Sunday, August 26, 2012

Menandung Sangat Ni !

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin dari pemilik blog yang kemalasan dah nak menjengok blog sendiri tahap cipan hijau, suami dan baby S!

Sorry sorry sebab lama dah tak update blog. Pomish (manja kan eja promise macam ni. Hew hew) lepas ni takmao dah malas-malas update blog lagi. Konon nak jadikkan blog as a pregnant journey sudah menjadi mimpi semata-mata. Rasanya ada la dekat 4 bulan dah tak aktif menulis kan? Ada yang rindu tak agak-agak? Heeeeeee.... :D **Jawapannya ada. Orang itu ialah Wana. Haha.

Rasanya time menandun ni, ada la less than 10 gambar yang I amek. Sebabnya jenis pempuan gemok in denial. Tengok gambar gemok, terus delete. Ini baru nak masuk 6 bulan ni woi, ada 3 more month to go, bayangkan macam mana nanti, dengan muka macam kuali, bontot sebesar besen. Hamek kau! Redha jer la...

Tadi I tanya Saz, sebab rasanya lepas raya ni la rasa menandun sangat-sangat! Peha dah belaga u'olls! Perut makin membuncit, pastu bila berdiri depan cermin, tutup mata dengan 10 jari! Tak sanggup dah tengok. I tanya Saz, nanti kalau lepas bersalin kekal gemok macam ni, dia terima tak I seadaanya...Kata dia, dia terima seadaanya. Dia kata la. Sok nanti bising kata gemok bagai, aku tampar je. Amboi. 


Gemok demok mokmok whatever u called, I redha. Tapi redha-redha macam tu jer la. Kalau bagitau I gemok sampai 8 kali, rasanya dengan perut macam ni, larat lagi kot nak sepak orang. Haha.

I teringin sangat-sangat nak share moment-moment waktu visit Europe last time. Tapi tu la. Asyik tertangguh sebab malas. Taip, back space, taip backspace. Pastu disconnect internet lantas menutup laptop. Pastu tepuk-tepuk peha sendiri seraya berkata didalam hati, 'nanti tunggu bila rajin'.

Bila nak rajin?

ENTAH.

Okbye.

-End-

19 comments:

fara said...

Congrats!
Dah 6 bln. Samela kite!
HewHew!

.::cik lin::. said...

kak sue..selamat hari raya, akhirnya ade juga n3 utk melepaskan rindu.. hope kak sue cpt2 rajin balik..xde seri tau blogwalking tanpa baca n3 kak sue

Azri Aziz said...

helloo kak su...

sama macam aleeya dulu laa preggy eva... katanya nak buat journal laa konon.. tapi kemalasan lagi besar dr sifat kerajinan saat mengandung. lol

lepas tu igt lepas beranak nak aktif blog balik... nak tulis update eva... tapi sama le jugak citernye.. malas win! hehe

Chooyaya! said...

fara : tahniah untuk awak jugak! baby girl eh? kaksu dapat baby boy.... bila raya ni banyak makan, tetiba rasa menandung sesangat dah. gemok kemain....

Chooyaya! said...

ciklin : kaksu mmg berzaman dah tak bukak net. jangan kata nak updae blog, blogwalking pon tak sempat tau? jadik pemalas tahap garfield. takper, lepas ni kaksu cuba2 la merajinkan diri sebab bila tgk trafik, aik... banyak jgk.. maknanya ada orang rindu.. heeeeee

Chooyaya! said...

leeya : sama jer la sikap kiter ni agaknya leeya.. kaksu pon rasa mcm tu jugak... nak mendaptkan roh rajin ni bukan senang tau... kus semangat!

eda said...

hoi kak suu !! kejam wooo ... gila mcm org gila bukak blog kak su , bukak tutup , bukak tutup .. tp haprak gmbar steak jagung tu je ... hoho ..
eh 6 bulan dh ke ? ala sekejappp nye rasaaa huhu ...
selamat hari raya heheh ..

zaren said...

kak sue... mane ade gemokkkkkkkkkk... cantek jek...perut je terbeso tu.. biasenye klu baby boy, mummy dia cantekkkk je sepanjang pregnant nie.. kak sue.. nape satu jekkk gambo..lame daaa tgguu nk tgk gmbr kak sue time prgnant niee

Luv said...

eii suke tgk muka ibu mengandung nie sweet jek..

baju tu bli katner? cantik la

Wawa Yusoff said...

alalala comelnye kak sue.... demok kuasa dua :D

Anonymous said...

rindu kat kak sue.cepatla update!

aku nama nora said...

comelnye demok2 nih..:D

Chooyaya! said...

eda : hoi eda!da dkt 6 bulan jadik pemalas oi! besar besen da bontot ni ha..... selamat hari raya!

Chooyaya! said...

zaren : dah kalo pempuan gemok in denial, macam mana nak letak gmbr gemok badak manyak2... acaneh?

Chooyaya! said...

luv : sweet eh? awuuuuuuuuu.... hehe. baju tu mix and match. 2 2 beli kt wangsa walk...

Chooyaya! said...

wawa : ala.... da elok2 puji tetiba demok kuasa dua. haha

Chooyaya! said...

wawa : ala.... da elok2 puji tetiba demok kuasa dua. haha

Chooyaya! said...

anon : iye iye... nak update la lagi ni.. harap besabar. 164212272274, sila bank in duit skarang *tetiba

Chooyaya! said...

nora : T____T **tp demok la tu! huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...