Tuesday, July 16, 2013

Walker

Assalamualaikum…

I plan nak belikan Shein walker anytime soon. Ramai reader yang suggest Shein dah boleh start guna walker base on experience baby-baby derang. And poyo sangat Mama, anak nak pakai walker pon nak refer kat Paed. (Saper soh paed Shein hemsem) Haha. Ngek! 

So I dah boleh beli la ni and smalam Mak Tok and Baba bagi uweeett  soh beli walker yang elok skek. Alhamdulillah. Rejki Shein. Ada belen ni boleh Mama buat beli baju raya Mama. Kan kiter dah janji nak share profit 16% sejak dari Shein dalam perut lagi. 16% tu sebab Mama charge service tax. Ini semua bizniz Shein. Bizniz. 

I ada la dok google-google pasal walker yang bagus. Asal tengok yang bekenan asyik la kaler pink. Takmo la asyik pink jer. Nanti takot Shein jadik krisis identity macam Bai jual tudung tu. Choi! Haha. Tapi David Becham ngan Fahrin Ahmad pon suka baju kaler pink jugak. Acaneh?  Infact Papa pon ada Polo shirt kaler pink. Gagah perkasa jer? Ehem ehem. Itu pashal masa cukur jambul Shein tetiba semua dah jadik pink banyak, biru sikit jer. Haha.

Tolong suggest walker yang bagus untuk Shein boleh tak? Kat mana nak beli etc. I ada baca jugak review kata walker yang beroda semua tak selamat for babies tapi kalau dah semua menda tak selamat macam mana kan? Yang penting time dia naik walker tu, kiter kena la selalu perati. Kang dapat anak macam Amsyar anak buah I, lasak kemain. Naik walker, tetiba jer dah dalam longkang. Tak ok jugak.

Sebenarnya boleh jer survey and beli sendiri tapi biasa la ngada manjewww nak jugak tanya-tanya kat sini.  *rolling eyes.

Ok dah. Tu jer nak tanya. Sekian and selamat berpuasa.

-EnD-


Function lain, selain walker, boleh terbang jugak
 Cool giler Shein. Cool giler!

Tayar dia comel. Macam nak lempang jer.

6 comments:

aisha said...

Pergi kat manjaku je.. takpun online ni..
http://www.babymanja.com/t1/all-products.php?menubarsearchgroup=476%253C%253E483&menubar_cat_option=2#
yg vroom vroom tu lawan shein.. heheh

Mimy Hamid said...

yg penting roda dia penuh ...tak silap ada 8 biji...fayel pakai jenis sweet cheery je pun sbb tak de orang bagi uwet...hehehe...tak silap aku jenis elok tegap tu mama love kot

A.L.I.N.A said...

nk bg cadangan pun xtau..hihihi...sbb bg saya walker ni baby pakai kejap jer..saya beli yg biasa2 hrga x smpai 150 pun..saya beli masa anak sulung umor 6bln++..dia pakai 5-6bln jer..pastuh simpan lam plastik..skrg adik plak pakai umor 5bln++..xtau smpai biler sbb bile anak dh start merangkak diorang dh boring nk dok lam walker..tp kalo stroller ngn car seat mmg saya agak memilih n beli yg elok n safety..hihihihi..papepun terpulang pada k.su..lain org lain caranye kn k.su..

Jan@Afzan said...

best nye shein..mak tok bagi uwett utk beli walker! Bagus, leh mama shein simpan duit beli prada utk raya :D

Well, walker ni mcm2 jenis, tgk budget, tgk function/mainan2 atas tuh yg menarik, pastu Su decide lah nak beli walker&rocker (2 in 1) atau walker dulu.. Jan dulu beli 2 in 1, sebab baby tak pakai sgt guna kaki.. Sekarang, baby dah pandai mengundur dan berdiri kat walker, so no need to rock!...huhu..

Selamat rambang mata ek Su

QASEEH HATIKU QASEEH said...

Ya...klu anak dlm walker x bole x perhati bahaya...anak2 ni bijak d luar jangkaan...nmpk mcm x tau buat...sekali nya hebat...dlm walker tu mcm2 dia org bole buat...cari yg stabil...

fazzal said...

i beli walker yang gambo last skali tu...rege dlm 200 lbih cmtu kt jualan gudang my dear...syomel n tahan lasak..leceh sbb bile nk bw balik kg susah coz dia xbole lipat...so...betenggek je kt seat blakang kikiki...mse beli kaler pink coz ank first gegerl...now dpt bb boy pon bole je layan pink kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...