Sunday, October 7, 2012

Craving Durian Creepe Tapi Termakan Japanese Food Lagi. Acaneh?

Assalamualaikum...

Ditakdirkan, tekak orang mengandung will always demand into something yang bukan dalam kawasan jajahan. Kawasan jajahan yang dimaksudkan ialah Ampang dan sewaktu dengannya.... Nak yang jauh-jauh jer dari Ampang. Tapi kira ok la still dalam KL, aritu ajak Sazli pergi Spain sebab tingin nak makan nasik goreng dekat Restorante Japonese. Dibalas dengan senyuman mata kedip-kedip jer T____T

Btw, ever heard about Durian Creepe kawan-kawan? Satu-satunya restoran yang menawarkan Durian Creepe ni ialah Sweet Chat.

So, masa Sabtu haritu. Dengan semangat yang berkobar-kobar nak makan sweet chat, maka I pon pergi lah ke The Curve. Jalan laju-laju bajet kalau jalan laju lagi cepat dapat makan menatang durian creepe tu. Tak sedar diri perut tengah membuyut kan?

Pastu, masa sampai dekat kona nak ke Sweet Chat, I ada rasa macam nak muntah sebab kemain eksaited sampai loya tekak. Over sangat. Skali dengan mata yang berkaca-kaca I tengok Sweet Chat dah takder dekat situ. Yang ada cuma Chicken Rice Shop. Terus sebak nak nanges, nak guling-guling dekat situ jugak kalau boleh. Hoi! Hati perempuan mengandung ni memang fragile habes la. Memikirkan taknak memalukan Syira dengan Fizul jer I melupakan hasrat nak nanges guling-guling dekat situ.

Dah la aritu nanges beria bila tengok The Biggest Loser sebab ada peserta yang dapat habiskan berlari 13 batu selepas kaki dia kejang. Nanges sedu-sedu. Naseb takder orang nampak. Ni kalau Saz nampak ni, memang dia akan ejek. "Eh eh, Bubu nanges? Alolololo" E! Dah nampak aku nanges lagi nak tanya-tanya. Penjahat wanita!

Sebab masih tak puas hati, kot-kot kononnya Chicken Rice Shop buat magic tetiba ada simpan stok Durian Creepe ke kan? Maka I pergi jer dekat kaunter and tanya. Kata dia, 'Akak, dah lima bulan Sweet Chat tutup dekat sini, yang dekat Time Square under renovation and the only place yang ada cuma dekat Mid Valley jer'

Terus melangkah hampa sambil jalan seret kaki, mengalir air mata.... Gitu.

Tengok jam, dah 7.30pm. Jom la wei, kiter maghrib dulu. Pas maghrib kiter gerak Mid Valley carik durian creepe. Dengan bersungguh-sungguh I kata. Syira pon cakap, kena cepat, nanti kedai dah tutup pulak. 

Tapi jangan harap la kan? Sebab dah nampak Sakae Sushi dekat situ. Heeeeeee. Makan Sukiyaki pon best jugak! Dah la Sakae Sushi penjahat. Dekat Pavilion and KLCC both tutup. Dah kenapa yang makanan kegemaran semua nak tutup dekat kawasan jajahan eh? Dengki dengan aku ke apa ni?


Kitorang makan ni. I sengaja order Hana Maki and Salmon Sashimi nak bagi Fizul rasa raw fish. Sekali dia suka pulak. Bajet dia taknak, lalu membazir.  Boleh la I makan. Heeeeee. Skali dia kata,  'Urm, sedapla!'  Sambil makan dengan bersungguh-sungguh. Terus anak mata mengembang lagi sekali. Haha. 


Syira makan chawan mushi, a few sushi on belt and soft shell crab roll. I pulak makan Beef Sukiyaki yang panas mendidih. Makan laju-laju sebab takot kalau tetiba Fizul nak rasa pastu dia kata sedap ker, mati la aku tak puas makan. Naik melecur la jugak lidah. Haha.


Amboi kurusnya muka Syira.... Takper takper... 



Tq Fizul sudi melayan kakak-kakak **Kakak la sangat kan?

So, selepas makan terus la balik. Nasib malang tidak berhenti disitu yer kawan-kawan? I tetiba tingin nak minum slurpee dekat  7E. Nak jalan kaki yang luar sikit dekat The Curve malas. Pastu pergi la yang dekat Jalan Semarak. Mesin Rosak. Pergi pulak 7E Ampang Jaya, mesin dah tak operate after 10pm. Arrrghhhhh!! Semua pon tak dapat makan! **Sambil sendawa sukiyaki. Haha.

Thank U Allah untuk rezeki hari ini. At least makan jugak kan? Jangan nak tamak sangat. E!

-EnD-

P/s : Durian Creepe. Tunggu akak ok? Love U

Yang Benar,
Kakak Angkat Durian Creepe

8 comments:

rina mazlan said...

Cedap ke raw fish tu yang? tak pernah try. Kalau cedap nak try jugek.

Chooyaya! said...

Rina : Sedap sungguh sehingga tidak terkata. cuba sekali pasti mau lagi!

eda said...

hohoo sedap hgga lupe org sblh kan kasu kan kan kan ... rasa nk masuk 3 ketul skali gus pastu kunyah slow pastu telan perlahan ..dem dem demmmm !!!

Hedadada said...

Ala sayangnye kak su, sweet chat curve dah tutup tp kak su leh je dpt durian pancake kt ikano tu. booth stall kecik2 yg kt bawah tu die depan bread story. Yg tu wujud dulu before wujudnye sweet chat hehe

Chooyaya! said...

Eda : nak lupa org sebelah mcm mane kalo mkn pon tak lg.... *sedih tak statement?

Chooyaya! said...

Hedadada : ala...... kenapa tak bgtau :(

Mimy Hamid said...

anak ko kuar sok iras jepun la...mummy nya asik makan jopun yo..

NenetPenne (NP) said...

sakae sushi ada kat IOI Mall Puchong dan Subang Parade..jom lah jelajah jajahan lain pulak... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...