Monday, June 10, 2013

Avent Blender Ni Bagus Tak?

Assalamualaikum.

Lagi 3 hari Shein cukup 6 bulan and I dah boleh start bagi dia solid food. Yay!!! Berdebar-debar Mama macam apa jer sekarang ni. Tq kepada yang email resepi untuk Shein. I tak baca habes. Sebab baru nak baca jer nak muntah. Haha. Excited macam haper jer. Over kan?

Tools untuk prepare Shein punya solid food pun tak beli lagi ni. Tapi kat rumah ada jer blender orang bagi masa kawen dolu. Memang tak pernah guna lagi. Mangkali boleh la guna blender tu untuk blen makanan Shein. Bagus. Jimat. Kang kalau guna blender biasa ni nanti Shein makan pastu kuar ailio banyak-banyak. Mama bajet Shein makan sedap sampai menjejes ailio padahal dia kepedasan. Haha.

I ada dapat suggestion dari readers yang blender Avent pon bagus. Steam – Flip – Blend – Serve. Macam cool jugak. Kena carik la jugak. Range harga dalam RM300-RM350. Ok jap kira duit. Ok. Cukup-cukup ayam. Good bye handbag Prada and makan sedap. Pasni makan ikan keli hari-hari jer. Dan Intan pon gembira.


Ni gambar dia. Avent blender.

Sapa yang pernah guna Avent blender ni boleh share tak? Bagus ker tak kalau guna menda ni? Pastu kelmarin I pergi JJ. Nak beli container untuk frozen kan Shein punya makanan tu. Yang letak dalam bekas ice-cube tu kan? Takder yang ada penutup la. Semua jenis lapang jer… Mana eh nak carik?

Dah. Tu jer nak tanya. Kot-kot kalau ada menda lain nak share pasal preparing solid food untuk Shein and anything yang best pon bagus jugak. Ok dah. Nak muntah lagi.

Bye

-EnD-

Yes. Rambut dah naik sikit.

12 comments:

Anonymous said...

kat giant ade bekas ice cube yg bertutp..ala kaksu,guna blnder biasa pun ok..jnj jgn cmpur la dgn blend cili ape sume..sbbnya bukan lme baby mkn yg blend hancur tu...naik 9 bulan dh nk mkn ketul2 ckit so rugi jgak bl.

Mimy Hamid said...

sue pegi one baby world tmn permata ada jual bekas storage food baby....

Anonymous said...

kak sue, sy silent reader blog akk..sy mmg guna steamer blender avent tu..mmg best dan senang keje..khasiat makanan pun tak hilang..yg bekas cube utk puree akk boleh cari kat daiso..ada pnutup don't worry..hehe..

Jue said...

http://www.tinytapir.com/item/Baby-Cubes-40ml-70ml-and-140ml/1755
bleh tgk kt cni baby cube 2 kak su.. huhu da penutup skali..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

kak, boleh try set ni BabyBullet set. range rege dalam RM 150 camtu. siap semua, blender, container, tray cube etc.

Anonymous said...

Salam, Bu ha "Nak Muntah Lagi" eh jangan jangan???????ABTO

NuR AySYah KhALilA said...

Hi Kaksu!! Maybe kaksu bleh try Baby Bullet..yg tu lg best rsnya..tp sy guna blender biasa jer hadiah kawen gak utk blend food ank sy..utk storage kaksu bleh guna tommee tippie pnya bekas or nak cun lg beaba..baby cubes pon ok gak utk smpn mknan bby..kemas je susun dlm freezer..

mysara said...

Kak su dekat daiso ade manyakkk bekas2 blh buat simpan food pastu ade byk benda blh bt bentuk2 makanan yg omel2

honey bedazzled said...

best gilaa...aku pakai yang ni, make my life easy and easy to clean sbb dia punya blade boleh bukak so snng cuti.. cepat gila plak tu masak.worth every penny

mother of A's said...

Me guna ni gak.. n aisha dapat fresh food every day.. xyah frozen lagi..

1St step buat puree...
Now dah 2nd step.. dah boleh yg kasar sket.. so bubur nasi pun guna this steamer blender. Its worth..

Boleh tgk kat my blog.. http://duabelas12sepuluh.blogspot.com/2013/05/solid-food-aisha.html

mother of A's said...

Me guna ni gak.. n aisha dapat fresh food every day.. xyah frozen lagi..

1St step buat puree...
Now dah 2nd step.. dah boleh yg kasar sket.. so bubur nasi pun guna this steamer blender. Its worth..

Boleh tgk kat my blog.. http://duabelas12sepuluh.blogspot.com/2013/05/solid-food-aisha.html

Anonymous said...

As-salam...recommended. Sesuai utk ibu bekerja. Xsmpi setgh jam siap pack segala. Berbaloi2. Container tu i beli kat giant je. Bekas ice yg bertutup..1 line utk 10 ketul ice..2 lines dlm 5.90 kot. Beli 10 lines..cukup utk buat 5 flavours..nnt pack kasi campur2 je. Worth every penny..percayalah hehe.. CheInt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...