baby saya skrg mcm tenaga x penah abis tau..aktif 24jam..hihi...papepun enjoy ur pregnancy ok..

Lenny said...

org cakap amik spirulina nanti mmg putih.. tapi jd sentitip kulit anak tuh....

for me, i amik apa yg doktor bagik... susu ? erkk... MONTAH tak bleh telan..

penat laki haku pegi beli pelbagai jenis dan perisa.. sudahnya ke tong sampah.. abis takkan nak suh dier minum susu ibu menandong plak kan???

Jan@Afzan said...

Hai, Su.

Salam ramadhan. Cayalah, update 3 minggu sekali, mcm sama je kita! hehehe

Yeah, dah masuk 4bulan. Tahniah. Ok, cerita pasal puasa.. Nak share, Jan bila time puasa MEMANG kena makan nasi (Sahur&Buka + Air Soya + Kurma + Air Masak) hehe. Banyak kan? Nak buat mcmana.. Kenalah makan untuk baby dan diri. Takut tak larat..So, gigih nak puasa sebulan insya Allah.

wana said...

Woww aku impress wpun dh lame x bkk blog ni nama aku still wujud. Ko btul2 syg aku rupenye wahai chooyaya yg gorjes. Hehehe.

wana said...

Wowww aku impress wpun dh lame x bkk blog ni nama aku stil wujud hehehe. Syg gk ko kt aku ye nayang ;)

Chooyaya! said...

tq semua..... kiter berjaya la puasa selang2... tp tu la merana sangat. bila dah berbuka tu, since perut dah masuk angin, memang muntah kaw2 punya, siap shishi skali dalam suar. kesian sangat2 dengan diri ini tau....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...