Monday, September 23, 2013

HANTU TELEFON

Assalamualaikum.

Pening kepala I harini sebab unnecessary thing. Meh I share. Boleh la kiter pening secara beramai-ramai.

Harini separuh hari dari pagi ke tengahari I dok call Celcom dengan Maxis tanya pasal WhatsApp BB I yang I bagi dekat De, tak boleh nak guna. I pon naik pening, confuse semua ada dah. Memandangkan I dah pening, so biar I cerita pada nkorang version penuh ok?

Ceritaya macam ni. I register satu number Celcom (019-3035531) dekat Wangsa Walk untuk letak dalam BB I. Sebab I rasa kesian je nak melupakan dia lepas I guna Samsung S3 kan? Pastu I bagi la BB tu dekat De. Senang kalau I nak WhatsApp dengan dia pasal Pink Daisy tu. Ok. Semuanya berjalan lancar sehinggalah semalam.

De bagitau I, dia baru top up tapi kenapa WhatsApp tak boleh guna? I amek package BIS yang monthly punya tu. I try bagi karangan kat dia. Kata dia, dia terima. So maknanya number tu ok la lagi kan? Pastu tetiba pagi tadi, dia bagitau dah tak boleh guna balik. 

So pagi ni I top up kan De guna Maybank2u RM30.00 incase kot dia tak cukup credit nak update BIS. (Tapi kalau tak cukup macam mana semalam dia boleh receive WhatsAap karangan I tu kan?) So, I call Celcom. Tetiba Customer Service dia bagitau I, number tu bukan di daftarkan atas nama I. Tapi nama lelaki. But detail dia tak boleh bagitau sebab confidential. Hak pui! Macam mana pulak dah boleh jadik orang lain punya number?

So, I call De suruh dia call I guna BB tu. Sekali pap! Naik number Maxis (012-2271847). Dah macam mana boleh bertukar kalau simkad semua tak usik apa? So, I call la Maxis pulak. I tanya, bila masa I daftar number ni? Kata dia dah lama. Aikkkkkkkkkkkkkkkkkkk?? Berhantu ker apa ni?

I kata dekat De, tukar jer la simkad lain. Tukar number lain. Sebab yang De top up semalam tu ada balance tak sampai seringgit pon. Ngek la. Lepas De tukar number lain baaaaru la I boleh whatsApp. Pastu number yang Celcom awal-awal tadi tu, ada whatsApp I cakap hoi hoi banyak-banyak kali. Aku call masuk voicemail pulak.

I call Celcom pasal ni, and dorang pon takde jawapan. Persoalannya. Macam mana boleh jadik macam ni? Adakah berhantu atau sebaliknya. Yang penting. BAK BALIK DUHET AKU TIGAPLO HENGGET!

-eNd-

P/S :  Pastu I peramah pergi google semua cerita pasal hantu telefon. Dah. Ajer kacau. Malam ni henpon letak kat luar la. Klik sini untuk baca kisah hantu telefon. Ko jangan nak macam-macam. Jangan kata orang, hantu pon nak guna telefon ok?


3 comments:

Watie Shaharin said...

Su,
Aku rasa permasalahan ko ni akan terus diselubungi misteri.. seram gak wei.. sapa kah yg whatsappp ko tu? jeng jeng jeng....

Za Za said...

sabar ajelah dgn maxis celcom tu....mak cik i ilang tpn...pg center nk buat balik no tu dan dan cs cakap no tu org laki pakai....haramjadah btl padahal dia dah pakai no tu almost 10year okayh!!!

Nur Zulya said...

nombor da kena recycle tu Sue..penah juga kena sblm ni.orang lain call cari ntah sapa.dia cakap kwnnya dah lama guna nombor tu ni.haishhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...