Wednesday, October 24, 2012

Kepok Lekor Please Come To Kakak Again

Assalamualaikum...

Kalau bagi kepok lekor original Terengganu 20 batang pon, ini resaksa gorgon boleh habeskan dengan selamat badak sahaja. Makan macam dalam badan ada jin. Seriously I never had enough of keropok lekor. Tapi musti cicah dengan kuah dia yang kaler merah hati yang ada rasa macam gula melaka tu la. Kuah pon nak specific jer kan? Demand. Mengada! Pui!

Susah la nak carik keropok lekor original Terengganu dekat Key El ni. Yang ada banyak pon, keropok biasa atau keropok penipu tu. Saper pernah makan? Luar nampak gemok, tapi isi dalam kosong dan rompong. Macam rompong rama-rama jer aku tengok.

Pastu bila tengok balik gallery dekat handphone ni, nampak pulak gambar keropok lekor original Terengganu ni, terus bergenang air mata. Lantas update blog nak mintak simpati, padahal baru-baru ni jer update pasal keropok lekor. Hahaha.

Oh. Btw, kepada sesiapa yang bakal balik ke kampung untuk beraya haji bersama keluarga, diucapkan semoga selamat pergi dan selamat kembali ke rumah eh? Jangan bawak kereta laju-laju dan rancanglah perjalanan anda sebab kalau balik nak stuck dalam jem sampai 10jam tak ok jugak kan?

Dah. Tu jer nak citer. Okbye.

My style my style...

19 comments:

aishah jamrek said...

maybe bleh try leko-leko terengganu..sedap gak..kat putrajaya ada kiosk kat presint 15.. try check this out http://www.leko-leko.com/products.html ..untuk tekak kita sedap jerr...hehe

Mimy Hamid said...

su nak baper meh aku belikan...ko nak kecik kecik ke gemuk...raya haji aku nak balik tganu...come to kakak monster eh...lalalal..bgtau aku cepatttttttttt

NenetPenne (NP) said...

keropok lekor losong sedap..
kat sana guna ikan semata
kat Kay Ell guna tepung semata memanglah pentipu..

Anonymous said...

Salam,saya bagi pihak Bubu omey lagi menandun ni berharap kepada pembaca2 blog Bubu Omey ni yang balik Ganu nanti jangan lupa belikan Bubu Kepok Lekor ya. Must Made in Ganu tau.Bu, kalau lompong ok lagi, tapi yang paling tensen kalo ada tulang2 ikan berserabut dalam 2, pas 2 ikannya pulak rasa macam busuk. ABTO (Akak Bubu Tak Omey).Okbye.

Chooyaya! said...

Aishah : bestnya!!! Tapi putrajaya tuuuuuuuu.... Takpe. Nak try tgk website dia kot-kot ada delivery. Baiklah. Tq kasik info. Heeeeeeeee

Chooyaya! said...

Mimy : check in box fb skaranggg!!!!!

Chooyaya! said...

Nenet : Kat kl lebih kepada nak mengaut keuntungan barang kali. Kijam!

Anonymous said...

mmg x pnah jemu n muak pun mkn kepok lekor ni kak su...tp kan time pegnant ni tetibe xleh masuk lak...mkn je uwek blk..sadis btolla..

miss AZ

missalongwani said...

hohoho..syiannye k.su...kite memahami ibu2 menandung mcm mn...psl kite pon menandung jugak..mesti nk mkn mcm2...try col num phone kawan kite ni.. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3703911763483&set=a.3703911723482.177338.1446155091&type=3&theater
rasenya dia balik trg kot raya haji ni..blh kirim kat dia..

PutriesNoora said...

lagi feeling makan kepok kat depan muzium terengganu...pergghhh...siap bagi teh o ais free yang enak...sangat mengiurkannnn...gulpsss...alala jauh nya ganuuuu...=(

Lenny said...

sedapnyerrr.. my style too! terus terleleh air liur!

Chooyaya! said...

Akak Bubu : berdoa semoga ada la yg bersimpati nanti ni. hehe. never had enough of kepok lekor la akak bubu!

Chooyaya! said...

miss az : kenapa? tak boleh bau ikan eh? kaksu pon kadang2 rasa mcm tak sabar nak fit badan balik. now semput2 and rasa mcm dah lama sangat badan tak sihat. susah nak kata. mabok dah takder. tp tekak kadang2 meloya. mcm never ending demam **eh, tetiba dah termengadu banyak plak.

Chooyaya! said...

missalongwani : awwww.... so sweet of u sayang... tp kaksu ni penyegan orangnya.... *redha...

Chooyaya! said...

lenny : eh, sama eh kalau goreng keropok? mcm ni jugak eh? ok. Hi 5 skarang!

farhana said...

hi kakak mengidam,

sy silent reader anda. sudah dpt kah keropok lekor? sy br blk from tganu n ada extra. anda mahu?

Chooyaya! said...

farhana : sudi sangat2 la kalau nak bagi. ko giler taknak? tp kalau rumah kat kajang, tak nak lah. sebab jauh nak pegi ambik. haha

farhana said...

hahaha.. umah kte kt shah alam aje..

Chooyaya! said...

farhana : i call u ok? i call u.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...