Friday, September 20, 2013

Untuk Yang Tercarik Vitamin Menambah Susu - Shaklee Jawapannya!

(Geli jer tengok tajuk entry. Haha)

Assalamalaikum.

Ok. Sesapa dekat sini pengguna Shaklee? Kalau sapa dah guna, maka dah tau la khasiat Shaklee macam mana kan? Especially mana-mana Ibu yang plan untuk bagi fully breastfeed pada baby and nak lebihkan susu badan. So kalau orang tanya apa vitamin yang sesuai makan selain dari method traditional, orang mesti akan suggest Shaklee. Kan?

Betul tak betul tak betul tak? Lekas cakap betul. Haha.

Sebelum tu I nak bagitau serba sedikit pasal Shaklee. (Walaupon kebanyakan orang dah tau, tapi takper, I kan peramah. Haha.) Untuk yang baru nak berkenalan dengan produk ni, berikut ialah sedikit info tentang Shaklee.

  • Shaklee telah pun berada di dunia bermula pada awal tahun 1956 dan merupakan syarikat pertama yang mencipta vitamin.
  • Semua produk Shaklee berasaskan sumber semulajadi yang tulen dan bebas dari bahan pengawet, pemanis, pewarna dan perisa
  • Setiap bahan di uji dengan kawalan kualiti untuk ketulenan dan bebas dari bahan berbahaya
  • Setiap produk mengandungi ramuan aktif yang tepat untuk kesihatan yang optimum secara konsisten
  • Produk Shaklee di Malaysia di sahkan halal oleh ISA-Islamic Services of America, badan yang di iktiraf oleh JAKIM
Ok. Kalau ada yang masih argue pasal kenapa nak kena makan supplement sebab I biasa makan sayur ratah macam kambeng jer sehari paling kurang setengah guni. Lepas tu buah-buahan sehari makan empat bakul. Takkan la tak cukup kan? So. Jawapan kepada persoalan tersebut ialah seperti berikut:-

  • Dalam sesetengah situasi, badan kita memerlukan dos vitamin yang lebih tinggi dari apa yang boleh diperolehi daripada makanan. Contohnya Vitamin C dan Vitamin E yang diperolehi daripada makanan sahaja tidak mencukupi untuk member kesan pencegahan dan anti penuaan
  • Buah-buahan dan sayur-sayuran yang di tanam di atas tanah yang tidak subur mengandungi bahan galian yang kurang berbanding dengan buah dan sayur dari tanah yang subur. Racun perosak, racun seranggan danbahan pencemar mempengaruhi kualiti buah dan sayuran tersebut.
  • Zat makanan mudah hilang semasa proses pengangkutan, penyimpanan dan penyediaan.
  • Pengambilan pil penahan sakit, laksatif, ubat-ubatan, alkohal dan antibiotic boleh menganggu penyerapan zat makanan.
  • Makanan seharian yang tidak seimbang
So, acaneh? Ada rasa macam sedar kan? Kiter fikir apa yang kiter makan cukup, tapi sebenarnya untuk mendapat khasiat yang lebih untuk kekal sihat dan bertenaga, maka kena ambik supplement. OK? **Terus peluk vitamin C Shaklee erat-erat. Haha.

Berikut adalah diantara produk Shaklee yang ada dipasaran

  • ·         Vitamin untuk kesuburan
  • ·         Vitamin untuk kulit
  • ·         Vitamin untuk kurus
  • ·         Vitamin untuk ibu mengandung
  • ·         Vitamin untuk menyusu
  • ·         Vitamin untuk resdung
  • ·         Vitamin untuk warga emas
  • ·         Vitamin untuk asas kesihatan
  • ·         Vitamin untuk berpantang
  • ·         Vitamin untuk Suami Isteri
  • ·         Dan lain-lain
Banyak giler kan? Macam semuaaaaaaaaaa ada. Kira Shaklee ni macam one stop vitamin center. Bagitau jer nak untuk apa. InsyaAllah ada. Tapi entry ni tak la I nak cerita semua dekat sini. Kang ada yang amek masa seminggu baru nak habes. So, Produk Pilihan untuk I cerita and share testimonial ialah ( SOY PROTEIN ISOLATE POWDER – ESP ). Boleh tengok gambar yang I attach dekat bawah ni.





Hasil susu yang dapat selepas menggunakan Soy Protein Isolate Powder (ESP)



Untuk keterangan lanjut dan lebih terperinci pasal Shaklee ni, boleh like  fanpage Hidup Bior Sehat Bergaye dekat sini and tanya sendiri pada Zarina Taharim dekat FB dia. Atau email Zarina dekat r33na_810904@yahoo.com HP number 012 – 614 2871. And I jugak, tanda sokongan pada Zarina Taharim sendiri, mana-mana 5 orang terawal yang beli Shaklee pada Zarina melalui blog emak-emak ni, akan dapat hadiah misteri daripada I. 

Sajer jer.. Nak sokong kawan-kawan berbisnes :) Bagitau jer pada Zarina, ‘U, I baca pasal Shaklee dekat blog Chooyaya and nak dapat hadiah misteri tu la’. Ataupon PM jer Zarina pastu buat tajuk ‘Nak uweeeet’. Hahahaha. Boleh? Ini seriusssss laaaaaaaaaaaaaaaaa.

-EnD-

3 comments:

Irfa said...

huhu,taknak yg tambah susu,sbb takde baby kecik dah.yg utk kuruskan badan ada?hahaha

Anonymous said...

ada jugak..pm jer no di atas..

Fieda Redzuan said...

haha..bila baca ni teros macam, eh famosnya shaklee. tak sia2 jual shaklee jugak :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...