Monday, July 15, 2013

Menantu Pilihan Krisis Identiti

Assalamualaikum.

Puasa tak? Tu ada la tu yang mata layu-layu padahal baru pukul lapan pagi jer ni kan? Dah. Semua orang bangun sekarang lepas tu lompat setempat. Tarik napas...Turun... Naik... Turun.... Buat lapanblas kali. Lepas tu angkat tangan... Cium ketiak. Ok. Sekarang ngantuk lagi tak? Hahaha.

Harini macam biasa la kiter cerita pasal Shein tanpa jemu. Haha.

Shein kan??? Dia sekarang ni manja sangat. Mana boleh dah kalau cakap kuat-kuat sikit dengan dia, nanti cepat benar dia cebik. Semalam masa kat kampung, Amsyar main dengan dia. Ala. Budak kecik stendet ah kalau main jerit kan? Bila Amsyar jerit, Shein nanges. Boleh? Dia bajet Amsyar marah dia la tu kot? Manjaaaaaaaaaaaaaaaa..... Pastu tidur nak berpelukan jer sekarang ok? Siap berpegangan tangan. Abang Shein ni kan? Memang manja taw? Haha.

Oh btw, bila the right time untuk start bagi Shein naik walker eh? Sekarang dia dah 7 months dah. Kalau dah boleh naik walker, I ingat I nak belikan la Shein walker. Sian pulak tengok dia baring meniarap jer. Mesti dia bosan. I tengok dia pun jenuh. Dah la Shein, meh tolong Mama lipat lain setinggi kinabalu kat dalam bilik tu. Cakap pasal Shein tolong lipat kain tros terbayang Bai yang I jumpa dekat Jalan TAR tengah lipat tudung tu. Macam nak tunjal rasa. Coi!



Makin menjadi-jadi perangai camwhore Shein ni. Ikut sapa entah. *Pandang kiti pandang kanan.


Mampos kena amek gambar senget sebab tanak bagi nampak dagu double. Haha. Visit Pink Daisy Collection for more updates pasal shawl terbaru kami ok? Yang I pakai ni shawl polkadot. Doblas hengget jer pon sehelai. 


Ni la Bai yang I cakap tu. Bersimpuh malu. Ni krisis identit ker apa ni? Menantu pilihan sangat kan? Haha.

Masa I up gambar Bai dekat instagram kan? Kak Hani tanya, ni ke laki De? Terburai isi perut I gelak. Giler la kalau ni laki De. Taste international tu wooooo. Pakistan mari. Ketiak jugak ada bau hangit.

Astaghfirullah. Bulan puasa.

-EnD-

10 comments:

mama ila said...

Amboii..duduk bersimpuh..hehehe..klakar.. shein sangat comel suka posing depan camera yer =)ikut mama ler tu..hehe

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Astaghfirullah.. (sebab terketawa kan bai sekali) hehee..

Jan@Afzan said...

hensem2x... dah boleh dah naik walker.. nampak mcm shein dah tegap je. Anak Jan yg kurang tegap tuh pon dah naik walker 7mths.. kawan jan naikkan anak dia 6bulan. Ada lagi hebat 5bulan. Tgk anak2 masing2.

Try lah duduk kan dia dalam walker kat kedai, tgk dia ok tak.. Kesian kat dia dok guling2 je.. huhu

Anonymous said...

Shein! Mana pergi Abang Kawasan? Sekarang jadi model tempatan pulak. Hahaha. Cute! :)

aisha said...

Hi sue!! Uihh tanya pasal walker je? Percaya la.. Sat lg mesti ramai akan mengeluarkan fakta3 pro n con pasal walker ni.. Ni tidak memihak ke mana3 ek.. Kita pakaikan walker kat baby 1st masa dia umur 5 bln pasal masa tu baby badan dah tegap n kuat.. N ok je umur 11 bulan dia dah blh jalan (sbb nnt akan ada org kata pakai walker anak lambat jalan).. Tp yg klakar dia tak pandai nk merangkak tp mengesot.. Bila dah pandai jalan baru dia tau merangkak..
Tuk baby no dua ni, dah umur 6 bln.. Tp tak pakaikan walker lg.. Sbb badan dia lembik skit n jenis nak melorot je.. Tp dah start nak mengcombatkan (merangkak) diri.. Apapun terpulang pd diri sendiri.. Yg penting jg keselamatan.. Jgn tinggalkan baby dlm walker unsupervised.. N bukan tuk jangka masa yg lama setiap kali duduk.. Karpet tu jg takut dia tersandung..

P/s: shein, mintak mama beli walker yg ada car tu.. Leh vroom vroom

aisha said...
This comment has been removed by the author.
Cikgu Norazimah said...

Astaghfirullah. Bulan puasa ! hehehe

btw comei bai lipat kain tu ! ahaks

Liza said...

Hai sis sue!first time mengomen di sini..hihi..my Zayyan Amsyar pun dh naik walker since 5 months. Dia lebih kurang sebaya dgn shein.lahir 28/12/12. So far, dia enjoy duduk dlm tu.dh laju ke sana sini. Even bg mkn pun mudah dia dok dlm tu. Abg dia dulu pun I masukkan walker same age. 10 months dh pandai jalan. Tgk shein pun dh tegap gagah perkasa.dah ok kalau nak naik walker.anak eppy mama pun eppy! :)

Hani said...

Hahahaha ok sori sgt2 psl bai tu. Akak ingat sebut menantu pastu nampak kat kedai tudung tu yg ingat laki kakde rajin tlg kt kedai tu yg cop menantu pilihann kihkihkih sori ye kakde.

ynadona said...

kaksu...yna bace ni sambil kunyah kerepek pedas.langsung tersembul=r bace part yg laki de tu...muahahhaa...patut lah de jual tudung skrg, dapat bapak supplier rupenye...wahahahaha...kaksu camne nak stop gelak niiiiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...