Thursday, September 6, 2012

Europe Tour - Version Emos

Hurm.....

Sentap jer harini nak update entry pasal Europe Tour dah sebab ada sorang anon komen dekat entry sebelum ni, 'Salam, nak tanya. Mekah dah pergi ker?' Walapun soalan tu macam 'biasa-biasa' jer tapi memandangkan perempuan mengandun memang selalunya sensitip terlebih sikit, maka terus la rasa macam kecik hati sangat... **Menunduk kepala sampai ke lantai.

Sebab seriously time I update entry selama ni, pasal makan ker, travel ker, family ker, memang takder niat dalam hati nak riak, menunjuk atau belagak. Sajer suka-suka jer pun... So, bila kadang-kadang dapat komen macam ni, I jadik stun. Tak tau nak react macam mana. Sedih pon ada, geram pon ada... (Geram yang lebih padahal)

Kadang-kadang kan, I macam tertanya... Why kan, some people kalau bercakap/bertanya macam tak fikir pon perasaan orang lain. Tau tak kalau kiter dah buat hati orang sakit atau terluka, dah jatuh berdosa? Kang aku cakap pasal dosa pahala ni kang ada pulak yang tazkirah tanya kenapa tak pakai tudung etc. Haih.

Susah nak fulfill certain-certain people punya requirement. Like Bapak always said, 'Mati la kalau kiter nak puaskan hati semua orang dalam dunia ni. Yang mana rasa patut ambik, simpan buat panduan. Mana yang rasa tak perlu, masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Lepas tu kiter akan rasa simpati dengan orang-orang yang bercakap tapi tak fikir perasaan orang lain'.

Baiklah.

Sekian luahan perasaan. Entry pasal Europe Trip nanti-nanti la I update, bila hati dah tenang. Orang mengandun kan? Memang sensitip lebih. Nak sentap manjang. Tengok cicak mati kena pijak dengan bos pon dah cebik-cebik bibir.

Sekian terima kasih.


Tapi tetap jugak nak up satu gambar perasan WALAUPUN hati dilanda gerimis. Gitu.

25 comments:

Anonymous said...

xpe...rilex la kaksu....manusia kalau iri hati mmg camtu...kalau betol dia nak tanya soklan pasal da pegi Mekah ke belom mesti ayat dia lagi sopan...saya baca pon dpt agk ayat dia tu ada unsur2 kejelesan...setiap org Islam ade impian nak jejak kaki kat Mekah tipu la kalau takde...mungkin kaksu nak prepare betol2 before pergi sane kan...pergi sane bukan nak pergi bersuka ria tapi nak beribadat...saya doakan semoga kaksu dapat buat umrah/haji lepas nie...takmo sedih2 lagi okey...nanti tak comel dah...tak sabar nak tgk cmne rupa baby 2 nanti...msti comel cam kaksu jugak... =)


~koizora~

Anonymous said...

bersabarla wahai k.su..jgn give up..mgkin tu sorg aje anon yg x suka baca blog k.su...tp ramai lg anon2 lain yg suka..so don't give up ok..

from : anon yg k.su suruh bank in duit aritu haha..

aishah said...

sabar je kak, lumrah manusia semua tu..

genuine1224 said...

fedulikkan smua tu sue.. btul kata ur bapak.. mati la klau nak puaskan hati smua org.. xsmua yg kita buat org suka n xsmua yg org buat kita suka.. janji kita hepy..kennn?

Asna Amir said...

ala jgn lah sensitip lelame k.sue, nak jgak k.sue update n3 baru, dh lah hari tu lame tak update.. *hentak2kaki

aliaaroslan said...

agree dengan kata-kata bapak akak. penat nak puaskan hati orang. baik puaskan hati sendiri. =)

Noorshella Jaapar said...

duh!! sukati kak su la nak p mana pun, duhet dia, atleast kak su da pijak europe, anoy tu ntah2 negeri sebelah laut china selatan ni pun belum tepijak-pijak lagi hahahaha.

tini said...

alah sue.. biasalah tuh tak lain tak bukan JELES jer tuh. org hati hitam mmg begitu :D

eda said...

looooo kaksu .. jgn la sentap ..
mak anon betul la anon tu ..
ish anonn hehe ..
kasu ( panggil lajulaju kaksu jd kasu ) , amek la masa kasu .. eda rela ..
asalkan ade entry , i tak kisah nokk .. hehe ..
ade la santapan rohani matani eda neh tetiap hari hehehheeh ..

CPI said...

alaaaaa sape buat kak su i camnih? aaaa kak su.. lantak pi la dgn o0rg2 cmtuh.. tu namenye hati dia tak bersih la tuh sbb dengki..

tak boleh la tgk org bahagia sikit.. mcm la dia sorang jek yg tau nak pegi mekah tu bila.. org tau la.. tak yah la nak kecoh2.. ingt ni beautifulnara ke nak komen2 cmtu?


huh!


*terlebih emosi*

Chooyaya! said...

koizora : tq dear. rasa happy sikit bilik ada orang berdiri disebelah. tambah pulak wish semoga baby comel (macam mak dia pulak tu).. lg la best. haha.

Chooyaya! said...

anon yg suruh kaksu bank duit : yer ker? sedih jugak fikir bila ada hatred ni. tsssk tssskkk...

Chooyaya! said...

aishah : kaksu ok jer. maybe sebab menandun ni, sensitip lebih sikit kot..

Chooyaya! said...

genuine 1224 : baiklah, kaksu akan tidak memfedulillak kata anon tersebut

Chooyaya! said...

asna : baiklah. kaksu merajuk 3 hari jer. ni dah ok dah ni. nak update la ni.

Chooyaya! said...

aliaaroslan : dan jugak lebih baik kalau memuaskan hati perut sendiri.

Chooyaya! said...

norshella : hahahha. skali dia memang kerja melancong jer setiap bulan. acaneh?

Chooyaya! said...

kaktini : that's y i love u more kak tini! SIMPLE advice tp best. *hugs

Chooyaya! said...

eda : eda punya pasal, kaksu tgh update entry yg baru ni lagi taw? *mulut mau manis... haha

Chooyaya! said...

CPI : entah eh? part ini bukan beaitifulnara tu memang best! haha. bajet artis ke kaksu ni nak komen2 mcm tu?

cik lin said...

hahaha..camni lah kak su yg hebat...majuk kejap je tau...sian lin dah feel cam dah g sana dah bila baca n3 kak su...tau2 hari ni ade plak berani si pngecut tu ckp mcm tu... haih...xpaham manusia busuk hati nih

Noorshella Jaapar said...

hihihihi amat mustahil la tu kak su, kalau keja dia melancong mesti dia tau mekah tu bukan tempat melancong tapi tempat beribadat kn hihihihi

Chooyaya! said...

Kaksu mmg jenis merajuk tak lama... kejap je dah ok.... hehe... malam tadi ada mimpi petik tulips tak?

Chooyaya! said...

Kaksu mmg jenis merajuk tak lama... kejap je dah ok.... hehe... malam tadi ada mimpi petik tulips tak?

Chooyaya! said...

Kaksu mmg jenis merajuk tak lama... kejap je dah ok.... hehe... malam tadi ada mimpi petik tulips tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...