Wednesday, July 31, 2013

Blueberry Tart Gulung Sedap

Assalamualaikum.

I nak ngadu ni. Semalam masa I pergi Ampang Park dengan Ira and Dyba, ada la sorang Pakcik ni. Dia pegang kertas macam yang nak mintak derma tu. Pastu bila ada orang lalu, dia kata la ‘Mintak derma untuk ………………………… I tak dengar apa dia cakap. Lepas tu I tanya la Ira, ‘Ira, dia cakap apa eh? Tak dengar’. 

Pakcik tu dengar kot I tanya Ira. Lepas tu. Pakcik tu jerit kuat giler.

PEKAK KE??? ORANG NAK MINTAK DERMA SERINGGIT PON TAK BOLEH BAGI KER? SERINGGIT PON KEDEKUT!!! BODOH! PEKAK!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaa… Terkedu I sampai terhincut bahu sebab terkejut. Mampos kena marah dengan orang mintak derma. Pastu sebab terkejut, I terus campak purse kat Pakcik tu. Dah. Ambik semua.

Haha. Acah Mak Enon!

I terus jalan laju-laju dengan Ira and Dyba. Terus rasa sebak giler hoi! Dah lama giler rasanya tak kena tengking macam tu. Dah la semua orang pon pandang. Ngek la Pakcik tu. Apa la marah-marah orang macam tu. TAK PUASA KER? BULAN PUASA MANA BOLEH MARAH-MARAH!

Ok. Dah. Sekian semalam kena tengking dengan orang mintak derma. Harini kena marah lagi dengan orang bawak motor. I dah bagi signal dah… Dia yang tak nampak. Pastu I nampak dia angkat tangan sambil mencarut dekat I

(^_^) *redha

Haha. Pastu kata Ira, ‘Sian Kaksu, semalam kena marah dengan orang mintak derma. Hari ni dengan orang bawak motor’. Dah memang kalau time bulan puasa ni semua orang nak mrah-marah ker apa? Jahat la. Haha. Sian I.

Tu jer pengaduan I. Manja kan?

Ok. Sekarang ni tetiba tekak kwahaja teringat kuih Tart Gulung Blueberry yang I makan masa Majlis Bukak Puasa tempat I tinggal sekarang ni. Sedaaaappppppppppppppp giler. Maka terus google and bila nampak gambar tart gulung blueberry ni boleh eh I sebak sama macam kena tengking semalam dengan Pakcik mintak derma tu. #bodohni

Dah. Sapa yang suka kuih raya sama macam I ni angkat tangan!

I ada ucapan skek. ‘Kepada semua yang makan kuih tart gulung blueberry ni nanti hari raya, bila makan ingatlah dinda disini’.

Sekian

-EnD-

Gambar curik dekat sini. 



Gambar curik dekat sini 

 

5 comments:

anna hashim said...

hahahahaaa entry ngok ngek yg funny....:-)

Liyana said...

hahaha kaksue nih klakar ar...sian kaksue kan?tak pepasal kena tengking dgn pakcik minta derma...bwk bersabar ek kaksue?

adda syuhada said...

singgah sini tgk ada biskut raya plk...rasa nk ngap jer...konpem sedap ni..

Anak pak cik Azhar :) said...

nmpak mcm best je tart tue...tak pernah try lagi sebelom nie:)

eda said...

hahahahah sabar je la ye kasu ... pakcik mintak derma neh pun , tak hagak2 kan ...
gaknye dia dh haus , tekak perit , byk kali meminta tp org tak hirau ... dia dh fedup tu gaknye ... tu yg dia lempiaskan marahnye pada kasu ...
eda rasa pakcik tu sure nyesal dh tu .. cuma dia tak pat la nk mintak maaf kat kasu kan .. hehehe ... kasu maafkan dia ye .. jgn sebak2 ye ...
pakcik mintak derma tu terdesak tu hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...