Sunday, December 2, 2012

Shanom Yang Craving Durian Crepe Tapi Dia Tak Mengandung Pon Sebenarnya.

Assalamualaikum....

Nak dijadikan cerita, dekat wall FB I sekarang ni dah jadik macam aku yang punya biznez Durian Crepe. Semuanya tulis dekat wall kata nak Durian Crepe nak Durian Crepe. Padahal Huda yang punya biznez. Akak tolong promote dengan amik order kengkawan kat opis jer pun adoi. (Untung-untung dapat kapkek percuma setiap kali delivery. Heeeeeeeee) - Huda plz take note.

Salah sorang yang craving sangat Durian Crepe ni ialah Shanom Nor Ain. Amboih. Nama penuh terus I tulis. Haha. Kata Shanom, dah 2 kali dia pergi Mid Valley nak carik Durian Crepe, tapi 2 kali  tetap keciwa. Tak dapat-dapat merasa Durian Crepe. 

So, masa kitorang jumpa dekat Wedding Zaha & Dang, Shanom buat muka unta yang kesian mengadu yang dia nak sangat-sangat rasa Durian Crepe. Berdebar pulak rasa. Sebab cis! Macam mana Shanom boleh tau I ada sepeket lagu Durian Crepe dekat dalam ice-box? 

Hati kata, jangan bagi - jangan bagi, tapi mulut lancar jer peramah cakap macam ni, 'Shanom, dekat rumah Maksu ada sepeket lagi tak makan. Jom la singgah rumah. Boleh rasa'. Haaaaaaaaaaaaaaaa tak selaras hati dan mulut. Hati ada sikit busuk dan kedekut, mulut  baik pulak. Haha.


Alhamdulillah. Dapat jugak Shanom makan. Share dengan Ajan. Muka puas tu. Bernafsu habes. Takot pulak aku tengok. Haha. Ajan yang tak berapa gemar makan durian pon, sambil tumbas makan sekali dengan Shanom. Datang pulak Wana, makan lagi seketul. Kata Shanom takper Wana, amekla.... Ikhlas ker tak taktau la. Naseb Wana segan, makan seketul je. Ada lagi seketul, Shanom makan sorang-sorang dekat dapur sebab taknak share dengan orang lain. Macam la Maksu taktau. Haha.


Selamat Pengantin Baru untuk Dang Merduwangi dengan Zaha Adli. Semoga lekas-lekas produce baby yang omel-omel supaya ramaiiii lagi WakDan Junior lepas ni.


Sebab Hensem & Cantik, kiter up lagi satu gambar. Kemain pakai baju kuning ang-ang. Molek pulak tu. Kalau I pakai? Ok. Tiada komen. Bye.

Oh, lupa nak cerita. Hari Jumaat I pergi buat check up. Ada lagi last check up on next Friday. Kata la kepala baby still tak engage and placenta still low and taknak beralih, so memang I kena buat C-Sect. Takper. Berdoa jer la dalam seminggu ni, mana tau tetiba kepala baby engage and placenta pon ok. Kan? :)

Kalau tak, minggu ni la last I kerja and on 12-12 ni kena la bedah. Tak sampai 2 minggu lagi. Perasaan? Gua chill jer..... Tapi chill- chill ayam la. Ko giler tak takot? Anak first dan pulak tiada pengalaman. Dan pulak tu dah tua-tua ni baru nak bersalin rasa segan la pulak. Heeeeeee.

-EnD-

8 comments:

missalongwani said...

kite doakan moga kak su dapat bersalin normal ye...hehehehhehe..aminnnnnn

eda said...

durian creepe dh abes :-(
nasib baik la umah kak huda tu sekakang semut je hiks hiks hiks ..
tp craving pavlova tecik lebih lagi dr durian creepe .. hohoho
kasu : nt buat live update kat instagram tau masa nak kuarkan baby S hoho ..

eda said...

durian creepe dh abes :-(
nasib baik la umah kak huda tu sekakang semut je hiks hiks hiks ..
tp craving pavlova tecik lebih lagi dr durian creepe .. hohoho
kasu : nt buat live update kat instagram tau masa nak kuarkan baby S hoho ..

eda said...

durian creepe dh abes :-(
nasib baik la umah kak huda tu sekakang semut je hiks hiks hiks ..
tp craving pavlova tecik lebih lagi dr durian creepe .. hohoho
kasu : nt buat live update kat instagram tau masa nak kuarkan baby S hoho ..

PrincesS Ain said...

hamboh-hamboh maksu..raut wajah maksu masa offer tu..nampak telus seperti wajah seorang ibu yang kasihani anaknya..canom betul2 tak sangka maksu tak iklas rupanya..pandai maksu ber sandiwara..tapi sedap aje pulak eh? hahhaha thanks mak su..lep u!:* -shanom crepe-

tiNi Aziz said...

doa byk2.. elok2 nnti last check up kepala baby dh masuk lorong.. insyaAllah. ktini last check up dulu masa due date 8.8 tuh.. sekali check dr. kata dh buka 4cm T___T elok jer pagi tuh g menyopping kt tesco hihihi

A.L.I.N.A said...

Jgn risau k.su..bak kta kwn saya yg dh czer 3x kn..selamber je dia ckp kt saya..
"sonok tau alina czer ni..'bwh' xde la longgar" hahahahahha...

Bongoks skit kwn saya tu..papepun moga selamat sumanya..saya dulu nk masuk bilik bedah siap peace lg kt famili suma..hahahahah

shafa said...

Xpnh mengalami pengalaman c zer...insyaAllah everything will be ok..doa byk2 k!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...