Thursday, November 15, 2012

VS iz so tempting... Jyeah!

Assalamualaikum...

Selamat Tahun Baru Maal Hijrah untuk semua.. :) 

Sempena dengan tahun baru Maal Hijrah, time I ketar-ketar jubor nak menyiapkan BOD Paper untuk next week meeting, Sazli call. Kata dia, Bapak ajak dinner malam nanti (Rabu malam) dekat VS. Mintak I book tempat. Nak dalam train. Amboi kemain specific. Nak dalam train jer. I memang akan menjadik PA/Secretary forever. Di office mahupun di rumah T____T

So, bila dah ada waktu senggang sikit, which dapat la I korek idung sebab kan skarang ni homaigad, tahik hidung giler bapak banyak produce. Aku korek sampai hidung berdarah. PUAS HATI. Haha. So, I called la VS untuk buat reservation.

I : Hello, Victoria Station? I would like to make a reservation for tonight at 8.30 pm, for 4 person and inside the train. My name is Suraya (Hamek, satu nafas jer kasik tau. Malas nak peramah-peramah bagai)

VS Bangla or Myanmar entah aku pon taktau : How do I spell SURAYA ma'am?

I : Itu pon taktau ker? Sekolah mana? **Dalam hati jer tapi. Haha. Ok. S for Singapore

VS : Ok. S for Singapore

I : U for Uganda

VS : Goddit ma'am

I : R for Rusia

VS : Ok. R for Rusia

I : A for.... Errrr.. A for apa eh? Ok. A for AYAM!

VS : Sorry?

I : A for ayam... Hahahahaha

Time ni Suhada Kecik dengan Kak Ani neighbor dekat office dah gelak kuat-kuat. Seriously waktu tu I blur giler. Langsung tak boleh nak berfikir. A for Africa la gong! **Slap forehead. Haha.

I : A for apple... Yes yes. Apple.

Haha. Elok semua dah negara, bila A terus Apple. Ingat ni sekolah tadika ker? Haha. Bodoh ni!

So, malam tu. Kiter 4 orang telah makan malam di VIctoria Station. Makanan lain cam biaso la dah biasa update dalam FB. Kang nanti bosan pulak asyik menda yang sama kan? Sazli cam biaso dia nak escargot for starter. Kata Bapak, escargot tu siput gondang. Terus kembang tekak I nak makan. Tapi dalam kembang-kembang tekak, 3 ekor jugak la bantai. Haha.



My way.  Ni ribeye. Sajer tukar selera. Biasa I suka amek sirloin. Banyak lemak sikit. Side order sayur biasa dapat broccoli. cauliflower and corn I tukar dengan saute mushroom. Unbelievable delicious. Kentang rebus tu, I tukar dengan fries. Baru la best. Sebab goreng kan? Lagi la lazat dan banyak minyak. Makanan tak sihat kan biasa buat diri ini gembira? My steak, I tak suka well-done  Sebab spesis vampire. I like it juicy. So I mintak medium well. Sebab pempuan mengandung tak digalakkan makan makan rare kan kan kan? (Salmon tak per pulak. Pui!) Biasa I mintak medium rare. Perrghhhhh!! Nanges. Steak memang kalo nak sedap datang makan VS la. Memang puas hati. Kalau yang up sikit, dekat Angus SteakHouse. Itu Wagyu beef. Lagi la kesedapan nak mampos. Nak tissue. Lap air mata ok?


Sazli makan Lobster. Skarang VS ada promotion. Harga yang dia makan ni tak sampai RM100.00 pon. Mari datang sekarang beramai-ramai ke VS. Sebab biasa harga Lobster kalau restoran fine dining macam ni boleh beli henbeg Nine West yang size kecik. Tingat time makan dekat Shook - Starhill. Blue Code Fish yang Saz makan tu harga dia sekor campur tax dekat RM300.00 gulp. So, pengajaran. Pasni kalau makan kt mana-mana restoran fine dining kalau dia ada kata 'special promotion/menu',  jangan order terus ok? Tanya dulu harga. Kalau tak nanti, time bayar rasa macam nak gigit alas meja sambil menitis air mata. **Eleh, jangan nak drama. Bapak yang bayar pon. Bukan engkau. Haha

Oh. Semalam pas makan, I minum air kosong. Sebab konon nak bilas mango juice yang I minum earlier. Tak sampai semenet, rasa macam bloated giler and nah, muntah simpan dalam mulut sementara nak sampai toilet. Naseb tak muntah hujan macam dekat office last time. I understand skarang semenjak 8 bulan lebih ni, perut tak lagi dapat accept air kosong lagi. Musti nak yang ada perisa. Nanti kalau paksa minum jugak, jawapannya ialah muntah hujan.

Baiklah. Redha menerima simptom mabok and muntah balik. One more month to go baby. One more month. Bertabahlah. Dan jugak stretch mark, bak balik duit aku yang beli bio oil, cocoa butter sebaldi tu. Ok? Ok. Tengs Bye.

-EnD-

11 comments:

ateh said...

kasu ... jgn riso .. skng sudah ade fellina inchloss .. tgh demam fellina inchloss skng neh ... jgn riso jgn riso ... sure kurus keding punye laaa .. muahahahahah kasu mok sikit je ...
moga nt stretch mark go go away ...

eda said...

alahai .. display name lain lak kat atas ... tu eda tu kasu ... eda neh tau .. eda ... kene ingt tau .. hehehehehhehe...

A.L.I.N.A said...

dulu kan kite ngandung anak 1st..beria sapu bio oil kt perut..abis sebotol x ilang pun..smpai la masuk anak 2nd ni ha..besor2 lak aii pecah2 die..skrg ni kite pakai set tanamera tu..ade minyak kelapa dara...perghh..gila elok..bekas yg lama tu ilang gak skit2..ok puas hati perut semakin anggun wlupun boyot skrg ni..hihi...

missalongwani said...

eh...pakai tu pon still ade jugak ke strech mark k.su??ala...kite pakai minyak kelapa dara tanamera je..kalu k.su pakai yg tu pon ade..mesti kite punye lagi xjalan..huwaaaa..benci ngan strech mark...nyah beliau dari diri kite ni..huuuuuuuuu

Chooyaya! said...

eda/ateh : kaksu nanti nak bf. katanya kalo bf badan susah nak naik... so, mana tau ada rejki tak la gedempol sangat. ini tengok penimbang pon, tutup mata jer. tapi masa check up baru2 ni turun pulak berat, perut bukan main memboyot. heeeee

Chooyaya! said...

alina : tanamera? ala... kaksu dah beli set bersalin amway. tp ada kan jual minyak kelapa dara kat pasaran skarang? ke yg bagus memang specific untuk minyak kelapa dara jenama tanamera jer?

Chooyaya! said...

missalongwani : ni ha, alina baru komen kata dia pakai minyak kelapa dara jenis tanamera bagus... so keep on apply. mana tau bagus ker? mcm kaksu ni, tak berputus asa lumur lotion untuk stretch mark. tp cenggitu jugak. tabah jer la.

eda said...

kasu nak tanye la ..
eda mmg suka tanye soklan pepelik kat org pregnant tau hoho ..
kalau pndang bawah , nmpak tanah tak ? ke perut menghalang pemandangan ?
uwaaa ade tak org blog ckp pasal bende2 remeh neh semua tp sebenrnye penting ...
kalau perut besar kan susah nak buat ape ape kan ... nak cuci tuttt ...
ala ... kasu kan sporting kann ...
hehehehhehe ... kasu mkn garam dulu hehehe ..

eda said...

kasu , kalau comment eda b4 this tu kasu tanak approved to appear dlm blog pun takpe .. huhu .. rasa cam sensitive lak soklan huhu

wahidah said...

assalamualaikum kak su,,
saya ni silent reader blog kak su sebelum ni..cuma tergerak hati nak komen pasal stretch mark time mengandung yg kak su ada tu sekarang ni.hehehehe.hmmm,.kak su mungkin boleh cuba Earth Mama Angle Baby’s Natural Stretch Oil..tak taulah berkesan ke tak dengan kak su..tapi rasanya kak su boleh cuba..produk ni saya tengok cadangan daripada dr halina,.wife dr shiekh muzaffar tu- angkasawan tu,.saya baca dlm blog dia barelysupermommy.com

hmm..pasal muntah tu,...saya rasa mungkin sebab kak su dah sarat bebenor skrg ni, jadi kak su takleh makan banyak2 dalam satu2 masa..kena makan sket2 tp kerap sebab perut dah sempit skrg ni.kawan saya dulu mcm tu jugak,..doktor cakap bukan alahan tp sebab ruang dalam perut dah kurang sebab 'baby dah besar'.jd disebabkan tu, mungkin makanan tu terkeluar balik ...huhuhuhu..
apa-apaun, saya berdoa kak su selamat melahirkan baby nanti..ceria2 selalu..

Chooyaya! said...

wahida : pasal stretch mark tu, kalau dah menggila ada, bubuh earth mama lotion tu boleh hilang ker? :( mcm tak jer. sebab yg kaksu pakai ni palmer cocoa butter pon kata tu prevent and reduce stretch mark. xde menda pon. cuma kulit rasa lembap la... takper la, kalau ada rezeki lebih buat la laser treatment ker apa...

pasal muntah hujan menggila ni, tatau nak kata apa la. sebab kalau ikutkan kaksu makan bukan banyak sangat pon. tp kalau dia kata nak muntah, memang tak sempat nak carik toilet. terus keluar jer. so kaksu standby plastik dalam handbag and kereta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...